Kristin Halvorsen legger ned grunnstein - Kristin Halvorsen fikk oppdraget med å nedlegge grunnsteinen for den nye videregående skolen i Arendal. - Foto: Foto: Svein Sundsdal/NRK /

Kristin Halvorsen fikk oppdraget med å nedlegge grunnsteinen for den nye videregående skolen i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Halvorsen la ned grunnsteinen

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen la tirsdag ned grunnsteinen til Sam Eyde videregående skole i Arendal. Neste høst åpnes skolen for 1100 yrkesfagelever.

– Jeg elsker grunnsteinsnedleggelser. Det skal være litt festivitas rundt å investere så mye i et så fremtidsrettet bygg, sier kunnskapsministeren til NRK etter nedleggelsen.

Grunnstein Sam Eyde - Slik ser grunnsteinen ut. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Slik ser grunnsteinen ut.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Kjell Jensen med grunnstein Sam Eyde - Fylkesbyggsjef Kjell Jensen i Aust-Agder hadde en stor dag. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fylkesbyggsjef Kjell Jensen i Aust-Agder hadde en stor dag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tror på løft for yrkesfag

Byggingen av Sam Eyde videregående skole til over 700 millioner kroner er godt i gang og skolen åpnes etter planen neste høst.

Da åpner Sam Eyde dørene for 1100 elever fordelt på 7 yrkesfaglige utdannings-programmer.

– Vi trenger dyktige fagarbeidere fremover og vi trenger at ungdom velger yrkesfag og at de vil fullføre, sier Halvorsen.

Fylkesordfører Laila Øygarden er stolt over at grunnsteinen endelig er lagt ned på Myra.

– Dette er en sak det har blitt jobbet med siden 1996, sier Øygarden.

Innhold i grunnstein - Grunnsteinen inneholder årets mynter, tegninger, byggeprogrammet, Agderposten, Aftenposten og fylkets langtidsprogram. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Grunnsteinen inneholder årets mynter, tegninger, byggeprogrammet, Agderposten, Aftenposten og fylkets langtidsprogram.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– En berikelse for hele fylket

Laila Øygarden og Kristin Halvorsen - Laila Øygarden og Kristin Halvorsen på plass i Arendal tirsdag. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Laila Øygarden og Kristin Halvorsen på plass i Arendal tirsdag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

De årelange diskusjonene om plassering og navnevalg kom til en slutt.

Tirsdag formiddag la kunnskapsministeren ned grunnsteinen, og Øygarden mener skolen blir noe mer enn bare Arendals stolthet.

– Jeg tror den vil komme hele fylket til gode. Spesielt vil den ha betydning for unge mennesker når det gjelder utdanning og livskvalitet. Det er ingen andre skoler i Aust-Agder som kan tilby det samme, sier Øygarden.

Kunnskapsministeren er enig i at skolen vil komme hele Aust-Agder til gode.

– Jeg er helt sikker på at dette kommer til å være med på å løfte respekten og prestisjen til yrkesfag i Arendals-området og i hele Aust-Agder, sier Halvorsen.

Sam Eyde vgs under bygging - Skolen vil ta 1100 elever. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Skolen vil ta 1100 elever.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Sam Eyde vgs under bygging - Neste høst skal skolen være oppe å gå. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Neste høst skal skolen være oppe å gå.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Video og TV-reportasjer

Dyktige forskere kan bli avgjørende for fremtidens industri i Norge. Derfor satser en av verdens største aluminiumsprodusenter nå på å rekruttere helt nye grupper til å bli nettopp forskere.
Ingen andre universiteter i landet gjennomfører flere digitale eksamener enn Universitetet i Agder. Nå kan teknologien fra UiA gjøre at resten av landet følger etter.
700 pasientjournaler fra Sørlandet sykehus ligger nå til tørk på stolene i Eg kirke på sykehusområdet. Pasientjournalene ligger og tørker etter å ha blitt klissvåte da regnvann flommet inn i kjelleren på sykehuset i helgen.