kandidatene til årets kvinnelige leder - FEM KANDIDATER: Det var i alt fem kandidater til prisen årets kvinnelige leder på Sørlandet. Her f.v. Tone Foss By, Jill Akselsen, Kamilla Sharma og Agnes Berntsen. Teatersjef i Agder, Ingrid Forthun var ikke til stede under utdelingen. - Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

FEM KANDIDATER: Det var i alt fem kandidater til prisen årets kvinnelige leder på Sørlandet. Her f.v. Tone Foss By, Jill Akselsen, Kamilla Sharma og Agnes Berntsen. Teatersjef i Agder, Ingrid Forthun var ikke til stede under utdelingen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Birkelandsdame er årets kvinnelige leder

Tone Foss By fra Birkeland ble i dag kåret til årets kvinnelige leder på Sørlandet. – En anerkjennelse på at det går an å produsere i Norge, sier hun.

Hun er daglig leder av Foss Fabrikker som lager Foss Bad. Utdelingen skjedde i dag klokken tolv.

– En ære

Bak prisen står flere næringsforeninger.

– Det er først og fremst en ære å bli utnevn til årets kvinnelige leder på Sørlandet. Jeg må også legge til at det er utrolig hyggelig at det er en produksjonsbedrift på Birkeland med masse flotte arbeidsfolk som jeg kan dele denne prisen med, sier Foss By til NRK like etter at hun mottok prisen.

Kan ikke flytte all produksjon til utlandet

Hva betyr dette for bedriften Foss Bad?

Tone Foss By - Tone Foss By fra Birkeland er daglig leder av Foss Fabrikker som lager Foss Bad. - Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Tone Foss By fra Birkeland er daglig leder av Foss Fabrikker som lager Foss Bad.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
diplom - Årets kvinnelige leder på Sørlandet. - Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Årets kvinnelige leder på Sørlandet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– For bedriften er dette en anerkjennelse på at det går an å produsere i Norge i dag, sier hun.

By har engasjert seg stort for at bedrifter i Norge skal få fortsette å produsere og at ikke all produksjon flyttes til utlandet.

– Det er noe av det mitt hjerte banker for. Vi kan ikke flytte ut all produksjon. Vi må også produsere i Norge, sier hun.

Godt lederskap og god omsetning

Av lederegenskaper trekker hun frem evnen til å delegere som en av hennes styrker.

– Evnen til å delegere oppgaver er viktig for å kunne overleve i en så sammensatt jobb. I tillegg tror jeg at jeg har evnen til å koble ut av og til. For å overleve som leder i dag er det viktig å av og til gjøre seg utilgjengelig, sier hun.

Juryen som kåret årets kvinnelige leder på Sørlandet består av Karen Landmark Finn-Holmer Hoven, Marit Sæther, Tulla Wahlstedt og juryleder Ole-Petter Sunde.

Jurylederen mener Tone Foss By er landsledende innenfor sitt segment.

– Vi hadde fem usedvanlig dyktige finalekandidater å velge mellom. Valget falt til slutt på Tone Foss By som har i en årrekke drevet en god bedrift. Hun har vist utholdenhet, godt lederskap og god omsetningsøkning, sier Sunde.

Det var til sammen fem kandidater som var nominert til prisen. Teatersjef i Agder Teater og kunstnerisk leder for Opera Sør, Ingrid Forthun, hotelldirektør på Strand hotell Fevik, Agnes Berntsen, direktør i datakommunikasjonsfirmaet Broadnet, Kamilla Sharma og regiondirektør i Faveo, Jill Akselsen.

Video og TV-reportasjer

Trener Kurtovic er glad for å ligge på tabelltoppen etter seier mot Nøtterøy og håper det holder seg slik.
Jerv spretter champagnen etter opprykk
Trener Steinar Pedersen er glad for Jervs opprykk

Dokumentarer og reportasjer

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964
Bilder fra Dagsrevyen i 1964 som viser postmann med med ny postombæringstralle nedover gaten i Kristiansand. Leverer post i butikk. Postmannen demonstrerer trallens finesser. Vandrer videre og leverer post over
gjerdet.