Erik Mykland får gult kort i Risør-kamp - En hekting fører til at dommer Terje Haugland drar opp det gule kortet for «Myggen», som kom inn igjen og spilte den siste drøye halvtimen av kampen. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

En hekting fører til at dommer Terje Haugland drar opp det gule kortet for «Myggen», som kom inn igjen og spilte den siste drøye halvtimen av kampen.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

«Myggen» byttet ut seg selv etter 24 minutter

Erik Mykland (40) var lørdag tilbake på fotballbanen, da han spilte sin første seriekamp for Risør FK på 23 år. Den spillende treneren valgte å bytte ut seg selv etter halvspilt førsteomgang.

– Jeg gikk ut fordi vi trengte mer fart i midtbanen, var «Myggens» forklaring til Aust Agder Blad.

Stolpe ut i trenerdebuten
Erik Mykland og medtrener Terje Larsen på Risør - Erik Mykland og medtrener Terje Larsen diskuterer taktikken, etter at «Myggen» har byttet ut seg selv. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Erik Mykland og medtrener Terje Larsen diskuterer taktikken, etter at «Myggen» har byttet ut seg selv.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad
Erik Mykland i Risør-kamp - Erik Mykland gjorde comeback og spilte for Start i 2008- og 2009-sesongen. Lørdag gjorde han et nytt comeback for en gammel klubb. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Erik Mykland gjorde comeback og spilte for Start i 2008- og 2009-sesongen. Lørdag gjorde han et nytt comeback for en gammel klubb.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

I vinter ble det kjent at «Myggen» skulle bli spillende trener for gamleklubben i femtedivisjon.

Lørdagens kamp var både «Myggens» første som trener for klubben i seriesammenheng, og et comeback på fotballbanen av den gamle landslagsstjernen.

Det endte bokstavelig talt med stolpe ut. Hele fire ganger hadde Risør ballen i stolper og tverrligger, uten at de klarte å kvittere hjemme på Kjempesteinsmyra.

Vertene fikk også en mann utvist tidlig i andreomgangen, etter en dårlig timet takling som bakerste mann.

Risør var likevel dominerende spillemessig, men de om lag 200 tilskuerne fikk se at det var bortelaget Øyestad som dro hjem med poengene da dommeren blåste av på 0-2.

Erik Mykland i kamp for Risør - «Myggen» var lørdag tilbake på fotballbanen. Her i kjent stil. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

«Myggen» var lørdag tilbake på fotballbanen. Her i kjent stil.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

– God moral i laget

Den spillende treneren kom inn igjen i andreomgangen, men kunne altså ikke forhindre tap.

– Det er en god moral i laget, og det er marginalt hvordan en slik kamp ender når man har fire skudd i stolpene, sier Mykland, som ikke ønsker å kommentere sin egen innsats på banen.

Neste utfordring for laget hans blir ifølge lokalavisa borte mot Lillesand førstkommende torsdag.

Se flere bilder fra «Myggens» tilbakekomst på fotballbanen på austagderblad.no.

Erik Mykland i kamp for Risør - De grønnkledde måtte gå poengløse av banen. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

De grønnkledde måtte gå poengløse av banen.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013