– Vi har vokst veldig. Og tanken var jo å komme med nye produkter underveis, sier Benjamin Lemaitre.
Han var med på å starte mikrobryggeriet for fire år siden, et bryggeri som har hatt en kraftig vekst siden den gang.
I disse dager lanserer de sitt nye produkt, som er drikkevann med kullsyre.
- Les også: – En hobby ute av kontroll
- Les også: Bryggeboom på Sørlandet
Vokser fort
Bryggeriet i Lindesnes har de siste årene vært landets hurtigst voksende bryggeri.
Og det er heller ikke tilfeldig at ølentusiastene nå satser på vann.
– Vann til vin passer jo veldig godt. Jeg synes at vann til øl også er en god kombinasjon, sier Lemaitre.
Dermed begynte de prosessen for å se om dette var noe de kunne få til i forhold til laboratorieanalyser og Mattilsynet og alt annet som måtte på plass.
– Etter hvert landet vi dette prosjektet, og begynte å tappe vann på flaske med kullsyre, sier Lemaitre.
– Er dette et hardt konkurransemarked der dere stadig må finne på noe nytt?
– Ja, jeg tror det er viktig at man hele tiden er innovativ og kommer med nye produkter. Det er jo derfor vi satser på vann, sier han.
- Les også: Lokale mikrobryggeri i vinden
- Les også: Nå vil stadig flere unge bønder selge øl
Måtte ha daglig leder
Fra å være et hobbyprosjekt for entusiaster har mikrobryggeriet nå fått en daglig leder.
John Erik Loland har fått jobben, og han ser flere utfordringer for bryggeriet fremover.
– Vi jobber jo veldig hardt for å få flere bein å stå på, få flere produkter, og å være synlige i markedet, sier han.
– Vi er aktive på hjemmeside og Facebook og andre sosiale medier, sier han.
Nå skal de i tillegg ut i en ny kamp i vannmarkedet.
– Ja, det er veldig morsomt, og der har vi noe å gjøre, sier Loland.
Han tror lokalt vann til restauranter, puber og butikker kan bli populært.
– Også er det helt klart mye, mye bedre enn konkurrentenes vann, det kan nok ikke sammenliknes, ler han.