Sogndal rauk ut av cupen

SOGNDAL – HØNEFOSS (NRK): Bortelaget vann etter to raske mål i andre omgang.

Mahatma Otoo kjem til avslutning

AVSLUTTING: Mahatma Otoo i angrep i starten av NM-kampen mot Hønefoss.

Eirik Bakke vel igjen å gjere ein del endringar på laget frå sist kamp. Mellom anna er tomålsscoraren i Fredrikstad-kampen, Hannu Patronen, på benken saman med Victor Grodås.

– Hannu er med i troppen, men eg håpar å sleppe å bruke han, så han er heilt klar igjen til søndag, forklarer trenaren.

– Eirik Skaasheim har vore ute ei stund, og eg vel å få han i gang igjen på backen. Dessutan er Victor litt sliten, og får no sjansen til å kvile, seier han.

Lite som skjedde i første omgang

1 min: Sogndal går rett i strupen på Hønefoss. Mahatma Otoo kjem til skot, men ballen går like over. God sjanse.

10 min: Det skjer lite på Fosshaugane. Sogndal trillar ball, utan å komme til særlege sjansar. Hønefoss prøver å svare med kontringar.

18 min: Dette har blitt ein stillingskrig. Ingen av laga maktar å skape sjansar.

19 min: Ei lang klarering frå keeper Stefan Hagerup går heilt fram til Ulrik Flo, som får fram foten og sendt av garde eit slags skot. Ballen går rett i hendene på keeper.

21 min: Endeleg skjer det litt. Lars Kristian Kjemhus kjem til skot, som blir blokkert og endar hos Mahatma Otoo. Skotet blir stoppa på streken og går til corner.

21 min: Corneren endar hos Otoo, som får avslutta. Men keeper kastar seg som ein panter over ballen og reddar.

33 min: Fine kombinasjonar på høgresida. Skaasheim slår hardt inn, men Otoo når ikkje fram – ballen går til corner via ein forsvarar.

42 min: Eirik Bakke har sendt Rune Bolseth og Victor Grodås i oppvarming.

44 min: Kjemhus jobbar fram ein corner på venstresida. Den endar i ingenting.

PAUSE: Denne omgangen går ikkje inn i historia som veldig sjåverdig. Få sjansar og lågt tempo. Sogndal solide bakover, men finn ikkje rytmen framover på bana.

Slik er kampen i andre omgang

46 min: Sogndal har gjort to byter. Rune Bolseth og Victor Grodås inn, Ulrik Flo og Eirik Skaasheim ut.

46 min: Ein corner frå Victor Grodås finn Jim Johansen på bakerste. Han kliner til på direkten, men ballen går utanfor.

49 min: Jim Johansen skyt frå 20 meter. Via ein forsvarar og til corner. Mykje meir fart og aggressivitet i heimelaget no.

56 min: Petter Strand slår ein farleg corner, som midtstopparane til Sogndal er høgast på. Ballen hamnar ute hos Grodås, som smeller ballen høgt over mål. Bjørn Inge Utvik blir liggjande igjen i feltet.

57 min: Utvik klar for spel igjen etter å ha fått ein smell i ryggen.

59 min 0-1: Hønefoss scorar ut av ingenting. Eit langt framspel ramlar ned i beina til Malick Mane, som enkelt fintar bort Psyche og plasserer ballen forbi Hagerup.

61 min 0-2: Malick Mane igjen. Ekspederer eit innlegg frå høgre lett i mål med høgrefoten. Sogndal-forsvaret har gått i dvale.

65 min: Kristian Fardal Opseth kjem inn for Bjørn Inge Utvik.

67 min: Babacar Sarr har teke plass som midtstoppar saman med Psyche.

70 min: Opseth kjempar seg fram til eit skot frå hjørnet av 16-meter. Med venstrefoten går det eit godt stykke over.

78 min: Corner frå Grodås ramlar ned i feltet, der Sogndal-spelarane står i kø for å score. Mykje klabb og babb endar med klarering frå Hønefoss, til eit sukk frå publikum på Fosshaugane.

80 min 1-2: Ny farleg corner frå Grodås. Psyche ragar høgast, klarer å vri seg rundt og headar ballen i nota. Fortent redusering.

83 min: No har heimelaget vakna. Pressar på og kjem til sjansar. Er det for seint?

84 min: Det er selt 539 billettar til kampen.

87 min: Psyche er flytta opp som spiss. Einvegskøyring på Fosshaugane no. Eit skot frå Sarr går rett på keeper.

90 min: Fire minutt tilleggstid. Sogndal jagar utlikning.

Slutt: Hønefoss tek sin første siger i ein offisiell kamp på Fosshaugane. Sogndal er ute av cupen etter ein kamp der dei ikkje skapar nok sjansar.

Malick Mane drømmer om å score mål og sende Sogndal ut av cupen

TILBAKE: Tidlegare Sogndal-spelar Malick Mane drøymer om å score mål mot gamle lagkameratar.

Her er spelarane som startar kampen

Robin Shroot slit med eit lår og står over. Slik startar Sogndal kampen:

Stefan Hagerup–Eirik B. Skaasheim, Christophe Psyché, Bjørn Inge Utvik, Taijo Teniste–Babacar Sarr, Petter Strand, Jim Johansen, Lars Kristian Kjemhus–Ulrik Flo, Mahatma Otoo.

Eirik Bakke vil vidare i cupen og møte lag frå eliteserien.

Hønefoss:–I cupen kan alt skje

Sogndal slo ut Lysekloster etter 5–1 på bortebane i den første runden i NM. Avansementet til tredje runde vart sikra med 2–0 borte mot HamKam.

Sist Hønefoss var på Fosshaugane, enda det med 2–1 til heimelaget i ein seriekamp i april. Laget slit no i botnen av tabellen i førstedivisjon.

– Vi har respekt for Fosshaugane og Sogndal, men i cupen kan alt skje. Sjølv om Sogndal har fått ein god start i serien, og vi ein mindre god start, så er det heilt ope når kampen startar, seier sportsleg leiar i Hønefoss Ballklubb.