Nå kan du ringe ekspertene og få råd om julebaksten på direkten.
Espen Albert og Leif Seilskjær er invitert i NRK Sørlandets formiddagsstudio, og du kan ringe 38 12 12 00 om det er noe du lurer på eller om du har oppskrifter du vil dele med andre. Programleder for radiosendinga er Kjell Pedersen.
Du kan skrive inn dine egne oppskrifter ved å benytte kommentar-muligheten nederst i denne artikkelen.
Her på NRK Sørlandets nettsider vil du ietter hvert finne en del av oppskriftene som brukes i programmet.
Bakerne gir oss oppskrift på noen av julens favoritter.
Smultringer
2 egg
150 gr. sukker
1,5 dl. kremfløte
1,5 dl. rømme
1/2 ts. kardemomme
1 ts. hornsalt
400 gr. hvetemel
Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten til "slapp" krem. Bland eggedosis, krem og rømme. Rør så i det tørre. La deigen hvile, gjerne til dagen etter!
Kjevl ut deigen til ca. 2 cm. tykk. Stikk ut smultringer som stekes i smult eller matfett i en ikke for stor gryte(160-170 grader).
Kakemenn
1 dl. soyaolje
7 dl. kulturmelk
1 kg. sukker
100 gr. matfett
10 gr. vaniljearoma
2,1 kg. hvetemel
40 gr. hornsalt
Bland først sukker og matfett, deretter olje og melk. Når dette er blandet, ha i det tørre. Deigen kan godt hvile ett døgn. Kjevl deigen 3,5 mm. tykk. Lag og lek med deigen.
Peppernøtter
280 gr. margarin
280 gr. smør
560 gr. sukker
850 gr. sirup
850 gr. maltekstrakt
30 gr. kanel
25 gr. allehånde
10 gr. pepper
22 gr. hornsalt
2,5 hvetemel
3,5 gr. fløte