Dramatisk cupkamp mellom Jerv og Start

Start avgjorde kampen sekunder før kampslutt - og sikret med et nødskrik videre spill i cupen.

Intervju Castro, Pedersen og Ruthford Pedersen

Jerv kjempet tappert og ledet lenge i kampen mot «storebror» Start. Fem minutter på overtid var imidlertid drømmen om en cupbombe i Grimstad over.

Alejandro Castro satte inn Starts seiersmål sekunder før kampslutt.

Lettet Start-trener

Start-trener Mons Ivar Mjelde er lettet over at laget er videre i cupen.

– Jeg var lettet. Jeg hadde ikke lyst på ekstra halvtime i beina før neste sereiekamp mot Sogndal.

– Castro har slitt mye og vært mye plaget av skader. At han scoret seiersmålet betyr mye for han og for oss, sier Mjelde.

Kampfakta:

To av sørlandets fotballstoltheter - Jerv og Start - kjempet mot hverandre i 2. runde av Norgesmesterskapet.

Wilhelm Pepa sikret Grimstad-laget ledelsen etter et strålende angrepsspill. Pepa satte ballen i mål etter et godt forarbeid og innlegg fra Morten Benestad.

Jerv scorer 1-0 mot Start

Se scoringen her

Etter scoringen i det 16. minutt har Jerv hatt god kontroll. Elitespillerne i Start har så langt ikke levert noen god kamp - og har hatt en rekke upresise pasninger.

2. omgang er i gang. Start åpner bra - og var nær en scoring på dødball etter et kvarters spill, men ballen gikk i tverrliggeren.

Jerv kommer tilbake og vinner flere dueller.

Startspillerne virker frustrerte og det er en amper stemning på banen.

Utligningen kom etter en halv times spill.

Start utligner. 1-1

Se Start-målet her

Glenn Andersen headet ballen i mål. etter at Zlatko Tripic slo ballen inn i feltet. Jervkeeperen reagerer umiddelbart - løper ut og dytter i Espen Hoff. Det resulterer i gult kort - kampens niende så langt.

Dommeren har lagt til seks minutter spilletid. Start hadde et par gode muligheter til å avgjøre kampen på overtid - men Jerv rir stormen av.

Så satt ballen i mål

Alejandro Castro blir matchvinner og reddet æren for Start sekunder før kampen blåses av. Costarikaneren header ballen i mål med den siste berøringen på ballen - og sikrer seieren.

Mjelde topper laget

Start-treneren tar ingen sjanser og stiller med et rutinert mannskap til kampen mot 2. divisjonslaget. Mons Ivar Mjelde har tatt ut følgende lag:

Terje Reinertsen, Amin Nouri, Markus Berger, Glenn Andersen, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante, Fernando Paniagua, Solomon Owello, Espen Børufsen, Gummi Kristjansson og Espen Hoff.

Jerv vant 3–0 over Fløy i første runde i cupen, mens Start vant 4-0 over Høllen.

Jerv har en seier mot Start

Jerv og Start har tidligere møtt hverandre i cupen 13 ganger siden 1945. Kun en gang har Jerv gått av banen som det seirende lag. Det skjedde i 2. runde i cupen i 1947 – da grimstadlaget vant med tre mål mot Starts to.

I 1972 måtte det omkamp til før Start sikret seieren.