Video Heiste flagget for datteren - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Etter tre og et halvt er datteren til Mette Øygarden frifunnet i Bolivia-saken.

Heiser flagget for datteren

Moren til 21-åringen som onsdag ble frifunnet for forsøk på kokainsmugling til Norge, markerte frifinnelsen med flaggheising. – Det er nesten uvirkelig, sier Mette Øygarden.

Datteren hennes ble i Oslo tingrett funnet uskyldig i den såkalte Bolivia-saken, som har spunnet over tre og et halvt år.

– Har vært et mareritt
Mette Øygarden - Mette Øygarden er overveldet over frifinnelsen av datteren, men ikke overrasket. - Foto: Odd Rømteland / NRK

Mette Øygarden er overveldet over frifinnelsen av datteren, men ikke overrasket.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Lillesandskvinne med foldede hender - 21-åringen med foldede hender under rettssaken i tingretten i Oslo.NRK

21-åringen med foldede hender under rettssaken i tingretten i Oslo.

Foto: NRK

– Det har vært helt forferdelig. Det har vært et mareritt. Det er nesten uvirkelig at det kan være over, sier den frikjente Lillesand-kvinnens mor til NRK.no.

– Det er alle foreldres mareritt, tror jeg, noe slikt som dette. Det verste er å vite at dattera di er uskyldig og sitter uskyldig fengslet. Det er veldig voldsomme greier, forteller hun.

Men på frifinnings-dagen har både mor og datter det bra.

– Fantastisk bra. Veldig, veldig bra. Jeg har nesten ikke ord for hva jeg føler, men det er veldig overveldende, sier Øygarden.

– Nå kan vi planlegge litt videre, sier hun ettertenksomt.

"Mamma, du må få deg en hobby"

I tre og et halvt år har saken hengt over familien.

– Dattera mi sa til meg at "Mamma, jeg tror du må få deg en hobby". For hva skal en liksom gjøre nå. Vi har gått og konsentrert oss om dette i tre og et halvt år, sier Øygarden.

Hun sier hun overhodet ikke er overrasket over frifinnelsen av datteren.

– Nei, det er jeg ikke, sier hun, og tror ærlighet har vært nøkkelen til at norsk rett fant datteren uskyldig.

Visste om flukt
Madeleine Rodriguez - Madeleine Rodriguez hevder alle de tre norske jentene er like skyldige i smuglingssaken og brast i gråt da hun fikk budskapet om frifinnelsen av lillesandskvinnen. Etter at også Stina Brendemo Hagen flyktet fra Bolivia til Norge er Rodriguez den eneste av de tre som fortsatt sitter fengslet i Bolivia. (Arkivfoto) - Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Madeleine Rodriguez hevder alle de tre norske jentene er like skyldige i smuglingssaken og brast i gråt da hun fikk budskapet om frifinnelsen av lillesandskvinnen. Etter at også Stina Brendemo Hagen flyktet fra Bolivia til Norge er Rodriguez den eneste av de tre som fortsatt sitter fengslet i Bolivia. (Arkivfoto)

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Øygarden sier at hun visste om datterens flukt til Norge i februar i fjor, før rettssaken i Bolivia kom i gang.

– Den ble utsatt første gang, og det virket veldig lett å utsette den. Så vi mistet enhver tro på at det kom til å bli noe rettssak der nede, sier moren i Lillesand.

Onsdag kveld blir det feiring med pizza og venner hos familien Øygarden.

– Nå blir det pizza. Det kommer masse besøk, og vi skal kose oss. Rett og slett kose oss. Trekke pusten og slappe av, sier Mette Øygarden.

Advokaten tror ikke på anke

Advokat Carl Bore har forsvart 21-åringen i tingretten. Han mener familien har all grunn til å slippe ned skuldrene onsdag kveld.

– Vi ser ikke at det skulle være behov for noe anke når saken er såpass grundig vurdert som den har blitt, sier Bore til NRK.

Aktor Petter Mandt ønsker ikke å kommentere saken utover at aktoratet, som ba om seks og et halvt års fengsel for 21-åringen, har registrert dommen.

Aktoratet har 14 dager på seg til å vurdere om de vil godta eller anke saken.

Video og TV-reportasjer

Start tok imot Sogndal i Kristiansand søndag. Det ble 90 målrike minutter.
Created by InfoDispatcher
Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -