Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Artikler om "Puls"

Vis klipp4:33

Sykkelreparasjon

Omhandler dato: 2014

Har du noen gang prøvd å fikse sykkelen din selv? Du blir kanskje overrasket over hvor mye du faktisk kan gjøre hjemme på egenhand.

Vis klipp5:00

Streetdancebattle i Verdensparken

Omhandler dato: 2014

Liker du å danse? Hva med å danse utendørs? Streetdance kan du gjøre nesten hvor som helst. Christian Strand fra Puls får en kjapp innføring i streetdance, og blir utfordret til en ekte streetdancebattle.

Klippet er hentet fra en spesialsending fra Puls og FBI om friluftsliv i parken.

Vis klipp6:07

Parkour i Verdensparken på Furuset

Omhandler dato: 2014

Parkour er en kul og tøff måte å komme seg ut på, men hva er parkour? Og hvordan gjør man det? Christian Strand fra Puls får opplæring i parkour for nybegynnere, og får dessuten en heftig demonstrasjon fra de som kan det.

Klippet er hentet fra en spesialsending fra Puls og FBI om friluftsliv i parken.

Vis klipp3:41

Gatecricket

Omhandler dato: 2014

Gatecricket er en forenklet måte å spille på cricket på, og en veldig gøy måte å drive med uorganisert trening, både for barn og voksne. Men kanskje vet du ikke en gang hva cricket er? Her får du en kjapp innføring i det også.

Klippet er hentet fra en spesialsending fra Puls og FBI om friluftsliv i parken.

Vis klipp3:58

Det vi bør like å spise

Omhandler dato: 2009

Å spise frukt og grønnsaker skal være sunt. Veldig mange av oss synes også at disse matvarene smaker bra. Det betyr likevel ikke at norsk hverdagskost inneholder nok grønt.

Vis klipp7.08

Arbeidet vi krangler om

Omhandler dato: 2011

Husarbeid er ikke akkurat det vi kaster oss over med den største lyst! Likevel kommer ingen utenom det.
I vår tid, når kvinner flest er i jobb, blir husarbeidet ofte en kilde til konflikt i familien.

For hvem skal gjøre det?

Kanskje det er viktigere å spørre hvordan man snakker sammen for å ivareta familiens felles oppgaver. I dette innslaget får vi i hvertfall noen råd å tygge på.

Vis klipp2.22

Hverdagskonkurransen

Omhandler dato: 2011

Mange synes vi lever i et konkurransesamfunn, der lykke og tilfredshet avhenger av om vi klarer å hevde oss i sammenligning med andre, for eksempel naboer, arbeidskolleger, familie. Suksess måles ut fra jobbkarriere, materiell levestandard, pent utseende, kontakter og status.

I denne samtalen handler det også om forskjeller i kvinner og menns måter å prestere og konkurrere på i hverdagen.

Vis klipp12.21

Kvinner med høye krav til seg selv

Omhandler dato: 2009

Det store flertallet av norske og nordiske kvinner har de siste 30-40 år tatt steget ut i samfunnslivet, i en grad som savner sidestykke ellers i verden.

Fra å ha hatt sin hovedarena i hjemmet, som husmødre og familieorganisatorer, er unge kvinner nå velutdannede og ute i jobb, og bidrar til god familieinntekt og høyt materielt nivå i hus og hjem.

Oppgavene med hjem og barn er mye jevnere fordelt mellom ektefellene enn før i tida, men samfunnsforskning tyder på at mor, i tråd med gammel tradisjon, føler stort ansvar og ambisjon som organisator i familien. Det kan bli slitsomt.

Vis klipp16:32

Trafikkulykke - bli med på en øvelse

Omhandler dato: 2013-01-28

Tre studenter har sagt ja til å delta på et eksperiment, og får beskjed om å møte opp ved Youngstorget i Oslo. De vet at de må ha på seg godt med klær, og må tåle synet av blod.

Det de ikke vet, er at de skal være med på en øvelse. Studentene vil være de første som ankommer et ulykkessted, og her får vi se hvordan de reagerer og hvordan de løser situasjonen.

Vis klipp10:48

Da pappa fikk hjertestans

Omhandler dato: 2013-01-28

For familien Holm i Askim skulle det som lå an til å være en vanlig mandag ettermiddag, bli den mest dramatiske de har opplevd. Plutselig falt faren Per Ivar om med hjertestans. Takket være rask reaksjon og gode kunnskaper om livredning, klarte familien å redde livet hans.

Her forteller de selv hva som skjedde den dramatiske kvelden. I tillegg er lege Christian Buskop i studio, og viser hvordan vi gjør hjerte- og lungeredning på riktig måte.

Vis klipp1.54

Veggedyr - hunden sporer dem opp

Omhandler dato: 2011

Hunden Demi har jobb med å lukte seg frem til veggedyr, og er en av få som blir lykkelig når hun finner dem.

I følge Dogpint er Demi den eneste hunden i sitt slag som har en slik jobb. Og arbeidsledig blir hun ikke.

Vis klipp2.12

Skittentøy er null stress

Omhandler dato: 2011

Fordi husarbeid ikke går for å være veldig populært, kan det fort bli en kilde til krangel og ufred, stress og mas. Her møter du et par som tåler litt rot - for den gode stemningens skyld.

Det moderne arbeidslivet i samfunnet vårt krever godt diplomati på hjemmebane. Når både mann og kvinne jobber full tid, blir det nødvendig å dele på oppgavene i huset.

Den gammeldagse husmorens plettfrie stue er trolig fortid.

Vis klipp3.37

Tidsklemma hjemme

Omhandler dato: 2011

Til tross for idealet om likestilling i hjemmet, slår undersøkelser fast at husvask, klesvask, matlaging og barnestell faller mer på kvinner enn menn.

Her møter du et par som vet hva det handler om.

Vis klipp4:34

Samliv på timeplanen

Omhandler dato: 2006-03-13

Ved Olav Duun videregående skole i Namsos tilbyr de elevene undervisning i samliv. Slik håper de å forhindre at skilsmissestatisikken skal bli enda høyere. Kanskje er man bedre rustet i et framtidig forhold hvis man har lært seg noen lure knep.

Vis klipp3:21

Vondt å være ung og trist

Omhandler dato: 2011

Mange unge mennesker sliter med tristhet og depresjon. Noen trenger hjelp fra psykolog eller andre fagfolk i det psykiske helsevernet.

Samtidig er det viktig å være klar over at motgang og utfordringer er alminnelig i menneskelivet generelt.
Derfor kan åpenhet, gode råd og samtaler med familie og venner være til god hjelp for de fleste av oss når vi strever med tunge tanker og følelser.

Vis klipp7:10

Behandling av flåttbitt

Omhandler dato: 2010-09-13

Når flåtten biter dyr eller mennesker, er ikke bittet farlig i seg selv. Derimot kan flåtten bære med seg virus og bakterier som kan gi sykdommer.

Hvor farlig kan et flåttbitt være? Og hvordan skal flåttbitt behandles?

Opphavsrett NRK © 2009–2015 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen