Aril Edvardsens bisettelse - Aril Edvardsen ble født 15. november 1938 i Kvinesdal, og døde 6. september 2008 i Mombasa i Kenya. En fullsatt hall i Sarons Dal tok i dag et siste farvel med verdenspredikanten. - Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Aril Edvardsen ble født 15. november 1938 i Kvinesdal, og døde 6. september 2008 i Mombasa i Kenya. En fullsatt hall i Sarons Dal tok i dag et siste farvel med verdenspredikanten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Fullsatt sal tok farvel

Venner, familie og kirkeledere fra hele verden tok i dag farvel med Aril Edvardsen.

Mona Selseng - Mona Selseng taler for sin far, Aril Edvardsen. - Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Mona Selseng taler for sin far, Aril Edvardsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

- Tenk å ha en sånn pappa. Pappa levde et liv som var helt underlagt sin herre og mester. Han hadde et mandat fra Herren selv, som svært få mennesker er gitt i vår tid. Jeg beundrer den sterke troen han hadde.

Det sa Aril Edvardsens datter, Mona Selseng, i talen til sin far i bisettelsen i Sarons Dal hallen i Kvinesdal.

Mellom 1 500 og 2 000 mennesker møtte i dag opp for å ta farvel med verdenspredikanten.

Video: SE OPPTAKET FRA ARIL EDVARDSENS BEGRAVELSE

I tillegg fulgte mange tusen mennesker bisettelsen over tv og web-tv.

Flere representanter fra det offentlige var til stede under bisettelsen. Fiskeriminister Helga Pedersen kom med hilsen og la ned krans på vegne av Regjeringa.

Fra Den norske kirke var biskop Olav Skjevesland til stede. Han har deltatt i den felleskirkelige gudstjenesten flere ganger under sommerstevnene i Sarons Dal.

- En feiring av livet hans

Selve bisettelsen begynte klokka 11.00 i Sarons Dal hallen, men dørene åpnet allerede klokka 10.00.

"Samlingen i Sarons Dal hallen blir en stor feiring av Aril Edvardsens liv, og av det han har betydd for familie, venner, og ikke minst alle dem som har tatt imot evangeliet etter å ha hørt hans forkynnelse på kampanjer verden rundt", skriver Troens Bevis i en pressemelding.

De som ønsket, kunne også følge etter kisten til fots ned til Kvinesdal kirkegård, der familien hadde en privat seremoni.

- Vi er dypt rørt og æret over å se dere alle her i dag. Han hatet tomme stoler, og det er ikke så mange av dem her i dag, sa sønnen Rune Edvardsen under bisettelsen.

Mange kondolanser

Den siste uka har det strømmet inn med kondolanser til Troens Bevis både fra inn- og utland, og mange gjester har meldt sin ankomst.

- Kirke-Norge og det offentlige blir bredt representert ved bisettelsen, sier Jon Løvland, administrativ leder i Troens Bevis.

Sarons Dal - Aril Edvardsen i kjent stil på talerstolen. Edvardsen gjorde et omfattende arbeid for fred og forsoning. Han har deltatt på dialogkonferanser for å skape fred og vennskap mellom både religiøse og politiske ledere i mange konfliktområder.

Aril Edvardsen i kjent stil på talerstolen. Edvardsen gjorde et omfattende arbeid for fred og forsoning. Han har deltatt på dialogkonferanser for å skape fred og vennskap mellom både religiøse og politiske ledere i mange konfliktområder.

NETT-TV: MINNENE OM ARIL EDVARDSEN

Men han sier at familien Edvardsen presiserer at de virkelige hedersgjestene denne dagen er alle misjonspartnerne som trofast har støttet opp rundt visjonen og gjort arbeidet til Sarons Dal mulig i alle disse årene. Troens Bevis har fremdeles flere partnere som har stått sammen om arbeidet siden Aril Edvardsen holdt det første stevnet i Sarons Dal i 1964.

Stor pressedekning

Det ble lagt ut kondolanseprotokoller flere steder i hallen, og alle besøkende vil også på denne måten få anledning til å vise sin deltagelse.

Journalister fra flere medier er i Kvinesdal, og bisettelsen ble sendt live i sin helhet over nettsidene på web-tv til blant andre NRK, Vårt Land, TV2 og Fædrelandsvennen.

Arild Edvardsens kiste - Aril Edvardsens kiste i Sarons Dal hallen. - Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Aril Edvardsens kiste i Sarons Dal hallen.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Etter bisettelsen vil Rune Edvardsen, samle pastorer, forkynnere og menighetsledere til en samling på Utsikten Hotell, der han vil be om forbønn og dele sine tanker for arbeidet videre. Det er Rune Edvardsen som overtar sin fars arbeid i Troens Bevis.

- Det han har gjort ute i verden, mine venner, det går videre. Akkurat nå møtes tusenvis av mennesker under evangeliet. Han har hjulpet så mange. Kjære Jesus, jeg takker deg for at pappa har nådd hjem. Vi elsker minnet hans, sa sønnen under bisettelsen.

Aril Edvardsen på Zanzibar - Aril Edvardsen holder sin siste tale på Zanzibar få dager før han døde. Den verdenskjente evangelisten døde 'med støvlene på', mens han gjorde det han elsket mest. - Foto: Troen Bevis, Kvinesdal /

Aril Edvardsen holder sin siste tale på Zanzibar få dager før han døde. Den verdenskjente evangelisten døde 'med støvlene på', mens han gjorde det han elsket mest.

Foto: Troen Bevis, Kvinesdal

(NRK/Troens Bevis)

Video og TV-reportasjer

Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.
Mydland Gard i Hægebostad er tildelt Vest-Agders bygdeutviklingspris. Tone Lien og Arne Mydland får prisen for å være pionerer innen hjorteoppdrett i fylket. Prisen er på 50 000 kroner.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964