Ernst Ravnaas - Start-eier Ernst Ravnaas fikk i juni kjøpe eliteserielaget for 2 kroner av Sparebanken Sør.NRK

Start-eier Ernst Ravnaas fikk i juni kjøpe eliteserielaget for 2 kroner av Sparebanken Sør.

Foto: NRK

Kjøpte Start for 2 kroner

Ernst Ravnaas betalte 1 krone for aksjene i Start Stadion og 1 krone for aksjene i Start Toppfotball.

Sparebanken Sør har brukt totalt 218 millioner kroner på sitt engasjemnet i fotballklubben Start.

Det skriver Agderposten , som i dag gjengir den hemmelige Start-avtalen mellom Sparebanken Sør og Ernst Ravnaas.

Sparebanken innrømmer overfor avisa å ha tapt 98,7 millioner kroner før skatt på sitt engasjement i de gule og svarte.

Solgte med tap

Sparebanken Sør gikk inn og reddet Start fra konkurs i september 2008 , og var helt siden kjøpet klar på at banken ikke ville bli noen langsiktig eier.

ALT OM KRISEN I START

I juni kjøpte Ernst Ravnaas , sammen med samarbeidspartnere, Start Toppfotball og Sør Arena. Den gang ville hverken Ravnaas eller ledelsen i banken si noe om på hvilke betingelser Ravnaas overtok Start.

Nå skriver Agderposten at Ravnaas betalte 2 kroner for aksjene i Start Stadion og i Start Toppfotball.

Fikk låne bankmann

I tillegg inneholder avtalen blant annet at banken måtte innfri Start Stadions gjeld til Rasmussen-gruppen på 4 millioner. Banken avskrev lån på 20 millioner i Start Stadion. Pantelånet på 60 millioner til Start Stadion løper videre, og Ravnaas slipper å betale avdrag i fem år.

I tillegg inneholder avtalen opsjon på kjøp av navnerettighetene på Sør Arena fra 2013. Ravnaas får en fireårig rettighet til redusert pris på 5 millioner. Banken har tidligere betalt 10,4 millioner for samme periode

Ravnaas har også fått disponere gratis en av Sør-konsernets controllere (en budsjettansvarlig), i halv stilling fra han overtok og ut året.

Sparebanken Sør har overfor offentligheten tidligere operert med et Start-tap på 80 millioner kroner.

Agderpostens gjennomgang viser at banken samlet har tapt, brukt, kjøpt navnerettigheter, sponset og lånt ut rundt 218 millioner til Start-relaterte selskaper.

Video og TV-reportasjer

"Hold to God's Unchanging hand" er en sang Russ Taff lærte av sin mor da han var liten.
Onsdag sendte NRK direkte fra Porsgrunn, Kristiansand og Ålesund. Her får reporter Tom Nicolai Kolstad møte slangene.
Fire venner fra Arendal ble tirsdag hyllet for sin innsats på en badeplass i Arendal. I juni reddet de livet til kameraten sin. Nå takker Phillip vennene for at de reddet han.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013