Hopp til innhold

Sondre Olden (21) klar for Brynäs: – Ganske naturlig å velge dem

Vålerenga ishockey mister en av sine aller viktigste spillere når deres toppscorer Sondre Olden onsdag ble klar for svenske Brynäs.

Sondre Olden

Sondre Olden, her mot Stavanger Oilers, er klar for den svenske klubben Brynäs.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Espen "Shampo" Knutsen og Sondre Olden

– Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Vålerengas trener Espen Knutsen om overgangen til sin 21-årige toppscorer,

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg er storfornøyd og det er en liten stund siden jeg bestemte meg for valget av klubb, sier Olden til NRK.no.

Han innrømmer at det har vært interesse fra flere svenske klubber, men at valget falt på Gävle-klubben som endte på fjerdeplass i årets svenske grunnspill og åttende sesongen før.

– Det har vært et par andre klubber i Sverige som jeg kunne velge mellom og som har vært intressert.

– Brynäs har en bra historikk med gode spillere og de har vært interessert en god stund nå og vært tålmodige. Jeg har hørt bare positive ting om Brynäs og Gävle fra blant andre Mads Hansen som har vært der i lenge. Så det var ganske naturlig å velge dem, utdyper Olden.

– Er Brynäs et steg på veien videre?

– Man vil jo komme lengst mulig, men å være i Brynäs resten av karrieren hadde vært helt topp det også. Men først vil jeg spille meg inn i Brynäs og lykkes der, sier Olden.

– NHL er målet

Olden ble draftet av NHL-klubben Toronto Maple Leafs i 2010, så han har prøvd profflivet tidligere.

– NHL er målet på sikt, det er noe alle drømmer om. Jeg har jo blitt draftet av Toronto før og har vært der og sett hva som skal til, så det er klart at det er et mål i fremtiden, sier Olden.

Han er klar på at Brynäs er stedet hvor han kan utvikle seg best og han har hatt gode møter med sine nye trenere.

– Jeg har snakket med trenerne, men hva vi snakket om på møtet holder jeg for meg selv, men jeg har valgt dem fordi jeg har mest tro på å lykkes der, uttaler 21-åringen.

«Shampo»: – Vi mister en av de beste løperne i ligaen

Tidligere onsdag ble Andreas Stene klar for Vålerenga. VIF har sagt at de vil hente flere spillere før neste sesong, men 21 år gamle Olden blir en svært vanskelig spiller å erstatte.

– Vi mister en av de beste løperne i ligaen, det er det ingen tvil om. Han øste inn poeng for oss og det var fantastisk bra. Det er synd for oss, men veldig hyggelig for Sondre, sier Knutsen til Nettavisen.

Til NRK sier Olden selv at han har trivdes godt i Vålerenga og hatt den utviklingen han har trengt. Men nå venter helt nye forhold, både på banen og økonomisk.

– Jeg er fornøyd med økonomien også, for Sverige er noe helt annet enn Norge. Jeg var fornøyd i Vålerenga også, men det er noe helt annet nå, sier Olden.

Olden, som blant annet var med det norske ishockeylandslaget til OL i Sotsji, var en viktig spiller da Vålerenga vant grunnspillet i eliteserien denne sesongen. Vålerenga tapte til slutt 2-4 mot Stavanger Oilers i finalen i sluttspillet.

Olden spilte totalt 43 kamper og oppnådde 58 målpoeng i årets sesong og hadde ett år igjen av kontrakten med den norske klubben.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal