Video Vindbjart - Start i cupen - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Start-legenden Karsten Johannessen så 2 av favorittlagene brake sammen i cupen. Se intervjuer og målene i kampen! Reporter Håkon Eliassen.

Vindbjart rystet Start

Målene rant inn begge veier i cup-oppgjøret mellom Vindbjart og Start i Vennesla. Eliteserielaget måtte slite for å hente hjem avansement i cupen mot lillebror. I Mandal ble Odd for harde for MK, mens Flekkerøy røk ut for Randaberg i Rogaland.

Oppskriftsmessig start

Vindbjart - Start: 3-4

Mads Stokkelien fikk tillit i cup-oppgjøret mot Vindbjart, og kvitterte med scoring allerede i det 2. minutt.

Før halvtimen var spilt hadde Jesper Mathisen og Ole Martin Årst lagt på til 2 og 3-0.

Etter 31 minutter reduserte Vindbjart, men hjemmelagets opphenting fikk seg en knekk da Årst med sitt andre mål for dagen gjorde 4-1 5 minutter før pause.

Nesten-sensasjon

Like etter Årsts scoring slo imidlertid vertene tilbake enda en gang, slik at det sto 2-4 ved halvtid.

10 minutter ut i 2. omgang ble Rolf Daniel Vikstøl utvist, og kort tid etter reduserte venndølene enda en gang og var bare ett mål bak etter halvspilt andreomgang.

Men Starts 10 mann klarte til slutt å hale i land seieren og er videre i cupen etter 4-3 over Vindbjart.

MK hang bra med

MK - Odd: 0-2

I Mandal tok MK i mot Odd Grenland.

Odd fikk her annullert et mål etter 13 minutter, mens MK hadde en gedigen mulighet etter 19 minutter der en MK-spiller bommet på målet fra 5 meter.

Etter 21 minutter hadde Odd en ball i tverrliggeren, før Mathias Andersson sendte Odd i føringen etter 28 minutter.

NRKs reporter på stedet forteller om en førsteomgang der mandalittene ga skienslaget kamp.

– Sjansestatikken viser 5-4 til Odd ved pause, sa NRKs mann på stadion.

Odd-dominans

2. omgang begynte med fullstendig dominering fra Odd, der gjestene blant annet hadde et nytt tverrliggertreff.

Etter rundt et kvarters spill av 2. omgang svarte MK med en skummel avslutning der Odd-keeperen med nød og neppe fikk avverget, men i det 71. minutt headet Frode Johnsen Odd opp i 2-0.

Like før slutt hadde MK en avslutning i stolpen, men Odd-laget kunne til slutt cruise inn til en grei 2-0-seier og avansement.

MK - Odd - MK tapte for Odd Grenland. - Foto: Sander Heggheim / NRK

MK tapte for Odd Grenland.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Knepent tap for Flekkerøy

Randaberg - Flekkerøy: 3-2

Flekkerøy fikk den verst tenkelige åpningen i borteoppgjøret mot Randaberg, etter at rogalendingene tok ledelsen i det 7. minutt, og doblet ledelsen i det 24. minutt.

Rett før pause skapte Lars Kristian Pedersen ny spenning i kampen med sin 2-1-scoring.

Utvisningen av Yngvar Håkonsen etter 56 minutter gjorde ikke oppgaven enklere for Kristiansands-laget, men med 10 mann reduserte Flekkerøy likevel til 2-2, ved Nils Petter Andersen, med 12 minutter igjen.

Men i det 87. minutt tok Randaberg-spillerne igjen ledelsen, en ledelse de beholdt til dommeren blåste i fløyta.

Video og TV-reportasjer

Laksehopp i Høiebekken er høstens vakreste eventyr for lakseentusiaster.
Tidsklemma er de fleste småbarnsforeldre godt kjent med, og nå skal det forskes på temaet. I Nyli barnehage i Arendal er det flere som kjemper mot klokka.
For to år siden ble deler av sykehuset i Arendal fredet. Mange var redd for at det ville begrense utviklingen av sykehuset. Nå to år etter ser det ut til at balansen mellom gammelt og nytt fungerer:

Dokumentarer og reportasjer

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964
Bilder fra Dagsrevyen i 1964 som viser postmann med med ny postombæringstralle nedover gaten i Kristiansand. Leverer post i butikk. Postmannen demonstrerer trallens finesser. Vandrer videre og leverer post over
gjerdet.