Aril Edvardsens bisettelse - Aril Edvardsen ble født 15. november 1938 i Kvinesdal, og døde 6. september 2008 i Mombasa i Kenya. En fullsatt hall i Sarons Dal tok i dag et siste farvel med verdenspredikanten. - Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Aril Edvardsen ble født 15. november 1938 i Kvinesdal, og døde 6. september 2008 i Mombasa i Kenya. En fullsatt hall i Sarons Dal tok i dag et siste farvel med verdenspredikanten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Fullsatt sal tok farvel

Venner, familie og kirkeledere fra hele verden tok i dag farvel med Aril Edvardsen.

Mona Selseng - Mona Selseng taler for sin far, Aril Edvardsen. - Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Mona Selseng taler for sin far, Aril Edvardsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

- Tenk å ha en sånn pappa. Pappa levde et liv som var helt underlagt sin herre og mester. Han hadde et mandat fra Herren selv, som svært få mennesker er gitt i vår tid. Jeg beundrer den sterke troen han hadde.

Det sa Aril Edvardsens datter, Mona Selseng, i talen til sin far i bisettelsen i Sarons Dal hallen i Kvinesdal.

Mellom 1 500 og 2 000 mennesker møtte i dag opp for å ta farvel med verdenspredikanten.

Video: SE OPPTAKET FRA ARIL EDVARDSENS BEGRAVELSE

I tillegg fulgte mange tusen mennesker bisettelsen over tv og web-tv.

Flere representanter fra det offentlige var til stede under bisettelsen. Fiskeriminister Helga Pedersen kom med hilsen og la ned krans på vegne av Regjeringa.

Fra Den norske kirke var biskop Olav Skjevesland til stede. Han har deltatt i den felleskirkelige gudstjenesten flere ganger under sommerstevnene i Sarons Dal.

- En feiring av livet hans

Selve bisettelsen begynte klokka 11.00 i Sarons Dal hallen, men dørene åpnet allerede klokka 10.00.

"Samlingen i Sarons Dal hallen blir en stor feiring av Aril Edvardsens liv, og av det han har betydd for familie, venner, og ikke minst alle dem som har tatt imot evangeliet etter å ha hørt hans forkynnelse på kampanjer verden rundt", skriver Troens Bevis i en pressemelding.

De som ønsket, kunne også følge etter kisten til fots ned til Kvinesdal kirkegård, der familien hadde en privat seremoni.

- Vi er dypt rørt og æret over å se dere alle her i dag. Han hatet tomme stoler, og det er ikke så mange av dem her i dag, sa sønnen Rune Edvardsen under bisettelsen.

Mange kondolanser

Den siste uka har det strømmet inn med kondolanser til Troens Bevis både fra inn- og utland, og mange gjester har meldt sin ankomst.

- Kirke-Norge og det offentlige blir bredt representert ved bisettelsen, sier Jon Løvland, administrativ leder i Troens Bevis.

Sarons Dal - Aril Edvardsen i kjent stil på talerstolen. Edvardsen gjorde et omfattende arbeid for fred og forsoning. Han har deltatt på dialogkonferanser for å skape fred og vennskap mellom både religiøse og politiske ledere i mange konfliktområder.

Aril Edvardsen i kjent stil på talerstolen. Edvardsen gjorde et omfattende arbeid for fred og forsoning. Han har deltatt på dialogkonferanser for å skape fred og vennskap mellom både religiøse og politiske ledere i mange konfliktområder.

NETT-TV: MINNENE OM ARIL EDVARDSEN

Men han sier at familien Edvardsen presiserer at de virkelige hedersgjestene denne dagen er alle misjonspartnerne som trofast har støttet opp rundt visjonen og gjort arbeidet til Sarons Dal mulig i alle disse årene. Troens Bevis har fremdeles flere partnere som har stått sammen om arbeidet siden Aril Edvardsen holdt det første stevnet i Sarons Dal i 1964.

Stor pressedekning

Det ble lagt ut kondolanseprotokoller flere steder i hallen, og alle besøkende vil også på denne måten få anledning til å vise sin deltagelse.

Journalister fra flere medier er i Kvinesdal, og bisettelsen ble sendt live i sin helhet over nettsidene på web-tv til blant andre NRK, Vårt Land, TV2 og Fædrelandsvennen.

Arild Edvardsens kiste - Aril Edvardsens kiste i Sarons Dal hallen. - Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Aril Edvardsens kiste i Sarons Dal hallen.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Etter bisettelsen vil Rune Edvardsen, samle pastorer, forkynnere og menighetsledere til en samling på Utsikten Hotell, der han vil be om forbønn og dele sine tanker for arbeidet videre. Det er Rune Edvardsen som overtar sin fars arbeid i Troens Bevis.

- Det han har gjort ute i verden, mine venner, det går videre. Akkurat nå møtes tusenvis av mennesker under evangeliet. Han har hjulpet så mange. Kjære Jesus, jeg takker deg for at pappa har nådd hjem. Vi elsker minnet hans, sa sønnen under bisettelsen.

Aril Edvardsen på Zanzibar - Aril Edvardsen holder sin siste tale på Zanzibar få dager før han døde. Den verdenskjente evangelisten døde 'med støvlene på', mens han gjorde det han elsket mest. - Foto: Troen Bevis, Kvinesdal /

Aril Edvardsen holder sin siste tale på Zanzibar få dager før han døde. Den verdenskjente evangelisten døde 'med støvlene på', mens han gjorde det han elsket mest.

Foto: Troen Bevis, Kvinesdal

(NRK/Troens Bevis)

Video og TV-reportasjer

Onsdag sendte NRK direkte fra Porsgrunn, Kristiansand og Ålesund. Her får reporter Tom Nicolai Kolstad møte slangene.
Fire venner fra Arendal ble tirsdag hyllet for sin innsats på en badeplass i Arendal. I juni reddet de livet til kameraten sin. Nå takker Phillip vennene for at de reddet han.
Tidsklemma er de fleste småbarnsforeldre godt kjent med, og nå skal det forskes på temaet. I Nyli barnehage i Arendal er det flere som kjemper mot klokka.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013