Egil Skram - Egil Skram er mannen bak sangstemmen til Leif Åge i TV-serien Hjem, som sendes søndager på NRK. - Foto: Janne Aateigen / NRK

Egil Skram er mannen bak sangstemmen til Leif Åge i TV-serien Hjem, som sendes søndager på NRK.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Han er stemmen til countrykongen Leif Åge i «Hjem»

Vi avslører hemmeligheten bak stemmen til countrystjerna i TV-serien «Hjem» på NRK.

I første episode av NRK-serien «Hjem» faller countrykongen Leif Åge om på scenen under en konsert i hjembygda. Dermed er TV-dramaet i gang.

Hvis du så NRKs nye TV-serie som startet søndag, hørte du en stemme som sang Johnny Cash-låten «Still miss someone».

På TV virket det som om det var skuespilleren bak navnet Leif Åge som sang, men det var det ikke. Stemmen tilhører nemlig Egil Skram fra Kristiansand.

Leif Åge i "Hjem" - Når countrykongen Leif Åge synger i NRKs nye TV-serie, er det stemmen til Egil Skram man hører. NRK

Når countrykongen Leif Åge synger i NRKs nye TV-serie, er det stemmen til Egil Skram man hører.

Foto: NRK

Marius Christensen fra Kristiansand er musikkansvarlig for TV-serien, og da han skulle finne en countrystemme som passet for rollen til Leif Åge, tenkte han på sin gamle kompis Egil fra ungdomsskoletida på Tinnheia.

– Jeg drev med countrymusikk allerede da. Så han tenkte vel på meg og lette og fant meg, sier Skram.

Sug etter musikk

Han er nå bosatt på Øvrebø og har hatt en lang pause fra musikken. Nå har han fått ny giv og skal spille inn plate.

– Nå lager jeg nytt materiale hver uke og har fått skikkelig sug etter musikk. Jeg håper på en lokal karriere, eller kanskje en norsk karriere. Jeg tror folk liker den type musikk jeg presenterer, sier Skram.

Dersom alt går som planlagt, blir Skrams stemme også å høre i flere episoder. han skal dubbe fire sanger for countrykongen Leif Åge, og i tillegg skal serien bruke sanger som Skram har skrevet selv.

– Dette er nye ting for meg og det er spennende. Jeg fikk med meg første episode og da jeg så han sang med min stemme, så lo jeg godt.

Nå håper Skram at TV-serien skal gi ham litt vind i seilene karrieremessig, når han nå spiller inn plate.

Video og TV-reportasjer

Sondre vant NM-gull
Dens tore vennefesten på Haolweendagen i Kristiansand
Vi skal ut i skjærgården. I dag var det storkontroll av hummerteiner for å ta ulovlig fiskere. Og resultatet var oppløftende.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Den vakre sørlandskysten slik den aller helst skal oppleves: Fra dekket på ei gammel seilskute. Trange sund, sol og regn og blankskurte svaberg. Ombord på den gamle hardangerjakta Mathilde møter vi et fast mannskap på fem, og sytten førstereis-seilere.

Mathilde - 2013

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.