Proppfull skole

Elever står på venteliste for å få plass på skolen.

Trangt på skolen

Illustrasjonsbilde

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Arendal Internasjonale skole har nå så stor pågang at de må si nei til nye elever i flere klassetrinn til høsten.

Den engelskspråklige skolen som var den første i sitt slag her i landet, hadde problemer med å skaffe nok elever i starten, men til høsten blir elevtallet nesten doblet, sier rektor Bente Pedersen.

- Vi har en veldig pågang fra andre kommuner og folk som kommer flyttende fra andre land. Vi har ventelister på noen årstrinn, sier rektor.

 Tøff start

Den internasjonale skolen, AIS,  holder til i FN-bygget i Arendal og får mange elever nettopp fra byens internasjonale miljø. Skolen var den første offentlig drevne engelskspråklige skole her i landet og hadde en tøff start.

Kritikerne hevdet at skolen ble en slags eliteskole hvor kommunen brukte relativt sett mer penger per elev enn det man gjorde i grunnskolen forøvrig.

Det har vært hevdet fra enkelte foreldre at AIS har ringt rundt til foreldre for å skaffe elever, noe Pedersen bestemt avviser.

 

 

Video og TV-reportasjer

Hun har opptrått på kappleik, vunnet inspirasjonspris og fått talentstipend. Ni år gamle Eldbjørg Trydal Rysstad tar opp arven etter store folkesangere i Setesdal.
Frykter utsettelse av veiprosjekt
Papp og papir kan brukes til så mangt. På Festningen i Kristiansand er barn med på å bygge et kunstverk, rettere sagt en skog av nettopp papp og papir.