Kari Henriksen - Kari Henriksen fra Vest-Agder Arbeiderparti går hardt ut mot det hun mener er «nedsnakking» av sykehuset og sykehjem i Arendal. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kari Henriksen fra Vest-Agder Arbeiderparti går hardt ut mot det hun mener er «nedsnakking» av sykehuset og sykehjem i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hardt ut mot Halvorsen

Stortingsrepresentant Kari Henriksen fra Arbeiderpartiet reagerer sterkt på ordbruken i sykehusdebatten mellom Kristiansand og Arendal.

Henriksen mener ordføreren i Arendal er overdrevent bekymret for framtida til sykehuset i Arendal.

Einar Halvorsen frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter.

Bakgrunnen er at administrerende direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus i går avgjorde at alle operasjoner av nyrekreft og prostatakreft ved Sørlandet sykehus i framtida skal foregå i Kristiansand og ikke i Arendal.

Mener ordføreren er nedlatende

Henriksen kaller ordførerens uttalelser «hårreisende».

Einar Halvorsen - Ordfører Einar Halvorsen i Arendal frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det er både å snakke stygt om sykehjem som en tjeneste og å snakke ned sykehuset og de tjenestene sykehuset leverer. Sykehuset i Arendal har et hjertesenter i europaklassen, de er langt framme når det gjelder teknologi, de er gode innenfor barnenevrologi, rus, psykisk helsevern og gynekologi for å ta noe.

– Da er det forstemmende at når det blir uenighet om plasseringa av én funksjon, så snakker man som om hele sykehuset i Arendal forvitrer. Det er en type argumentasjon som jeg tar sterkt avstand fra.

– Jeg forstår ikke at ikke andre på sykehuset reagerer på slik omtale, når de blir plassert i bås med annenrangs sykehjem. Det er så nedlatende at det er bare helt forferdelig, sier Henriksen.

– Mister hele omdømmet

Stortingsrepresentanten synes det er bra at politikerne og innbyggerne i Arendal holder oppe drivet for å holde på gode funksjoner og rekruttere fagfolk til byen. Det hun reagerer på er ordførerens måte å gjøre det på.

– Jeg reagerer på at ordføreren i Agders nest største by, med ansvar for både sykehjemstjeneste og sykehus, står og snakker begge deler veldig ned. Er det noe vi ikke trenger i denne saken mellom sykehusene, er det at vi snakker hverandre ned.

– Når man begynner å snakke ting ned, mister man hele omdømmet. Det betyr at ingen ønsker å søke seg til Sørlandet sykehus eller helsetjenesten generelt, når de selv omtaler sine egne helsetjenester som annenrangs sykehjem, sier Henriksen.

Video Kreftkirurgi til Kristiansand - Foto: Nyhetsspiller /

SE VIDEO: Tirsdag ble det bestemt at Arendal mister kreftoperasjonene.

Video og TV-reportasjer

Til tross for fem års studier og mastergrad på universitetet, valgte Julie Heilemann Myhre å bli skomaker. Nå håper hun å kunne leve av yrket i Flekkefjord.
En studie blant to tusen fem hundre ungdommer på Sørlandet viser at det er en klar sammenheng mellom matvaner og karakterer. Spiser du sunn lunch, har du dobbelt så stor sjanse for å få gode karakterer, enn om du ikke gjør det.
Sjansene for å få en ny regional friidrettshall i Grimstad øker. Hovedutvalget i Vest-Agder fylkeskommune og bystyret i Kristiansand har sagt ja til å støtte prosjektet. Lederen for friidrettsklubben har en god magefølelse.