Amazon LSK og Øyvind Korsberg - Frps Øyvind Korsberg (innfelt) hevder Facebook-kommentaren før Amazon Grimstad - LSK Kvinner ikke var kritikk av kvinnefotball. - Foto: Bjørn Sigurdsøn / NRK/Scanpix

Frps Øyvind Korsberg (innfelt) hevder Facebook-kommentaren før Amazon Grimstad - LSK Kvinner ikke var kritikk av kvinnefotball.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NRK/Scanpix

– Snøkommentar handlet om været i Tromsø

Frps idrettspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg fra Tromsø, benekter at han kritiserte kvinnefotball da han i helgen heller ville «se på at det snør», enn kampen mellom Amazon Grimstad og LSK Kvinner.

Før det NRK-sendte oppgjøret la NRKs Carina Olset, en annen nordlending, ut en liten PR-melding på Facebook om kampen.

Nekter kvinnekritikk
Eli Landsem - Eli Landsem mener det heretter blir vanskelig å ta Øyvind Korsberg seriøst, når han uttaler seg om kvinnefotball. (Arkivfoto) - Foto: Morten Holm / Scanpix

Eli Landsem mener det heretter blir vanskelig å ta Øyvind Korsberg seriøst, når han uttaler seg om kvinnefotball. (Arkivfoto)

Foto: Morten Holm / Scanpix

En av respondentene var Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann: «vil heller sitt å se på at det snør ...», skrev Korsberg i kommentarfeltet.

For dette har han måttet tåle sterk kritikk av blant andre LSK-trener Hege Riise og landslagssjef Eli Landsem, skriver VG.

Overfor NRK benekter Korsberg at dette var et stikk til nivået på kvinnefotballen.

– Jeg tror dette ble feiltolket. Saken var den at jeg satt på kontoret på Stortinget og jobbet, mens jeg ventet på kampen mellom Tromsø og Vålerenga. Så registrerte jeg at det var dårlig vær i Tromsø med mye snø. Det var utgangspunktet mitt for kommentaren, sier Korsberg til NRK.no.

– Så kommentaren gjaldt været?

– Jaja. Gå inn og sjekk værprognosene. Før kampen så snødde det i Tromsø. Går man inn på Facebook, så ser man at svært mange av kommentarene fra mine venner i nord gikk på at det var hvitt ute, forklarer Korsberg.

– Vil du unnskylde kommentaren du kom med?

– Nei, i og med at dette var en kommentar på været, så vil jeg ikke unnskylde været i Tromsø. Dette var ikke en nedsettende kommentar om kvinnefotball, fastholder Korsberg, som tidligere har stilt opp i media iført TIL-drakt.

Tromsø - Vålerenga - Det var nordnorsk maivær på Alfheim, før og under helgens møte med Vålerenga som endte med 3-1 til vertene. - Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Det var nordnorsk maivær på Alfheim, før og under helgens møte med Vålerenga som endte med 3-1 til vertene.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Bør stå for det han sier
Gro Ingvardsen - Gro Ingvardsen tror ikke på forklaringen. (Arkivfoto) - Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Gro Ingvardsen tror ikke på forklaringen. (Arkivfoto)

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Kaptein og daglig leder i Amazon Grimstad, Gro Ingvardsen, kjøper ikke argumentasjonen om at Frp-politikeren er misforstått.

– Jeg synes at når han har kommet med en slik komisk kommentar, så bør han kanskje stå for det.

– Jeg er nordlending selv og vet at vi kan være litt brå i kjeften, men sier du noe bør du stå for det du sier, mener Ingvardsen.

– Opptatt av damefotball

Stortingspolitikeren har forståelse for om noen tolker kommentaren som kritikk av damenes fotballferdigheter, men hevder altså hardnakket at det ikke var tilfellet.

Korsberg sier han ser både på herre- og damefotball, men konsentrerer seg mest om lagene fra nord.

– Jeg følger med også i kvinnefotballen. Det viktigste er at det presteres god idrett, og det gjøres det jevnt over.

– Jeg har sett mange toppoppgjør i damefotballen, når Fløya, laget fra Tromsø, var der, forteller han.

Håper på økt interesse

Korsberg mener det er viktig å stanse publikumssvikten fra fotballarenaene i Norge, både på herre- og damesiden.

Til kampen på Levermyr mellom Amazon og LSK, som endte 0-2, kom det ikke mer enn cirka 900 og man kunne glemme snakket om publikumsrekord.

På spørsmål om hans kommentar kanskje ikke bidrar til å fremme interessen rundt kvinnene, velger Korsberg å se det på en annen måte.

– Siden jeg blir intervjuet om den saken akkurat nå, har jeg vel sørget for at det blir økt oppmerksomhet. Sånn sett må man dra noe positivt ut av det, sier stortingspolitikeren, med et glimt i øyet.

Kommer på Amazon-kamp

Sammen med lagvenninnene har Gro Ingvardsen tenkt å benytte seg av oppmerksomheten. Etter at NRK snakket med Korsberg, har han blitt kontaktet av klubben fra Grimstad.

– Vi synes det er komisk at dette har blitt så stort, men mener det er ingenting som heter dårlig publisitet, sier Ingvardsen.

– Derfor har vi sendt en invitasjon og bedt ham komme på besøk til Norges eldste dameklubb og se en fotballkamp live. Det har han takket ja til, forteller hun til NRK.

– Vi skal gi ham en god kamp og godt arrangement. Så hvem vet, kanskje blir han vår største supporter etter hvert, spekulerer Ingvardsen.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Video og TV-reportasjer

Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.
Mydland Gard i Hægebostad er tildelt Vest-Agders bygdeutviklingspris. Tone Lien og Arne Mydland får prisen for å være pionerer innen hjorteoppdrett i fylket. Prisen er på 50 000 kroner.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964