«Heltane frå Sørlandet» er historisk dårlege

Start har spelt 28 strake kampar utan å vinne i eliteserien. Søndag sende Stabæk sørlendingane eitt steg nærare stupet.

Steinar Pedersen, Start

Start-trenar Steinar Pedersen og resten av Start-benken fortvilar etter 0-5 mot Stabæk på heimebane.

«...skuda er trygg på vannet, og mannskapet best i landet: IK Start, heltene fra Sørlandet».

Denne strofa syng stolte Start-supporterar, med skjerfet høgt heva, før kvar heimekamp på Sør Arena.

Ohi scorer mot Start

Ohi Omoijuanfo jublar for scoring mot Start.

Men klubben er på utrygt farvatn, og har definitivt ikkje det beste mannskapet i landet per dags dato.

28 strake utan siger

«Heltane frå Sørlandet» har no spelt 28 strake seriekampar utan å vinne. Dette er den verste rekka utan siger i eliteserien nokosinne.

Start har slått rekorden til Sandefjord, som spelte 27 strake eliteseriekampar utan siger i 2010.

Rekordrekkja vart sett søndag kveld då laget var sjanselause mot botnkollega Stabæk på Sør Arena.

– Det er ikkje i nærleiken av godt nok. Vi spelar elendig og blir herja med av Stabæk, rett og slett, seier Start-spelar Kristoffer Ajer, som spelte sin siste kamp i gult og svart.

Start-supportere etter 0-5 mot Stabæk

Start-supportarane laga pipekonsert både til pause og etter kampslutt.

Ajer sa «goodbye» med stortap

No ventar proffliv i Skottland og Celtic for den talentfulle 18-åringen.

– Det er veldig trist. Eg er blitt utruleg glad i denne klubben. Å avslutte med 0-5 er utruleg tungt, seier Ajer.

Kristoffer Ajer

Kristoffer Ajer spelte sin siste Start-kamp mot Stabæk. No ventar proffliv i Celtic.

– Trur du Start spelar i eliteserien også neste år?

– Eg håpar det, men gutane må legge ned ein voldsom innsats. Men er detn oko som kan klare det er det gutane der inn, seier han og nikkar mot Start-garderoben.

Bærumsklubben hadde full kontroll mot eit frustrert Start-lag, som knapt hadde eit skot på mål gjennom 90 minutt.

Før halvtimen var spelt tok Stabæk leiinga då Agon Mehmeti breisida ballen i mål bak Start-keeper Håkon Opdal.

Fire minutt før pause gjorde tidlegare Start-spelar Ernest Asante livet skikkeleg surt for sørlendingane.

Asante køyrde karusell med Start-forsvaret. Inne i boksen stod Giorgi Gorozia, som enkelt la på til 2-0.

Henrik Robstad

Henrik Robstad måtte ut i første omgang etter ein hovudskade.

Tabelljumbo

12 minutt før slutt sette innbytar Moussa Njie spikaren i kista då han la på til 3-0. Som om ikkje det var nok, la Birger Meling på til 4-0 fire minutt før slutt.

Rett før slutt la gjorde Moussa Njie livet endå surare for Start, då han la på til 5-0.

– I andre omgang går vi fullstendig opp i liminga. Dette er langt under det eg ventar av profesjonelle folk. Heilt elendig, seier Start-trenar Steinar Pedersen rett etter kampen.

Start har ikkje vunne ein eliteseriekamp sidan 4. juli i fjor, då Stabæk vart slått 4-1 på Sør Arena.

Start ligg heilt sist på eliteserietabellen etter 13 serierundar. Laget har no fire poeng opp til trygg plass. Stabæk sikra sin første bortesiger sidan oktober i fjor, då Mjøndalen vart slått.

Stabæk heldt også nullen for første gang på 11 kampar.