Bil på taket - Foto: Lars Eie / NRK
Foto: Lars Eie / NRK

Åtte skadet i ulykke på E39

På E39 i Vest-Agder har det vært et trafikkuhell ved avkjøringen til Rekevik i Flekkefjord.

Henry Bjørnestad - Politiførstebetjent Henry Bjørnestad sier store styrker rykket ut til ulykken. - Foto: Lars Eie / NRK

Politiførstebetjent Henry Bjørnestad sier store styrker rykket ut til ulykken.

Foto: Lars Eie / NRK

To biler var involvert i ulykken og en av bilene ble liggende på taket i veikanten på E39. Det skriver avisen Agder .

– Det har vært en påkjørsel bakfra i krysset her hvor en bil skal inn til høyre, men bilen som kom bak kjørte inn i bilen som nå ligger på taket i grøfta, sier skadestedsleder Henry Bjørnestad.

Åtte personer involvert

Politiet og øvrig utrykningsmannskap ble raskt varslet. Det gjorde også luftambulansen, som ble rekvirert fra Stavanger.

Tre personer ble fraktet til sykehus med ambulanse. Tilstanden deres er ukjent.

Totalt var åtte personer involvert i ulykken som skjedde like før klokka 15.

– Det var fem personer i bilen som havnet på taket. Ifølge vitner så krabbet de alle fem ut for egen maskin. Tre personer i den andre bilen er brakt til sykehus. Tilstanden deres kjenner jeg foreløpig ikke til, sier Bjørnestad.

Sykehuset i Flekkefjord opplyser i ettermiddag at fem personer i alderen 13 til 25 år er lagt inn ved sykehuset med kuttskader, skulderskader og en med mindre hjernerystelse. Tilstanden til alle fem skal være stabil.

I tillegg ble tre personer behandlet for mindre skader på legevakta i Flekkefjord.

Ulykke Rekevik E39 - Mannskaper rydder veibanen etter ulykken i Flekkefjord- - Foto: Lars Eie / NRK

Mannskaper rydder veibanen etter ulykken i Flekkefjord-

Foto: Lars Eie / NRK

Lange køer

Store styrker ble tilkalt til ulykkesstedet.

– Det var først uklart hvor omfattende dette var. Da vi fikk første melding om at åtte personer var involvert og skadd så måtte vi sette inn store ressurser for å få kontroll tidlig, sier Bjørnestad.

Det oppsto lange køer i begge kjøreretninger ved ulykkesstedet 7 kilometer vest for Flekkefjord sentrum.

Trafikken skal nå klokka 16 gå som normalt.


Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013