Kari Henriksen - Kari Henriksen fra Vest-Agder Arbeiderparti går hardt ut mot det hun mener er «nedsnakking» av sykehuset og sykehjem i Arendal. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kari Henriksen fra Vest-Agder Arbeiderparti går hardt ut mot det hun mener er «nedsnakking» av sykehuset og sykehjem i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hardt ut mot Halvorsen

Stortingsrepresentant Kari Henriksen fra Arbeiderpartiet reagerer sterkt på ordbruken i sykehusdebatten mellom Kristiansand og Arendal.

Henriksen mener ordføreren i Arendal er overdrevent bekymret for framtida til sykehuset i Arendal.

Einar Halvorsen frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter.

Bakgrunnen er at administrerende direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus i går avgjorde at alle operasjoner av nyrekreft og prostatakreft ved Sørlandet sykehus i framtida skal foregå i Kristiansand og ikke i Arendal.

Mener ordføreren er nedlatende

Henriksen kaller ordførerens uttalelser «hårreisende».

Einar Halvorsen - Ordfører Einar Halvorsen i Arendal frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal frykter at sykehuset kan ende opp som et sykehjem om kuttene fortsetter.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Det er både å snakke stygt om sykehjem som en tjeneste og å snakke ned sykehuset og de tjenestene sykehuset leverer. Sykehuset i Arendal har et hjertesenter i europaklassen, de er langt framme når det gjelder teknologi, de er gode innenfor barnenevrologi, rus, psykisk helsevern og gynekologi for å ta noe.

– Da er det forstemmende at når det blir uenighet om plasseringa av én funksjon, så snakker man som om hele sykehuset i Arendal forvitrer. Det er en type argumentasjon som jeg tar sterkt avstand fra.

– Jeg forstår ikke at ikke andre på sykehuset reagerer på slik omtale, når de blir plassert i bås med annenrangs sykehjem. Det er så nedlatende at det er bare helt forferdelig, sier Henriksen.

– Mister hele omdømmet

Stortingsrepresentanten synes det er bra at politikerne og innbyggerne i Arendal holder oppe drivet for å holde på gode funksjoner og rekruttere fagfolk til byen. Det hun reagerer på er ordførerens måte å gjøre det på.

– Jeg reagerer på at ordføreren i Agders nest største by, med ansvar for både sykehjemstjeneste og sykehus, står og snakker begge deler veldig ned. Er det noe vi ikke trenger i denne saken mellom sykehusene, er det at vi snakker hverandre ned.

– Når man begynner å snakke ting ned, mister man hele omdømmet. Det betyr at ingen ønsker å søke seg til Sørlandet sykehus eller helsetjenesten generelt, når de selv omtaler sine egne helsetjenester som annenrangs sykehjem, sier Henriksen.

Video Kreftkirurgi til Kristiansand - Foto: Nyhetsspiller /

SE VIDEO: Tirsdag ble det bestemt at Arendal mister kreftoperasjonene.

Video og TV-reportasjer

Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.
Mydland Gard i Hægebostad er tildelt Vest-Agders bygdeutviklingspris. Tone Lien og Arne Mydland får prisen for å være pionerer innen hjorteoppdrett i fylket. Prisen er på 50 000 kroner.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964