Våren 2015 åpner Dyreparkens nye storsatsing Hakkebakkeskogen, og serveringen vil skille seg ut fra det øvrige tilbudet.
Etter å ha fått økonomisk støtte fra Fylkesmannen i Vest-Agder, har Dyreparken gjennom et forprosjekt konstantert at det vil være mulig å drive serveringstilbudet i Hakkebakkeskogen økologisk.
– Vi tenker mye på hvordan vi kan redusere kjøttbruken ved å tilby mer grove brød og ulike typer pålegg, sier Roy Arve Byremo som er spiserisjef i Dyreparken.
Vil ha mer økofokus
– Vi skulle gjerne sett mer etterspørsel og produksjon av økologiske tilbud, sier assisterende landbruksdirektør hos Fylkesmannen i Vest-Agder, Unni Svagård.
Nå håper de flere vil benytte muligheten til å gjøre driften mer økologisk.
– Vi er veldig glad for de som sender inn søknader og vil finne ut om det å drive mer økologisk kan være noe for dem, sier Svegård.
Landbruksdirektøren er derfor glad for at Dyreparkens satsing, og mener det vil kunne fungere som inspirasjon for andre som kan ha lyst til å gjøre det samme.
– Dyreparken er interessante fordi de er store og fungerer som et utstillingsvindu for de som besøker landsdelen vår, sier Svagård.
Håper Dyreparken satser lokalt
Nå håper organisasjonssjefen i Norges bondelag avdeling Agder, Finn Aasheim, at Dyreparken vil satse på lokale bønder.
– Det handler om hvor de vil handle inn varene sine, men det viktigste for oss er at store aktører har en mer bevisst holdning rundt mat, sier Aasheim.
Han etterlyser mer fokus på dette også fra det offentlige.
– Kantiner og andre kan bli enda mer bevisste, en økologisk merkelapp er bare bra, sier Aasheim.