DNB Arendal - I et sluk rett utenfor banken ble det funnet nærmere 3000 kroner i mynter. (Bilene på bildet har ingenting med saken å gjøre) - Foto: Pål Tegnander / NRK

I et sluk rett utenfor banken ble det funnet nærmere 3000 kroner i mynter. (Bilene på bildet har ingenting med saken å gjøre)

Foto: Pål Tegnander / NRK

Mystisk pengesluk utenfor banken

Torsdag måtte bankansatte i DNB Arendal tilkalle politiet etter et pengefunn. I et sluk utenfor banken ble det oppdaget et stort antall mynter.

– En ansatt som kom på jobb i går morges så at det var noe i sluket. Ved nærmere ettersyn viste det seg at det lå en del mynter der, sier banksjef Per Johnsen til NRK.no.

– Ingen vanlig sparebøsse
Sluk utenfor DNB Arendal - Dette kan med rette kalles et pengesluk etter torsdagens funn. - Foto: Pål Tegnander / NRK

Dette kan med rette kalles et pengesluk etter torsdagens funn.

Foto: Pål Tegnander / NRK
Norske mynter. - Mynter fra 20-kronere og nedover ble funnet i hullet i bakken. (Ill. foto) - Foto: Scanpix / SCANPIX

Mynter fra 20-kronere og nedover ble funnet i hullet i bakken. (Ill. foto)

Foto: Scanpix / SCANPIX

Funnet var såpass merkelig at politiet etter hvert ble tilkalt.

– En blir jo overrasket over et slikt funn. Det er ikke en vanlig sparebøsse, sier banksjefen.

I 15.30-tiden var det ifølge Agderposten uniformert politi på stedet til å holde kontroll med sluket til man fikk åpnet det.

Etter at kommuneansatte hadde hjulpet patruljen med å få opp sluket, gikk politiet inn i banken og vekslet inn beløpet i sedler, som ble fraktet til Arendal politistasjon.

Ingen forklaring

Ifølge vaktleder Øyvind Gautestad ved politistasjonen dreier det seg om i underkant av 3000 kroner.

Foreløpig behandles beløpet som hittegods.

Det er et mysterium hvor pengene stammer fra, men leder Vigdis Songedal i vinningsavdelingen i arendalspolitiet lanserer en mulig teori.

– Vi vet ikke hvordan pengene havnet der. Men en nærliggende tanke er om det kan være noen som har mistet en pengepose. For eksempel kan det ha vært noen som skulle levere dagsomsetning til banken, som har mistet pengene i sluket og ikke fått de opp igjen, sier Songedal til NRK.

I så fall kan ikke den uheldige ha hatt spesielt stor trang til å få pengene opp igjen. Hverken banken eller politiet har hørt noe.

– Jeg har ingen formening om hva dette kan være, sier banksjefen.

Ber om tips

Politiet ber om tips i saken fra folk som vet noe om pengene og hvordan de havnet i det cirka 40 x 40 centimeters hullet.

– Er det noen som har mistet penger i nærheten av sluket rett utenfor DNB Arendal, vil vi gjerne ha tilbakemelding på det, sier Songedal.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Elbil-eiere bør betale for parkering og lading i Arendal kommune i fremtiden. Det mener varaordfører Anders Kylland fra Fremskrittspartiet. Antallet el-biler øker kraftig, og Kylland mener det blir feil at skattebetalerne skal ta regningen.
Skal koste vinterveiene på Sørlandet.
Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -