Bukken "Jesus" - Dette er bukken Jesus. I helgen lagde han flere personer opp i trær, da de kom ut til øya hvor han og resten av geitene holder til. - Foto: Privat /

Dette er bukken Jesus. I helgen lagde han flere personer opp i trær, da de kom ut til øya hvor han og resten av geitene holder til.

Foto: Privat

Politiet måtte pepperspraye "Jesus"

Geitebukken «Jesus» gikk i helgen til angrep mot flere turgåere på Fugløya utenfor Søgne i Vest-Agder. Nå ender bukken opp som grillmat.

Noen barn som var på hyttetur i Søgne i helgen hadde tatt seg over på øya og nærmet seg geitene. Dette ble ikke tatt godt imot av bukken, som gikk til angrep med sine truende horn. Barna flyktet opp i trærne på øya.

Da flere barn og voksne som hadde kommet til for å hjelpe var blitt skremt opp i trærne av den hissige bukken, så en i turfølget ingen annen mulighet enn å ringe politiet.

Politiet kom seg ut til øya, og ble med en gang angrepet av «Jesus», som bukken heter. Politiet hadde utstyrt seg med skjold og kølle, men måtte til slutt ty til pepperspray for å få kontroll på bukken.

Da hadde personene sittet i trærne i flere timer.

– Trodde ikke «Jesus» var så hissig

Tor Brede Launes - Bukkens eier, Tor Brede Launes, sier at 'Jesus' nå mister livet og ender på grillen. Han vil ikke ha en farlig bukk gående blant folk. - Foto: Privat /

Bukkens eier, Tor Brede Launes, sier at 'Jesus' nå mister livet og ender på grillen. Han vil ikke ha en farlig bukk gående blant folk.

Foto: Privat

– Jeg visste at han var litt hissig, men jeg trodde ikke at det var så galt, sier bukkens eier, Tor Brede Launes til NRK.no.

– Politimannen som ringte meg var sindig og lo litt av situasjonen. Jeg lo også, men i etterkant så synes jeg jo synd på dem som har blitt sittende i trærne, sier eieren.

– Jeg er veldig glad for at det gikk bra med dem.

– Er «Jesus» farlig?

– Nei, altså han pleier å være veldig fin og leken. Han er nok så glad i mennesker at han oppsøker oss. Man han kan jo være farlig når han stanger. Han er jo et dyr, sier Launes.

Var bekymret for «Jesus»

Eieren var ute på øya for å se etter bukken. Han var bekymret etter at Jesus hadde blitt sprayet med pepperspray av politiet.

– Jeg var der ute, men fant ham ikke, sier Launes.

– I tillegg var det litt spesielt å gå rundt på øya der og rope på «Jesus».

«Jesus» havner på grillen

Bukken fikk det spesielle navnet «Jesus» da han var liten.

– Han falt ned en skråning og var så å si død. Men han overlevde etter å ha blitt fôret opp, og fikk derfor navnet «Jesus», sier Launes.

– Hva skjer med «Jesus» nå?

– Jeg tror nok ikke jeg kan ha ham der ute sånn som han er nå, så han havner nok på grillen før sankthansaften, tror Launes.

– Egentlig ville jeg bytte ham bort, men jeg tror nok ikke det er mulig nå lengre.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -
En storbrann i sentrum av en av sørlandsbyene er et skrekk-scenario. Kristiansand kommune ønsker nå infrarød kameraovervåkning av Posebyen.
Start tok imot Sogndal i Kristiansand søndag. Det ble 90 målrike minutter.