Ernst Ravnaas - Start-eier Ernst Ravnaas fikk i juni kjøpe eliteserielaget for 2 kroner av Sparebanken Sør.NRK

Start-eier Ernst Ravnaas fikk i juni kjøpe eliteserielaget for 2 kroner av Sparebanken Sør.

Foto: NRK

Kjøpte Start for 2 kroner

Ernst Ravnaas betalte 1 krone for aksjene i Start Stadion og 1 krone for aksjene i Start Toppfotball.

Sparebanken Sør har brukt totalt 218 millioner kroner på sitt engasjemnet i fotballklubben Start.

Det skriver Agderposten , som i dag gjengir den hemmelige Start-avtalen mellom Sparebanken Sør og Ernst Ravnaas.

Sparebanken innrømmer overfor avisa å ha tapt 98,7 millioner kroner før skatt på sitt engasjement i de gule og svarte.

Solgte med tap

Sparebanken Sør gikk inn og reddet Start fra konkurs i september 2008 , og var helt siden kjøpet klar på at banken ikke ville bli noen langsiktig eier.

ALT OM KRISEN I START

I juni kjøpte Ernst Ravnaas , sammen med samarbeidspartnere, Start Toppfotball og Sør Arena. Den gang ville hverken Ravnaas eller ledelsen i banken si noe om på hvilke betingelser Ravnaas overtok Start.

Nå skriver Agderposten at Ravnaas betalte 2 kroner for aksjene i Start Stadion og i Start Toppfotball.

Fikk låne bankmann

I tillegg inneholder avtalen blant annet at banken måtte innfri Start Stadions gjeld til Rasmussen-gruppen på 4 millioner. Banken avskrev lån på 20 millioner i Start Stadion. Pantelånet på 60 millioner til Start Stadion løper videre, og Ravnaas slipper å betale avdrag i fem år.

I tillegg inneholder avtalen opsjon på kjøp av navnerettighetene på Sør Arena fra 2013. Ravnaas får en fireårig rettighet til redusert pris på 5 millioner. Banken har tidligere betalt 10,4 millioner for samme periode

Ravnaas har også fått disponere gratis en av Sør-konsernets controllere (en budsjettansvarlig), i halv stilling fra han overtok og ut året.

Sparebanken Sør har overfor offentligheten tidligere operert med et Start-tap på 80 millioner kroner.

Agderpostens gjennomgang viser at banken samlet har tapt, brukt, kjøpt navnerettigheter, sponset og lånt ut rundt 218 millioner til Start-relaterte selskaper.

Video og TV-reportasjer

Vi skal ut i skjærgården. I dag var det storkontroll av hummerteiner for å ta ulovlig fiskere. Og resultatet var oppløftende.
Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Den vakre sørlandskysten slik den aller helst skal oppleves: Fra dekket på ei gammel seilskute. Trange sund, sol og regn og blankskurte svaberg. Ombord på den gamle hardangerjakta Mathilde møter vi et fast mannskap på fem, og sytten førstereis-seilere.

Mathilde - 2013

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.