Start - Espen Hoff har sendt Start i føringen, men man måtte inn i det 81. minutt før storfavoritten tok ledelsen. - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Espen Hoff har sendt Start i føringen, men man måtte inn i det 81. minutt før storfavoritten tok ledelsen.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Slapp med cup-skrekken

Donn rystet Start i cupen tirsdag kveld. Tredjedivisjonslaget ledet 2-0 før storebror våknet og til slutt vant 4-2. – Dette var nærmest skandale, sier assistenttrener Erik Ruthford Pedersen.

Start, som holder til to divisjoner over i seriesystemet, måtte virkelig slite mot hardtarbeidende Donn-spillere.

Rasende Mjelde i pausen
Espen Hoff - Espen Hoff og Start kunne smile etter kampen. I pausen var situasjonen en helt annen. - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Espen Hoff og Start kunne smile etter kampen. I pausen var situasjonen en helt annen.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Lagene gikk til pause på 2-1-ledelse til amatørene på Donn. Espen Hoff forteller om en svært amper Mons Ivar Mjelde i garderoben.

– Jeg klarer ikke å skrike så høyt. Han var sinna, men vi var sinna alle mann, sier Hoff, som lovet at laget skulle gå ut i hundre før kampen.

– Vi roter det til noe voldsomt. Vi står litt med lua i hånda. Jeg hadde forventet en bedre innstilling av oss i inngangen til denne kampen, sier Hoff.

– Vi blir spredd over alle vinder og klarer til og med å slippe inn to mål. Det var ikke en omgang vi er stolte av, konstaterer Hoff, som puster lettet ut etter at laget hevet seg til «det respektable» etter hvilen og berget avansementet.

Scoringer av Christian Tveit (62), Hoff (81) og Asante (90+2, str.) berget 4-2-seier. Unggutten Tveit scoret også startmålet før hvilen.

Startscoring - Espen Hoffs scoring kom på frispark fra veldig skrått hold, som gikk rett i mål. - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Espen Hoffs scoring kom på frispark fra veldig skrått hold, som gikk rett i mål.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

– Nærmest skandale
Elias Valderhaug - Elias Valderhaug får skryt for forsøket på å få med seg medspillerne i førsteomgangen. - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Elias Valderhaug får skryt for forsøket på å få med seg medspillerne i førsteomgangen.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Assistenttrener Erik Ruthford Pedersen var langt fra blid etter kampen.

– Dette er en kamp vi må ha ut av hodet. Det tenderer til skandale, sier assistent- og keepertreneren.

Han mener dagens keeper, innleide Elias Valderhaug, gjorde en grei kamp mellom stengene, og roser spesielt 22-åringen for det verbale.

– I første omgang var han den eneste jeg hørte virkelig snakke og forsøke å få de gule til å fungere. Så han skal ha all ære for forsøket - selv om responsen var laber bris, sier Ruthford Pedersen.

Straffescoring - Ernest Asante sender keeper feil vei på straffen på overtid, og seieren er i boks for Start. - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Ernest Asante sender keeper feil vei på straffen på overtid, og seieren er i boks for Start.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Lite fornøyd med banen
Mons Ivar Mjelde - Trener Mons Ivar Mjelde er glad helgens seriekamp mot Strømmen spilles på Sør Arena og ikke Kristiansand stadion. - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Trener Mons Ivar Mjelde er glad helgens seriekamp mot Strømmen spilles på Sør Arena og ikke Kristiansand stadion.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Hovedtrener Mons Ivar Mjelde erkjenner at forestillingen i første omgang ikke var laget verdig.

– Vi er langt under pari i førsteomgang. Den var under enhver kritikk, sier treneren.

Han ga flere unggutter sjansen fra Start.

– Det er ikke det at jeg ikke tror vi vil, men vi løser kampen dårlig taktisk. Vi har store avstander i laget og slipper Donn til to ganger og de scorer på begge sine sjanser, sier Mjelde, som heller ikke er begeistret for baneforholdene på Kristiansand stadion.

– Det verste er banen her. Det humper og spretter og vi får ikke det tempoet vi ønsker på ballen, sier treneren, som koster på seg å skryte av motstanderen etter nestenfadesen.

– Donn gjør en god kamp. Hadde de hatt like stor innsats som i dag i hver kamp, hadde de ikke ligget i tredjedivisjon, mener Mjelde, som etter kampen inviterte Donns målscorer Alexander Lind på prøvespill.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013