Amazon LSK og Øyvind Korsberg - Frps Øyvind Korsberg (innfelt) hevder Facebook-kommentaren før Amazon Grimstad - LSK Kvinner ikke var kritikk av kvinnefotball. - Foto: Bjørn Sigurdsøn / NRK/Scanpix

Frps Øyvind Korsberg (innfelt) hevder Facebook-kommentaren før Amazon Grimstad - LSK Kvinner ikke var kritikk av kvinnefotball.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NRK/Scanpix

– Snøkommentar handlet om været i Tromsø

Frps idrettspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg fra Tromsø, benekter at han kritiserte kvinnefotball da han i helgen heller ville «se på at det snør», enn kampen mellom Amazon Grimstad og LSK Kvinner.

Før det NRK-sendte oppgjøret la NRKs Carina Olset, en annen nordlending, ut en liten PR-melding på Facebook om kampen.

Nekter kvinnekritikk
Eli Landsem - Eli Landsem mener det heretter blir vanskelig å ta Øyvind Korsberg seriøst, når han uttaler seg om kvinnefotball. (Arkivfoto) - Foto: Morten Holm / Scanpix

Eli Landsem mener det heretter blir vanskelig å ta Øyvind Korsberg seriøst, når han uttaler seg om kvinnefotball. (Arkivfoto)

Foto: Morten Holm / Scanpix

En av respondentene var Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann: «vil heller sitt å se på at det snør ...», skrev Korsberg i kommentarfeltet.

For dette har han måttet tåle sterk kritikk av blant andre LSK-trener Hege Riise og landslagssjef Eli Landsem, skriver VG.

Overfor NRK benekter Korsberg at dette var et stikk til nivået på kvinnefotballen.

– Jeg tror dette ble feiltolket. Saken var den at jeg satt på kontoret på Stortinget og jobbet, mens jeg ventet på kampen mellom Tromsø og Vålerenga. Så registrerte jeg at det var dårlig vær i Tromsø med mye snø. Det var utgangspunktet mitt for kommentaren, sier Korsberg til NRK.no.

– Så kommentaren gjaldt været?

– Jaja. Gå inn og sjekk værprognosene. Før kampen så snødde det i Tromsø. Går man inn på Facebook, så ser man at svært mange av kommentarene fra mine venner i nord gikk på at det var hvitt ute, forklarer Korsberg.

– Vil du unnskylde kommentaren du kom med?

– Nei, i og med at dette var en kommentar på været, så vil jeg ikke unnskylde været i Tromsø. Dette var ikke en nedsettende kommentar om kvinnefotball, fastholder Korsberg, som tidligere har stilt opp i media iført TIL-drakt.

Tromsø - Vålerenga - Det var nordnorsk maivær på Alfheim, før og under helgens møte med Vålerenga som endte med 3-1 til vertene. - Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Det var nordnorsk maivær på Alfheim, før og under helgens møte med Vålerenga som endte med 3-1 til vertene.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Bør stå for det han sier
Gro Ingvardsen - Gro Ingvardsen tror ikke på forklaringen. (Arkivfoto) - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Gro Ingvardsen tror ikke på forklaringen. (Arkivfoto)

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Kaptein og daglig leder i Amazon Grimstad, Gro Ingvardsen, kjøper ikke argumentasjonen om at Frp-politikeren er misforstått.

– Jeg synes at når han har kommet med en slik komisk kommentar, så bør han kanskje stå for det.

– Jeg er nordlending selv og vet at vi kan være litt brå i kjeften, men sier du noe bør du stå for det du sier, mener Ingvardsen.

– Opptatt av damefotball

Stortingspolitikeren har forståelse for om noen tolker kommentaren som kritikk av damenes fotballferdigheter, men hevder altså hardnakket at det ikke var tilfellet.

Korsberg sier han ser både på herre- og damefotball, men konsentrerer seg mest om lagene fra nord.

– Jeg følger med også i kvinnefotballen. Det viktigste er at det presteres god idrett, og det gjøres det jevnt over.

– Jeg har sett mange toppoppgjør i damefotballen, når Fløya, laget fra Tromsø, var der, forteller han.

Håper på økt interesse

Korsberg mener det er viktig å stanse publikumssvikten fra fotballarenaene i Norge, både på herre- og damesiden.

Til kampen på Levermyr mellom Amazon og LSK, som endte 0-2, kom det ikke mer enn cirka 900 og man kunne glemme snakket om publikumsrekord.

På spørsmål om hans kommentar kanskje ikke bidrar til å fremme interessen rundt kvinnene, velger Korsberg å se det på en annen måte.

– Siden jeg blir intervjuet om den saken akkurat nå, har jeg vel sørget for at det blir økt oppmerksomhet. Sånn sett må man dra noe positivt ut av det, sier stortingspolitikeren, med et glimt i øyet.

Kommer på Amazon-kamp

Sammen med lagvenninnene har Gro Ingvardsen tenkt å benytte seg av oppmerksomheten. Etter at NRK snakket med Korsberg, har han blitt kontaktet av klubben fra Grimstad.

– Vi synes det er komisk at dette har blitt så stort, men mener det er ingenting som heter dårlig publisitet, sier Ingvardsen.

– Derfor har vi sendt en invitasjon og bedt ham komme på besøk til Norges eldste dameklubb og se en fotballkamp live. Det har han takket ja til, forteller hun til NRK.

– Vi skal gi ham en god kamp og godt arrangement. Så hvem vet, kanskje blir han vår største supporter etter hvert, spekulerer Ingvardsen.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Start tok imot Sogndal i Kristiansand søndag. Det ble 90 målrike minutter.
Created by InfoDispatcher
Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -