Salvesen sikret poengdeling mot Strømsgodset

Start var på god vei mot sitt femte tap denne sesongen, mens Lars Jørgen Salvesen ville det annerledes og sørget for 2–2 på Sør Arena.

Salvesen

To minutter før full tid kom utligningen. Robert Sandnes satte et skudd rett på Espen Bugge Pettersen i Godset-målet, og Salvesen satte returen kontant i mål.

Det var Starts fjerde uavgjort denne sesongen. Tidligere er det blitt poeng mot Lillestrøm, Tromsø og Molde for bunnlaget.

– Det var skikkelig deilig. Det begynner å bli en stund siden sist vi tok poeng, sa målscorer Salvesen til NRK.

Stadig venter hjemmepublikummet på en seier. Det er gått 23 kamper siden Start sist vant en eliteseriekamp.

– Jeg synes at vi hadde fortjent å vinne i dag, sa Start-trener Steinar Pedersen.

- Dette viser at vi har god moral i laget, sier en fornøyd målscorer for Start, Lars Jørgen Salvesen, etter 2 -2 mot Strømsgodset.

Målscorer Lars Jørgen Salvesen sikret ett poeng til Start.

– På tide at jeg scoret

Kenyanskfødte Tokmac Nguen kunne blitt bortelagets store helt da han scoret sitt aller første eliteseriemål med 27 minutter igjen å spille.

En svak klarering fra Starts Alex De John ga til slutt Nguen sjansen. Han satte fart, vendte av en spiller og satte ballen pent i mål.

22 år gamle Nguen var sist sesong på utlån hos 1.-divisjonsklubben Mjøndalen. Der fikk han seks kamper, startet to av dem og bidro med to mål.

Denne sesongen har han vært på banen i alle åtte seriekamper for Strømsgodset, og i seks av dem har han startet.

Strømsgodset ledet to ganger, men det holdt ikke inn.

– Morsomt og på tide at jeg scoret. Jeg er fornøyd med at jeg scoret, men vi skulle ha vunnet, sa Nguen.

Storflor

Strømsgodsets Øyvind Storflor banket inn bortelagets første mål på Sør Arena.

Veteran-suser

Start var det beste laget før pause, men det var kun Strømsgodset som fikk ballen i mål.

Veteranen Øyvind Storflor fintet midtstopper Tapio Heikkila ned på rumpa slik at hestehalens hans nesten nådde bakken.

Deretter ladet 35-åringen fra Trondheim skuddfoten fra rundt 18 meters hold, og ballen fløt i en nydelig bue over Start-keeper Håkon Opdal.

Start utlignet til 1–1 ti minutter ut i andreomgang. Robert Sandnes mer eller mindre skled et innlegg fra Espen Børufsen i mål, og det spørs om ikke Godset-keeper Espen Bugge Pettersen kunne ha gjort en bedre jobb.

Ett nytt poeng til Strømsgodset gjør at de er nummer fire på tabellen med 14 poeng. Rosenborg topper med 19 poeng.

Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen synes ikke det var å kaste bort poeng å spille til uavgjort mot Start.

– Vi er fornøyd med ett poeng på bortebane uansett hvem vi spiller imot, sa Ingebretsen.

– Det var selvfølgelig kjedelig å slippe inn et sent 2-2-mål. Men alt i alt var det fortjent at Start også fikk ett poeng, sier han.

Start ligger helt nederst på tabellen med fire poeng etter fire uavgjorte kamper og fortsatt null seiere.

Start-trener Steinar Pedersen mener dette var årets beste kamp for Start.

– Det er kjipt å slippe inn to mål, når vi gjør så mye bra andre veie, sier Start-trener Steinar Pedersen.