Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Personer relatert til "Team Antonsen"

Vis klipp3.25

Luke 6: Hjemme hos Håkon Børde

Omhandler dato: 2004-01-21

Gjennom flere år har Håkon Børde jobbet som utenrikskorrespondent i NRK. Nå har han invitert oss hjem for å vise at han og hans familie, i motsetning til hva mange kanskje tror, lever et helt normalt familieliv.

Vis klipp1.54

Luke 7: På glatte sko med Saabye Christensen

Omhandler dato: 2004

Lars Saabye Christensen er en av våre mest suksessrike samtidsforfattere. Bøkene hans er utgitt i mange land, og han har vunnet mange prestisjetunge priser. Han stiller ofte opp på intervjuer, og forhåpentligvis er det ikke mange som foregår på denne måten.

Vis klipp4.32

Luke 17: Den lille gangetabellen

Den lille gangetabellen fortoner seg for mange som en spennende reise fra 1 til 100. For professor Ingolf Breistrand er spennende bare fornavnet. Han er nemlig blant dem som synes den lille gangetabellen er full av overraskelser og paradokser, og merkelige mystiske resultater.

Se denne fornøyelige lille sketsjen med guttene fra Team Antonsen.

Vis klipp1.58

Byøkologisk forsøksområde: Svartlamon i Trondheim

Omhandler dato: 2004-01-28

Kristopher Schau alias raddisen Stig, er født og oppvokst på Svartlamon i Trondheim, et samfunn for radikale og fritenkende. Han drømmer om å ta med seg noe av denne kulturen til hovedstaden, og gir oss her en kort innføring i hva som kreves for å bli en ekte ''lamomainn''.

Vis klipp1:45

Overdreven trønderdialekt

Omhandler dato: 2004

Ikke alle dialekter er like lette å forstå. Spesielt vanskelig blir det å forstå trønderdialekten dersom den som snakker den opprinnelig er fra Oslo og heter Kristopher Schau.

I dette innslaget får du møte Kristopher Schau som mannen med så overdreven trønderdialekt at ordene drukner.

Vis klipp2:10

Forsker i det engelske språk

Omhandler dato: 2004

På samme måte som naturvitenskapen oppdager nye ting innenfor sine felt, så oppdager språkvitenskapen det samme innenfor sine områder.

I dette innslaget får du møte en litt spesiell språkforsker innenfor britisk-amerikanske studier, som har oppdaget nye bøyningsformer innenfor det engelske språket. - Vi har oppdaget at det også kan gå an å si She am, sier han.

Vis klipp3:14

Utvannet dialekt

Omhandler dato: 2004

Når dialektene utvannes, skyldes det ofte at folk flytter på seg. I dette klippet får du oppleve lederen i Team Antonsen prøve å hjelpe Anne Holt tilbake til sin opprinnelige nordnorske dialekt. Han mener nemlig dialekten hennes er blitt totalt utvannet fordi hun har bodd så mange år i Oslo.

Vis klipp1:26

Fraflytting en lykke for noen

Fraflytting har lenge vært et stort problem i distrikts-Norge. Folk trekker inn til byene hvor blant annet arbeidsmulighetene er større og valgmulighetene flere.

Selv om det fra politisk hold arbeides med å bekjempe denne utviklingen, er det slett ikke alle som synes at fraflyttingen er så ille. Se denne fornøyelige lille sketsjen med guttene fra Team Antonsen.

Opphavsrett NRK © 2009–2015 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen