- Jeg kjente at jeg traff!

Andreas Thorkildsen. (Foto: REUTERS/ SCANPIX)

Andreas Thorkildsen. (Foto: REUTERS/ SCANPIX)

Andreas Thorkildsen dro til med det sjette beste kastet i verden, og vant konkurransen på Bislett.

- Kort sagt var det et dårlig første kast og et godt annetkast i denne konkurransen. Jeg bommet litt i første omgang og klarte bare drøye 85 meter. Det var ikke noe fantastisk kast.

- Jeg dro til hardere i det andre kastet og kjente at jeg traff bedre. At det var mye kraft i det kastet kjente jeg. Spydet fløt veldig lavt, og jeg kunne nok ha tenkt meg at det skulle ha gått litt høyere, men i motvinden viste lengden at det var gunstig å kaste litt lavt, sa Andreas Thorkildsen til NTB etter den fantastiske spydkonkurransen, der han hadde både det beste og tredje beste kastet i konkurransen.

"Hemmelig" samtale med Majesteten

Finske Tero Pitkamaki tok tredjeplassen i konkurransen, men han ble kraftig slått. Han var over fem meter bak Thorkildsen. Mellom klarte latvieren Vadims Vasilievskis å plassere seg med et lengstekast på 88,09 meter. Pitkamaki hadde 86,31 meter.

Etter konkurransen var Thorkildsen en liten tur oppe hos kong Harald som fulgte hele Bislett-kvelden.

Hva sa kongen?

- Nei det er hemmelig; det får bli mellom oss, sa Andreas Thorkildsen som var litt konge på Bislett fredag kveld han også.

På skinner

Det aller meste har gått på skinner for Andreas Thorkildsen etter at han avsluttet fjorårssesongen.

- Jeg har fått gjort det jeg har planlagt på trening helt siden i fjor høst. Dessuten har jeg vært så å si skadefri. Jeg har kjent litt til en liten lyskeskade, men i kveld var det så varmt her på Bislett at jeg ikke kjente noe i det hele tatt, sa Thorkildsen etter rekordkastet.

Dollarmillion

Han var svært stabil og hadde fem kast over 85 meter i konkurransen. Han tok også første skritt på veien til dollarmillionen som er premie til den eller de som vinner fem av seks stevner i Golden League.

- Jeg fikk til et virkelig godt kast her. De andre traff bra, men var fem meter bak vinnerkastet mitt. Derfor føler jeg meg ikke uslåelig. skulle jeg hatt en slik følelse måtte nok gjennomsnittet vært noen meter lenger, sa spydkongen.

Tapte to meter

Spydkonkurransen på Bislett fredag kveld gikk i lett motvind, og det er ingen fordel.

- Jeg tror nok at vi tapte i gjennomsnitt to meter på kastene på grunn av forholdene, men jeg tror likevel de fleste fikk tatt ut det de er gode for. Noen slet kanskje mer enn andre, mente Thorkildsen som la til at han ikke var blant dem.

En fornøyd Andreas Thorkildsen etter "monsterkastet." (Foto: REUTERS/ SCANPIX)

En fornøyd Andreas Thorkildsen etter "monsterkastet." (Foto: REUTERS/ SCANPIX)

- Det som overrasker meg i denne konkurransen er at jeg kaster så stabilt rent teknisk. At det går langt er jeg ikke overrasket over, sa Thorkildsen som har forbedret den norske rekorden allerede to ganger denne sesongen.

300 fot (91,44 meter) er passert allerede. Hva er det neste målet ditt?

- Det må bli å kaste lenger enn den gamle rekorden til Terje Pedersen på 91,72 meter, sa Thorkildsen på Bislett fredag kveld.

Åsmund Martinsen er imponert over hva Thorkildsen får til. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)

Åsmund Martinsen er imponert over hva Thorkildsen får til. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)

Kjemperesultat

- Det er bare å bøye seg i støvet. Her gjør Andreas et kjemperesultat, sa trener Åsmund Martinsen til NTB etter fredagens spydkonkurranse.

- Han viser fantastisk stabilitet og stor psykisk styrke ved å kaste over 87 meter i det siste kastet. Da hadde han jo allerede vunnet konkurransen, sa Martinsen videre.

Han hadde flere ting å trekke i kastene til Thorkildsen, men innrømmet at i rekordkastet på 91,59 meter gjorde OL-mesteren fra Aten det meste riktig.

- Jeg tror nok han kan ha et par meter til inne under perfekte forhold, sa Martinsen.

Neste alvorlige konkurranse for det norske spydesset blir på Pitkamakis hjemmebane i Kourtane.

- Europacupen om 14 dager blir en transportetappe for meg. Neste gang jeg kommer til å satse på å kaste skikkelig langt blir i Finland, på hjemmebane til Pitkamaki i slutten av juni, sa Andreas Thorkildsen.

(NTB)

Siste nytt

 • Silva mister Manchester-derbyet

  Manchester City må klare seg uten David Silva under søndagens byderby mot Manchester United.

  Silva pådro seg en kneskade tidlig i onsdagens oppgjør mot Newcastle.

  – Silva er en viktig spiller, men vi har gode spillere som kan erstatte han, sa Citys manager, Manuel Pelligrini, under en pressekonferanse i dag.

  Midtbanestjernen vil være ute i tre til fire uker.

 • David Silva - Foto: ANDREW YATES / Afp
  Foto: ANDREW YATES / Afp

  Silva ute i tre uker

  David Silva mister søndagens Manchester-derby på grunn av vondt kne. Manchester City-manager Manuel Pellegrini bekrefter at playmakeren går glipp av flere kamper, skriver NTB.

  – David har et leddbåndsproblem. Han blir ute i tre ukers tid, så han er ikke tilgjengelig søndag, sa Pellegrini på sin pressekonferanse fredag, ifølge Manchester Evening News.

  Silva ble skadd i hjemmetapet mot Newcastle i ligacupen onsdag. Silva mister kampene mot Manchester United, CSKA Moskva (mesterliga) og Queens Park Rangers. Silva håper han er tilbake etter landslagspausen.

 • Forlik mellom LSK og Grønlund

  Frank Grønlund blir værende i sin stilling i fotballklubben Lillestrøm ut året. Partene er enige om forlik og unngår dermed en arbeidsrettssak, skriver Romerikes Blad.

  Lillestrøm sliter økonomisk og har måttet kvitte seg med flere ansatte. Grønlund er fortsatt uenig i oppsigelsen, men er glad for at han unngår å møte klubben i retten.

  – Jeg er fornøyd med at det ble en løsning, og jeg ser fram til å avslutte mitt virke i administrasjonen på en verdig måte, sier han til RB.

Sendeplan

Kl. Program Kanal