Jerv imponerte i førstedivisjon-comebacket

(SANDNES ULF – FK JERV 2-2) Jerv kjempet seg til uavgjort mot Sandnes Ulf i klubbens første førstedivisjonskamp på nesten 30 år.

Jerv scoret

JERV-SCORING: Jerv scoret to mål på Sandnes stadion.

Jerv yppet seg tidlig i kampen mot Sandnes Ulf. Etter 8 minutter kom den første sjansen på et langskudd fra 25 meter fra Steinar Berås. Skuddet gikk like utenfor målet til Sandnes Ulfs keeper Hannes Thór Halldórsson.

Jerv fortsatte å presse rogalendingene høyt og Sandnes Ulf hadde store problemer med å spille seg fremover på banen.

Men presset hjalp lite. For etter 16 minutter fikk Jerv den første kalddusjen. Sandnes Ulfs Martin Malaury var heldig å scoret på det som mest sannsynlig skulle være et innlegg.

Kjempesjanse til Jerv

I det 29. minutt fikk Jerv hjørnespark. Etter litt klapp og babb endte ballen hos Andreas Hagen. Han fikk sendt ballen mot mål, men forsøket ble reddet på streken av rogalendingene.

Rett etter, i det 31. minutt, doblet de lyseblå ledelsen. Anel Raskaj scoret på et hjørneskap for hjemmelaget.

Dermed sto det 2–0 på måltavla da lagene gikk til pause på Sandnes stadion.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sandnes - Jerv

Jervs kaptein Glenn Andersen ledet laget i klubbens første førstedivisjonskamp på nær 30 år.

Kjempet seg tilbake i kampen

Men Jerv hadde på ingen måte gitt opp. Da lagene kom tilbake på banen kjørte laget fra Grimstad på. Det resulterte i scoring i løpet av de 10 første minuttene.

Jervs forsvarsspiller Henrik Robstad satt inn sørlendingenes første mål i førstedivisjon siden 1986.

Etter målet handlet mye om Sandnes Ulf, men Jerv ga seg ikke. Etter 72 minutter headet innbytter Alexander Lind inn utligningen for de gule og blå.

Jerv fikk blod på tann og stormet i angrep etter utviklingen. De kom til flere sjanser, men de fleste skuddene gikk utenfor mål.

Rødt kort

I det 79. minutt fikk Jervs Mohammed Fuseini rødt kort, etter sitt andre gule. Han forlot banen i sin første seriekamp i stor skuffelse.

Dermed ble sørlendingene redusert til 10 mann de ti siste minuttene.

Men Jerv lot seg ikke stresse. De fortsatte å spille seg til sjanser, men det ble ingen flere mål i kampen.

Dermed endte klubbens første kamp i førstedivisjon på nær 30 år uavgjort.