Håvard Vad Petersson og Norge sliter i OL etter å ha tapt kamper mot to av favorittene fredag.

Håvard Vad Petersson (f.v.), Thomas Ulsrud og Christoffer Svae klarte ikke å spille ut Kina i Sotsji.

Vad Petersson

Vad Petersson få dager før han dro til OL i Sotsji. (Arkiv).

Vad Petersson viser frem landslagsdrakter. Så langt har de spilt seg frem til tre seire og tre tap. (Arkiv).

Vad Petersson, som bor i Arendal, er en viktig brikke på curlinglaget som innledet OL med tre seire.

Men etter 4–10 mot Canada og 5–7 mot Kina fredag har de fulgt opp med tre strake tap.

Dermed er feilmarginen trolig brukt opp. Nå må Norge sannsynligvis vinne resten av kampene for å ta seg til semifinale.

Tapte stort mot regjerende mester

Torsdag fikk de norske sitt første tap mot Sverige.

Tidlig fredag fulgte de Canada til 3–3 etter seks omganger, men seiershåpet ble knust med 0–4 i omgang sju, og kampen endte 4–10.

Norge reduserte til 4–7 i den åttende omgangen.

Flere trodde Ulsrud og lagkameratene skulle gi opp kampen da, men de valgte å fortsette. I den niende omgangen ventet bare mer motgang, for den vant Canada hele 3–0.

Da ga nordmennene omsider opp.

Kineserne ble for sterke

Mot Kina ledet Norge 2–1 etter tre omganger, men Kina scoret to poeng både i fjerde og sjette omgang og ga aldri fra seg ledelsen.

De fire siste omgangene endte med ett poeng til laget som hadde sistestein, og det var ikke nok for de norske.

På Norges lag spiller Håvard Vad Petersson sammen med Thomas Ulsrud, Torger Nergård, mens Christoffer Svae og Marcus Høiberg er reserve.

(Se resultatene fra OL under videoen)

Sørlandet har faktisk gode sjanser til å få en medalje i OL i Sotsji i Russland. Curlinglandslaget går for gull i de olympiske lekene. En av utøverne regner seg som Sørlending, og har faktisk bodd i Arendal i fire år.