Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Personer relatert til "Team Antonsen"

Vis klipp3.25

Luke 6: Hjemme hos Håkon Børde

Omhandler dato: 2004-01-21

Håkon Børde var en markant utenrikskorrespondent i NRK i mange år. Han invitert oss hjem for å vise at han og hans familie, i motsetning til hva mange kanskje tror, lever et helt normalt familieliv.

Vis klipp1.54

På glatte sko med Saabye Christensen

Omhandler dato: 2004

Lars Saabye Christensen er en av våre mest suksessrike samtidsforfattere. Bøkene hans er utgitt i mange land, og han har vunnet mange prestisjetunge priser. Han stiller ofte opp på intervjuer. Forhåpentligvis er det ikke mange som foregår på denne måten.

Vis klipp4.32

Luke 17: Den lille gangetabellen

Den lille gangetabellen fortoner seg for mange som en kjedelig oppramsing fra 1 til 100. Professor Ingolf Breistrand har et annet syn på saken; for ham er gangetabellen full av overraskelser og paradokser, og merkelige resultater.

Vis klipp1.58

Byøkologisk forsøksområde: Svartlamon i Trondheim

Omhandler dato: 2004-01-28

Kristopher Schau alias raddisen Stig, er født og oppvokst på Svartlamon i Trondheim, et samfunn for radikale og fritenkende. Han drømmer om å ta med seg noe av denne kulturen til hovedstaden, og gir oss her en kort innføring i hva som kreves for å bli en ekte ''lamomainn''.

Vis klipp2:10

Forsker i det engelske språk

Omhandler dato: 2004

På samme måte som naturvitenskapen oppdager nye ting innenfor sine felt, så oppdager språkvitenskapen det samme innenfor sine områder.

I dette innslaget får du møte en litt spesiell språkforsker innenfor britisk-amerikanske studier, som har oppdaget nye bøyningsformer innenfor det engelske språket. - Vi har oppdaget at det også kan gå an å si She am, sier han.

Vis klipp1:45

Overdreven trønderdialekt

Omhandler dato: 2004

Ikke alle dialekter er like lette å forstå. Spesielt vanskelig blir det å forstå trønderdialekten dersom den som snakker den opprinnelig er fra Oslo og heter Kristopher Schau.

I dette innslaget får du møte Kristopher Schau som mannen med så overdreven trønderdialekt at ordene drukner.

Vis klipp3.14

Utvannet dialekt

Omhandler dato: 2004

Når dialektene utvannes, skyldes det ofte at folk flytter på seg. I dette klippet får du oppleve lederen i Team Antonsen prøve å hjelpe Anne Holt tilbake til sin opprinnelige nordnorske dialekt. Han mener nemlig dialekten hennes er blitt totalt utvannet fordi hun har bodd så mange år i Oslo.

Vis klipp1:26

Fraflytting en lykke for noen

Fraflytting har lenge vært et stort problem i distrikts-Norge. Folk trekker inn til byene hvor blant annet arbeidsmulighetene er større og valgmulighetene flere.

Selv om det fra politisk hold arbeides med å bekjempe denne utviklingen, er det slett ikke alle som synes at fraflyttingen er så ille. Se denne fornøyelige lille sketsjen med guttene fra Team Antonsen.

Opphavsrett NRK © 2009–2015 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen