– Uforklarlig, sier Start-treneren etter 3-1-tap mot bunnlaget Sandnes Ulf

Sandnes Ulf vant 3-1 mot Start i bunnoppgjøret i eliteserien. Det var rogalendingenes første seier på ni kamper.

Kennet Sola

Sandnes Ulfs Kenneth Sola headet inn 1-1-utligningen i det 28. minutt. I det 63. minutt scoret han de lyseblå sitt tredje for dagen.

– Dette var en dårlig opplevelse, sier Starts Espen Hoff til NRK.

– Vi startet best. Det første målet preget oss, og så lar vi de ta over kampen. Helt meningsløst, sier Hoff.

– Uforklarlig

Start-trener Mons Ivar Mjelde sier han også syns Start var det beste laget i starten av kampen.

– Men så er det en bryter som slås av. Helt uforklarlig for meg. Når de scorer 1-1-målet går lufta dessverre litt ut av oss, sier han.

– Nå Sandnes Ulf får sånne enkle mål, så er det klart at det gir energi og Sandnes Ulf frestår som det farligste laget, sier Mjelde.

Etter 11 minutter gikk Start opp i ledelsen 1-0 over Sandnes Ulf. Espen Hoff var målscorer.

28 minutter ut i første omgang scoret Kenneth Sola for Sandnes Ulf, og stillingen ble 1-1.

Dramatikk

I kampens 54. spilleminutt tok scoret Tommy Høiland for Sandnes Ulf, og laget gikk opp i ledelse 2-1.

Etter 63 minutter scoret Sola igjen, og dette Ulf-målet kom på en corner som ble slått inn i boksen. Det var litt dramatikk rundt målet, for det kunne se ut som om Opdal hadde reddet headen til Sola, men dommer Tommy Skjerven kom etter en samtale med assistentdommer frem til at ballen hadde vært over streken.

– Det var en veldig god dødball fra Steinthor, sier Sola.

Dermed ble det 3–1 til Ulf, og det ble også sluttresultatet..

Espen Hoff

Starts Espen Hoff scorer 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Start på Sandnes Stadion.

Nederst på tabellen

Start ligger på nest siste plass i serien med 14 poeng. Sandnes Ulf ligger helt sist, ett poeng bak sørlendingene.

Kampen startet klokken 18.00, og du kan lese kampreferatet her.

Sondre Tronstad

Sondre Tronstad måtte starte på benken da Start møtte Lillestrøm på torsdag. Nå er har tilbake i førsteelleveren.

Sondre Tronstad var tilbake i førsteelleveren til Start. Men etter pause ble han byttet ut med Ernest Assante.

Mot LSK startet Tronstad på benken, mens Ernest Asante da var med i førsteelleveren, skriver ikstart.no.

LES: To sørlendinger håper på Start-tap

Start-treneren sier det nå blir en kamp for å overleve i eliteserien.

– Vi må sørge for å bli dyktigere i siste halvdel av sesongen. Vi har ikke vært dyktige nok. Det må vi ta inn over oss både spillere og trenere, sier Mons Ivar Mjelde.

Startet bra

Hjemmelaget Sandnes Ulf har tapt de siste fire kampene før dagens kamp, og tok sist poeng etter 2–2 borte mot Lillestrøm den 16. mai. På syv forsøk i år har Sandnes Ulf ikke vunnet på hjemmebane.

Start startet sesongen godt, men har slitt i motbakke i de siste rundene. På de ti siste kampene har sørlendingene bare vunnet en kamp. Sist runde ble det 2–2 på hjemmebane mot Aalesund.