Mykjåland ble matchvinner

Lene Mykjåland ble matchvinner da Norge slo Østerrike i den viktige EM-kvalifiseringskampen søndag ettermiddag.

Lene Mykjåland

Lene Mykjåland fra Kristiansand avgjorde kampen mot Østerrike søndag. (Arkivbilde)

Etter 23 minutter fikk Norge straffespark, og Mykjåland gjorde ingen feil. Sørlendingen satte den kaldt og rolig nede i hjørnet.

Dette var Norges første skikkelig sjanse i kampen. Østerrike var det beste laget, og presset Norge bakover i store deler av andre omgang.

Viktig seier

Straffemålet til Mykjåland var nok til å gi Norge en viktig seier i kampen om en EM-plass.

Norge leder nå gruppe åtte, når fire kamper gjenstår. Østerrike har like mange poeng, men de norske jentene står med sterke 10-0 i målforskjell.

Alt liggger til rette for at Norge vil vinne gruppa, og ta seg til EM-sluttspillet i Nederland.

Neste EM-kvalifiseringskamp spilles hjemme på Ullevål mot Østerrike 6.juni.