Egil Skram - Egil Skram er mannen bak sangstemmen til Leif Åge i TV-serien Hjem, som sendes søndager på NRK. - Foto: Janne Aateigen / NRK

Egil Skram er mannen bak sangstemmen til Leif Åge i TV-serien Hjem, som sendes søndager på NRK.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Han er stemmen til countrykongen Leif Åge i «Hjem»

Vi avslører hemmeligheten bak stemmen til countrystjerna i TV-serien «Hjem» på NRK.

I første episode av NRK-serien «Hjem» faller countrykongen Leif Åge om på scenen under en konsert i hjembygda. Dermed er TV-dramaet i gang.

Hvis du så NRKs nye TV-serie som startet søndag, hørte du en stemme som sang Johnny Cash-låten «Still miss someone».

På TV virket det som om det var skuespilleren bak navnet Leif Åge som sang, men det var det ikke. Stemmen tilhører nemlig Egil Skram fra Kristiansand.

Leif Åge i "Hjem" - Når countrykongen Leif Åge synger i NRKs nye TV-serie, er det stemmen til Egil Skram man hører. NRK

Når countrykongen Leif Åge synger i NRKs nye TV-serie, er det stemmen til Egil Skram man hører.

Foto: NRK

Marius Christensen fra Kristiansand er musikkansvarlig for TV-serien, og da han skulle finne en countrystemme som passet for rollen til Leif Åge, tenkte han på sin gamle kompis Egil fra ungdomsskoletida på Tinnheia.

– Jeg drev med countrymusikk allerede da. Så han tenkte vel på meg og lette og fant meg, sier Skram.

Sug etter musikk

Han er nå bosatt på Øvrebø og har hatt en lang pause fra musikken. Nå har han fått ny giv og skal spille inn plate.

– Nå lager jeg nytt materiale hver uke og har fått skikkelig sug etter musikk. Jeg håper på en lokal karriere, eller kanskje en norsk karriere. Jeg tror folk liker den type musikk jeg presenterer, sier Skram.

Dersom alt går som planlagt, blir Skrams stemme også å høre i flere episoder. han skal dubbe fire sanger for countrykongen Leif Åge, og i tillegg skal serien bruke sanger som Skram har skrevet selv.

– Dette er nye ting for meg og det er spennende. Jeg fikk med meg første episode og da jeg så han sang med min stemme, så lo jeg godt.

Nå håper Skram at TV-serien skal gi ham litt vind i seilene karrieremessig, når han nå spiller inn plate.

Video og TV-reportasjer

Wibekke Grønlund fra Arendal ble landskjent da hun fortalte om sexuelle overgrep som var blitt foreldet. I dag møtte hun justisministeren, sammen med utvalget hun har sittet i, som jobber med å endre reglene.
Mange frykta støy og lave boligpriser etter etablering av moske i Posebyen. Men nå har protestene stilnet, etter ett års drift.
Han har vært med på å rive ned stengsler og kulturelle skiller. I dag ble regissør og tidligere teatersjef ved Agder Teater, Alex Scherpf gravlagt fra Søgne kirke.