kandidatene til årets kvinnelige leder - FEM KANDIDATER: Det var i alt fem kandidater til prisen årets kvinnelige leder på Sørlandet. Her f.v. Tone Foss By, Jill Akselsen, Kamilla Sharma og Agnes Berntsen. Teatersjef i Agder, Ingrid Forthun var ikke til stede under utdelingen. - Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

FEM KANDIDATER: Det var i alt fem kandidater til prisen årets kvinnelige leder på Sørlandet. Her f.v. Tone Foss By, Jill Akselsen, Kamilla Sharma og Agnes Berntsen. Teatersjef i Agder, Ingrid Forthun var ikke til stede under utdelingen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Birkelandsdame er årets kvinnelige leder

Tone Foss By fra Birkeland ble i dag kåret til årets kvinnelige leder på Sørlandet. – En anerkjennelse på at det går an å produsere i Norge, sier hun.

Hun er daglig leder av Foss Fabrikker som lager Foss Bad. Utdelingen skjedde i dag klokken tolv.

– En ære

Bak prisen står flere næringsforeninger.

– Det er først og fremst en ære å bli utnevn til årets kvinnelige leder på Sørlandet. Jeg må også legge til at det er utrolig hyggelig at det er en produksjonsbedrift på Birkeland med masse flotte arbeidsfolk som jeg kan dele denne prisen med, sier Foss By til NRK like etter at hun mottok prisen.

Kan ikke flytte all produksjon til utlandet

Hva betyr dette for bedriften Foss Bad?

Tone Foss By - Tone Foss By fra Birkeland er daglig leder av Foss Fabrikker som lager Foss Bad. - Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Tone Foss By fra Birkeland er daglig leder av Foss Fabrikker som lager Foss Bad.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
diplom - Årets kvinnelige leder på Sørlandet. - Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Årets kvinnelige leder på Sørlandet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– For bedriften er dette en anerkjennelse på at det går an å produsere i Norge i dag, sier hun.

By har engasjert seg stort for at bedrifter i Norge skal få fortsette å produsere og at ikke all produksjon flyttes til utlandet.

– Det er noe av det mitt hjerte banker for. Vi kan ikke flytte ut all produksjon. Vi må også produsere i Norge, sier hun.

Godt lederskap og god omsetning

Av lederegenskaper trekker hun frem evnen til å delegere som en av hennes styrker.

– Evnen til å delegere oppgaver er viktig for å kunne overleve i en så sammensatt jobb. I tillegg tror jeg at jeg har evnen til å koble ut av og til. For å overleve som leder i dag er det viktig å av og til gjøre seg utilgjengelig, sier hun.

Juryen som kåret årets kvinnelige leder på Sørlandet består av Karen Landmark Finn-Holmer Hoven, Marit Sæther, Tulla Wahlstedt og juryleder Ole-Petter Sunde.

Jurylederen mener Tone Foss By er landsledende innenfor sitt segment.

– Vi hadde fem usedvanlig dyktige finalekandidater å velge mellom. Valget falt til slutt på Tone Foss By som har i en årrekke drevet en god bedrift. Hun har vist utholdenhet, godt lederskap og god omsetningsøkning, sier Sunde.

Det var til sammen fem kandidater som var nominert til prisen. Teatersjef i Agder Teater og kunstnerisk leder for Opera Sør, Ingrid Forthun, hotelldirektør på Strand hotell Fevik, Agnes Berntsen, direktør i datakommunikasjonsfirmaet Broadnet, Kamilla Sharma og regiondirektør i Faveo, Jill Akselsen.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013