Miljøpartiet De Grønne - Miljøpartiet De Grønne kjemper for de grønne verdier i samfunnet på alle nivåer. Partiet er godt fornøyd med årets valgkamp. - Foto: Leif Dalen / NRK

Miljøpartiet De Grønne kjemper for de grønne verdier i samfunnet på alle nivåer. Partiet er godt fornøyd med årets valgkamp.

Foto: Leif Dalen / NRK

De Grønne jubler

Miljøpartiet blir representert i Kristiansand og Mandal og er representert med totalt 17 mandater rundt om i kommunestyrer i landet. Nå tror partiet på et gjennombrudd som landsdekkende parti.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) fikk 154 stemmer i Mandal og 817 stemmer i Kristiansand, og blir representert med hvert sitt mandat i de to sørlandskommunene.

MDG fikk en oppslutning på 2,1 prosent i Kristiansand, tilbake 0,5, og beholdt sin ene representant i bystyret.

I Mandal fikk partiet 2,1 prosent av stemmene, frem 2,1, og fikk en representant i kommunestyret i byen.

Strålende fornøyd

Miljøpartiet De Grønne - Det var mange som ville diskutere grønn politikk med De Grønne under valgkampen i Kristiansand. - Foto: Leif Dalen / NRK

Det var mange som ville diskutere grønn politikk med De Grønne under valgkampen i Kristiansand.

Foto: Leif Dalen / NRK

Partiet mener målsettingen om å slå igjennom som landsdekkende parti er nådd.

MDG har gjort en foreløpig opptelling av sine kommunestyremandater. Fasit viser 17 representanter, pluss et fylkestingsmandat i Hordaland.

Det er en økning på tolv mandater siden valget for fire år siden.

– Vi er strålende fornøyd med resultatet. Vi har nådd vår målsetting om å gjøre et gjennombrudd som landsdekkende parti, sier Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne for De Grønne.

Partiet er nå representert i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Nesodden, Halden, Mandal, Tromsø, Lillehammer, Ås, Porsgrunn, Meland, Aurland, Flakstad og Vestvågøy.

– Vi har klart å vise at vi er en sterk kraft på vei inn i norsk politikk. I dag skal vi roe ned og glede oss over resultatet, så skal vi begynne på den virkelige jobben med å gjøre norske kommunestyrer grønnere, sier Harald A. Nissen, nasjonal talsmann for De Grønne.

(NTB)

Video og TV-reportasjer

Til tross for fem års studier og mastergrad på universitetet, valgte Julie Heilemann Myhre å bli skomaker. Nå håper hun å kunne leve av yrket i Flekkefjord.
En studie blant to tusen fem hundre ungdommer på Sørlandet viser at det er en klar sammenheng mellom matvaner og karakterer. Spiser du sunn lunch, har du dobbelt så stor sjanse for å få gode karakterer, enn om du ikke gjør det.
Sjansene for å få en ny regional friidrettshall i Grimstad øker. Hovedutvalget i Vest-Agder fylkeskommune og bystyret i Kristiansand har sagt ja til å støtte prosjektet. Lederen for friidrettsklubben har en god magefølelse.