Hopp til innhold

Vant pris etter NRK-serie om mat fra fjæra

Torjan Bodvin ved Havforskningsinstituttet har fått pris som «Årets beste formidler» blant instituttets 700 ansatte, etter at han frontet NRKs serie om spiselige ting i fjæra i fjor sommer.

Torjan Bodwin østers

Torjan Bodvin lærte norske radiolyttere om spiselige ting fra fjære i fjor sommer.

Foto: Erik Wiig Andersen

Serien ble kringkastet og publisert nasjonalt og her tok Bodvin for seg en rekke ting fra fjæra som kan brukes i matlaging.

Torjan Bodvin, havforsker, spiser stillehavsøsters

Bodvin spiser østers.

Foto: Espen Bierud / Havforskningsinstituttet
Torjan Bodvin

Bodvin på leting etter hjerteskjell.

Foto: Espen Bierud / Havforskningsinstituttet

Mange har fisket strandkrabber i oppveksten og Bodvin avslørte at disse er utsøkte til å koke suppe på. Strandreker og ulike skjelltyper er også velkjente for mange sørlendinger, men hittil lite kjent for bruk i matlaging.

I tillegg til denne serien ble Bodvins mediearbeid rundt østersdødelighet i fjor også trukket frem.

Even Moland som i likhet med Bodvin arbeider ved stasjonen i Flødevigen i Arendal, fikk pris for «Årets publikasjon».

Serien om spiselige ting i fjære ble laget av NRK Sørlandets reporter Erik Wiig Andersen. Her kan du få et gjenhør med radioreportasjene.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,6 kr
Dyrest kl. 18 1,95 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %