Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Artikler om "Puls"

Vis klipp3:58

Det vi bør like å spise

Omhandler dato: 2009

Å spise frukt og grønnsaker skal være sunt. Veldig mange av oss synes også at disse matvarene smaker bra. Det betyr likevel ikke at norsk hverdagskost inneholder nok grønt.

Vis klipp7.08

Arbeidet vi krangler om

Omhandler dato: 2011

Husarbeid er ikke akkurat det vi kaster oss over med den største lyst! Likevel kommer ingen utenom det.
I vår tid, når kvinner flest er i jobb, blir husarbeidet ofte en kilde til konflikt i familien.

For hvem skal gjøre det?

Kanskje det er viktigere å spørre hvordan man snakker sammen for å ivareta familiens felles oppgaver. I dette innslaget får vi i hvertfall noen råd å tygge på.

Vis klipp2:22

Hverdagskonkurransen

Omhandler dato: 2011

Mange synes vi lever i et konkurransesamfunn, der lykke og tilfredshet avhenger av om vi klarer å hevde oss i sammenligning med andre, for eksempel naboer, arbeidskolleger, familie. Suksess måles ut fra jobbkarriere, materiell levestandard, pent utseende, kontakter og status.

I denne samtalen handler det også om forskjeller i kvinner og menns måter å prestere og konkurrere på i hverdagen.

Vis klipp12:21

Kvinner med høye krav til seg selv

Omhandler dato: 2009

Det store flertallet av norske og nordiske kvinner har de siste 30-40 år tatt steget ut i samfunnslivet, i en grad som savner sidestykke ellers i verden.

Fra å ha hatt sin hovedarena i hjemmet, som husmødre og familieorganisatorer, er unge kvinner nå velutdannede og ute i jobb, og bidrar til god familieinntekt og høyt materielt nivå i hus og hjem.

Oppgavene med hjem og barn er mye jevnere fordelt mellom ektefellene enn før i tida, men samfunnsforskning tyder på at mor, i tråd med gammel tradisjon, føler stort ansvar og ambisjon som organisator i familien. Det kan bli slitsomt.

Vis klipp10:48

Da pappa fikk hjertestans

Omhandler dato: 2013-01-28

For familien Holm i Askim skulle det som lå an til å være en vanlig mandag ettermiddag, bli den mest dramatiske de har opplevd. Plutselig falt faren Per Ivar om med hjertestans. Takket være rask reaksjon og gode kunnskaper om livredning, klarte familien å redde livet hans.

Her forteller de selv hva som skjedde den dramatiske kvelden. I tillegg er lege Christian Buskop i studio, og viser hvordan vi gjør hjerte- og lungeredning på riktig måte.

Vis klipp16:32

Trafikkulykke - bli med på en øvelse

Omhandler dato: 2013-01-28

Tre studenter har sagt ja til å delta på et eksperiment, og får beskjed om å møte opp ved Youngstorget i Oslo. De vet at de må ha på seg godt med klær, og må tåle synet av blod.

Det de ikke vet, er at de skal være med på en øvelse. Studentene vil være de første som ankommer et ulykkessted, og her får vi se hvordan de reagerer og hvordan de løser situasjonen.

Vis klipp1.54

Veggedyr - hunden sporer dem opp

Omhandler dato: 2011

Hunden Demi har jobb med å lukte seg frem til veggedyr, og er en av få som blir lykkelig når hun finner dem.

I følge Dogpint er Demi den eneste hunden i sitt slag som har en slik jobb. Og arbeidsledig blir hun ikke.

Vis klipp2.12

Skittentøy er null stress

Omhandler dato: 2011

Fordi husarbeid ikke går for å være veldig populært, kan det fort bli en kilde til krangel og ufred, stress og mas. Her møter du et par som tåler litt rot - for den gode stemningens skyld.

Det moderne arbeidslivet i samfunnet vårt krever godt diplomati på hjemmebane. Når både mann og kvinne jobber full tid, blir det nødvendig å dele på oppgavene i huset.

Den gammeldagse husmorens plettfrie stue er trolig fortid.

Vis klipp3.37

Tidsklemma hjemme

Omhandler dato: 2011

Til tross for idealet om likestilling i hjemmet, slår undersøkelser fast at husvask, klesvask, matlaging og barnestell faller mer på kvinner enn menn.

Her møter du et par som vet hva det handler om.

Vis klipp4:34

Samliv på timeplanen

Omhandler dato: 2006-03-13

Ved Olav Duun videregående skole i Namsos tilbyr de elevene undervisning i samliv. Slik håper de å forhindre at skilsmissestatisikken skal bli enda høyere. Kanskje er man bedre rustet i et framtidig forhold hvis man har lært seg noen lure knep.

Vis klipp3:21

Vondt å være ung og trist

Omhandler dato: 2011

Mange unge mennesker sliter med tristhet og depresjon. Noen trenger hjelp fra psykolog eller andre fagfolk i det psykiske helsevernet.

Samtidig er det viktig å være klar over at motgang og utfordringer er alminnelig i menneskelivet generelt.
Derfor kan åpenhet, gode råd og samtaler med familie og venner være til god hjelp for de fleste av oss når vi strever med tunge tanker og følelser.

Vis klipp7:10

Behandling av flåttbitt

Omhandler dato: 2010-09-13

Når flåtten biter dyr eller mennesker, er ikke bittet farlig i seg selv. Derimot kan flåtten bære med seg virus og bakterier som kan gi sykdommer.

Hvor farlig kan et flåttbitt være? Og hvordan skal flåttbitt behandles?

Vis klipp4:35

Råd mot insektstikk

Omhandler dato: 2003

De aller fleste vet hvor plagsomt det er å få myggstikk. Det kan både klø og svi.

Hvepsestikk og stikk fra bier er ofte enda vondere. I denne reportasjen får du informasjon om hvordan du kan prøve å forhindre insektbitt, og hva du gjør hvis du først har blitt stukket.

Vis klipp3:03

Flått og huggorm

Omhandler dato: 2002-06-01

Hva skal vi gjøre dersom vi blir bitt av flått og huggorm?

Vis klipp5:39

Barneombudet vil ha flere helsesøstre i skolen

Omhandler dato: 2006-05-22

Ungdom kan gå til helsesøster når de trenger hjelp med tunge tanker, spiseforstyrrelser eller andre psykiske og fysiske problemer.

Helsesøster har ikke alltid tid til elevene, fordi hun jobber på flere skoler i løpet av en uke. Barneombudet er opptatt av at barn og unge skal ha det godt på skolen og hjemme, og vil at helsesøster skal bruke mer tid med ungdom. Da trengs flere helsesøstre.

Vis klipp5:58

Å pynte på utseendet sitt

Omhandler dato: 2006-05-29

Det er mange som drømmer om å ha en flott kropp. Noen legger seg på operasjonsbordet gang etter gang, for få det de mener er den mest perfekte kroppen.

Her møter du en 26 år gammel kvinne som har tatt fem kirurgiske inngrep for å pynte på utseendet sitt, og som tror hun kommer til å gjøre det igjen.

Opphavsrett NRK © 2009–2014 NRK | Nettsjef: Sindre Østgård | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen