Erik Mykland får gult kort i Risør-kamp - En hekting fører til at dommer Terje Haugland drar opp det gule kortet for «Myggen», som kom inn igjen og spilte den siste drøye halvtimen av kampen. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

En hekting fører til at dommer Terje Haugland drar opp det gule kortet for «Myggen», som kom inn igjen og spilte den siste drøye halvtimen av kampen.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

«Myggen» byttet ut seg selv etter 24 minutter

Erik Mykland (40) var lørdag tilbake på fotballbanen, da han spilte sin første seriekamp for Risør FK på 23 år. Den spillende treneren valgte å bytte ut seg selv etter halvspilt førsteomgang.

– Jeg gikk ut fordi vi trengte mer fart i midtbanen, var «Myggens» forklaring til Aust Agder Blad.

Stolpe ut i trenerdebuten
Erik Mykland og medtrener Terje Larsen på Risør - Erik Mykland og medtrener Terje Larsen diskuterer taktikken, etter at «Myggen» har byttet ut seg selv. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Erik Mykland og medtrener Terje Larsen diskuterer taktikken, etter at «Myggen» har byttet ut seg selv.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad
Erik Mykland i Risør-kamp - Erik Mykland gjorde comeback og spilte for Start i 2008- og 2009-sesongen. Lørdag gjorde han et nytt comeback for en gammel klubb. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Erik Mykland gjorde comeback og spilte for Start i 2008- og 2009-sesongen. Lørdag gjorde han et nytt comeback for en gammel klubb.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

I vinter ble det kjent at «Myggen» skulle bli spillende trener for gamleklubben i femtedivisjon.

Lørdagens kamp var både «Myggens» første som trener for klubben i seriesammenheng, og et comeback på fotballbanen av den gamle landslagsstjernen.

Det endte bokstavelig talt med stolpe ut. Hele fire ganger hadde Risør ballen i stolper og tverrligger, uten at de klarte å kvittere hjemme på Kjempesteinsmyra.

Vertene fikk også en mann utvist tidlig i andreomgangen, etter en dårlig timet takling som bakerste mann.

Risør var likevel dominerende spillemessig, men de om lag 200 tilskuerne fikk se at det var bortelaget Øyestad som dro hjem med poengene da dommeren blåste av på 0-2.

Erik Mykland i kamp for Risør - «Myggen» var lørdag tilbake på fotballbanen. Her i kjent stil. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

«Myggen» var lørdag tilbake på fotballbanen. Her i kjent stil.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

– God moral i laget

Den spillende treneren kom inn igjen i andreomgangen, men kunne altså ikke forhindre tap.

– Det er en god moral i laget, og det er marginalt hvordan en slik kamp ender når man har fire skudd i stolpene, sier Mykland, som ikke ønsker å kommentere sin egen innsats på banen.

Neste utfordring for laget hans blir ifølge lokalavisa borte mot Lillesand førstkommende torsdag.

Se flere bilder fra «Myggens» tilbakekomst på fotballbanen på austagderblad.no.

Erik Mykland i kamp for Risør - De grønnkledde måtte gå poengløse av banen. - Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

De grønnkledde måtte gå poengløse av banen.

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Video og TV-reportasjer

Sondre vant NM-gull
Dens tore vennefesten på Haolweendagen i Kristiansand
Vi skal ut i skjærgården. I dag var det storkontroll av hummerteiner for å ta ulovlig fiskere. Og resultatet var oppløftende.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Den vakre sørlandskysten slik den aller helst skal oppleves: Fra dekket på ei gammel seilskute. Trange sund, sol og regn og blankskurte svaberg. Ombord på den gamle hardangerjakta Mathilde møter vi et fast mannskap på fem, og sytten førstereis-seilere.

Mathilde - 2013

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.