Vipers tapte mot knallsterke Larvik

VIPERS-LARVIK 19-34: Vipers Kristiansand var sjanseløse mot stjernelaget Larvik i den første semifinalen i sluttspillet.

Vipers - Larvik

Intervjuer med Vipers-kaptein Marta Tomac og trener Kristine Lunde-Borgersen.

Kristiansandslaget åpnet godt og gikk opp i en 4-1-ledelse i løpet av de 5 første minuttene, men Larvik er som kjent et av verdens beste håndballag og slo kraftig tilbake.

Larviks danske keeper Sandra Toft stengte buret og midtveis i første omgang ledet Larvik-damene 7–4.

Vipers kjempet seg litt tilbake i kampen, men da lagene gikk til pause i håndballhallen i Aquarama i Kristiansand lå sørlendingene under 8–16.

Landslagsstjernene herjet

I åpningsminuttene av andre omgang fortsatte Larviks stjernespekkede lag å kjøre over Vipers. Tine Stange, Kristine Breistøl, Amanda Kurtovic og Nora Mørk fortsatte å sette sjansene sine og ledet på det meste 22–10.

Men Vipers klarte nok en gang å få i gang spillet sitt. Halvveis i andreomgang var stillingen 15–24.

Dessverre var ikke sørlendingenes desperate forsøk verdt særlig mye. Larvik-toget fortsatt sin tur mot seier i den første semifinalen. Kampen endte til slutt 34–19 til Larvik.

Tomac

Vipers-spiller Marta Tomac i aksjon under den første semifinalen mot Larvik på hjemmebane i Kristiansand lørdag kveld.

10 mål av Nora Mørk

De 1600 tilskuerne i Aquarama fikk i alle fall se en målrik kamp lørdag kveld.

Kampens store spiller og toppscorer var Norges landslagsstjerne Nora Mørk. Hun scoret 8 av Larviks 34 mål.

Den andre semifinalen spilles i Larvik førstkommende onsdag klokka 20.00. Da må Vipers Kristiansand vinne med et bedre resultat for å nå finalen i sluttspillet.

– Ja, dette var et verst mulig utgangspunkt før returkampen mot Larvik onsdag, sier Vipers-spiller Marta Tomac.

– Vi har mye vi må jobbe med. Gjør du feil mot Larvik, blir du straffet hver gang, legger hun til.

– For dårlige

Trener Kristine Lunde-Borgersen tror ikke det er noen sjanse for at Vipers når sluttspillfinalen etter denne semifinalekampen.

– Nei, vi har nok ikke noen sjanse. Men vi tar returkampen mot Larvik for det den er, og vil spille en best mulig kamp, sier hun.

– I dag var skuddene våre for dårlige. Vi er for unøyaktige både i forsvar og i angrep, legger hun til.