Sliteseier for ØIF Arendal

Arendalslaget kjempet seg til en knepen 27-25-seier mot Bækkelaget søndag kveld.

ØIF Arendal mot Bækkelaget

Bækkelaget, som ligger på niendeplass i eliteserien i håndball, ga ØIF Arendal knallhard motstand i de første 30 minuttene. Da lagene gikk til pause var stillingen 16–14 til serielederne.

Men arendalslaget er ikke kjent for å gi fra seg poeng. Halvveis ute i andreomgang kjørte de på og kom opp i en femmålsledelse.

– Sett ballen i mål og drep denne kampen, var ØIF-trener Marinko Kurtovics kontante meldingen til laget i en timeout 10 minutter før slutt.

Dramatisk avslutning

Men spillerne gjorde ikke som treneren sa. Etter flere brente sjanser inviterte de Bækkelaget inn i kampen igjen. Tre minutter før slutt var stillingen 24–23.

Da tok en tydelig irritert Kurtovic en ny timeout. Han ga spillerne klar beskjed om hva de ikke skulle gjøre, og det forsto spillerne bedre.

Etter en dramatisk avslutning, med blant annet en scoring av keeper Svenn Erik Medhus, vant de regjerende seriemesterne til slutt 27–25 foran 1300 tilskuere i Sør Amfi.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

ØIF Arendal slet seg til seier mot Bækkelaget

– Hvordan vi vinner, «driter» jeg i

Kampen mot Bækkelaget er ØIF Arendals første seriekamp etter en pause på 50 dager. ØIF-treneren mener det preget kampen.

– Målet var å vinne kampen. Hvordan vi vinner den, «driter» jeg i, sier Kurtovic til NRK etter kampen.

Han synes mye fungerte bra, men innrømmer at det ble litt for spennende på slutten.

– Når vi egentlig skulle være disiplinerte og drepe denne kampen, begynner vi å lage spenning med å gjøre feil, sier han.

Neste søndag møter ØIF Arendal Haslum, som ligger på andreplass i serien.