Bukken "Jesus" - Dette er bukken Jesus. I helgen lagde han flere personer opp i trær, da de kom ut til øya hvor han og resten av geitene holder til. - Foto: Privat /

Dette er bukken Jesus. I helgen lagde han flere personer opp i trær, da de kom ut til øya hvor han og resten av geitene holder til.

Foto: Privat

Politiet måtte pepperspraye "Jesus"

Geitebukken «Jesus» gikk i helgen til angrep mot flere turgåere på Fugløya utenfor Søgne i Vest-Agder. Nå ender bukken opp som grillmat.

Noen barn som var på hyttetur i Søgne i helgen hadde tatt seg over på øya og nærmet seg geitene. Dette ble ikke tatt godt imot av bukken, som gikk til angrep med sine truende horn. Barna flyktet opp i trærne på øya.

Da flere barn og voksne som hadde kommet til for å hjelpe var blitt skremt opp i trærne av den hissige bukken, så en i turfølget ingen annen mulighet enn å ringe politiet.

Politiet kom seg ut til øya, og ble med en gang angrepet av «Jesus», som bukken heter. Politiet hadde utstyrt seg med skjold og kølle, men måtte til slutt ty til pepperspray for å få kontroll på bukken.

Da hadde personene sittet i trærne i flere timer.

– Trodde ikke «Jesus» var så hissig

Tor Brede Launes - Bukkens eier, Tor Brede Launes, sier at 'Jesus' nå mister livet og ender på grillen. Han vil ikke ha en farlig bukk gående blant folk. - Foto: Privat /

Bukkens eier, Tor Brede Launes, sier at 'Jesus' nå mister livet og ender på grillen. Han vil ikke ha en farlig bukk gående blant folk.

Foto: Privat

– Jeg visste at han var litt hissig, men jeg trodde ikke at det var så galt, sier bukkens eier, Tor Brede Launes til NRK.no.

– Politimannen som ringte meg var sindig og lo litt av situasjonen. Jeg lo også, men i etterkant så synes jeg jo synd på dem som har blitt sittende i trærne, sier eieren.

– Jeg er veldig glad for at det gikk bra med dem.

– Er «Jesus» farlig?

– Nei, altså han pleier å være veldig fin og leken. Han er nok så glad i mennesker at han oppsøker oss. Man han kan jo være farlig når han stanger. Han er jo et dyr, sier Launes.

Var bekymret for «Jesus»

Eieren var ute på øya for å se etter bukken. Han var bekymret etter at Jesus hadde blitt sprayet med pepperspray av politiet.

– Jeg var der ute, men fant ham ikke, sier Launes.

– I tillegg var det litt spesielt å gå rundt på øya der og rope på «Jesus».

«Jesus» havner på grillen

Bukken fikk det spesielle navnet «Jesus» da han var liten.

– Han falt ned en skråning og var så å si død. Men han overlevde etter å ha blitt fôret opp, og fikk derfor navnet «Jesus», sier Launes.

– Hva skjer med «Jesus» nå?

– Jeg tror nok ikke jeg kan ha ham der ute sånn som han er nå, så han havner nok på grillen før sankthansaften, tror Launes.

– Egentlig ville jeg bytte ham bort, men jeg tror nok ikke det er mulig nå lengre.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.
Mydland Gard i Hægebostad er tildelt Vest-Agders bygdeutviklingspris. Tone Lien og Arne Mydland får prisen for å være pionerer innen hjorteoppdrett i fylket. Prisen er på 50 000 kroner.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964