Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Vis klipp5.16

Selbuvotten

Omhandler dato: 2009

Selbuvotten er Nord-Europas mest berømte vott! Hvem fant opp den berømte strikkevotten, og hvordan går det med strikketradisjonen i Selbu i dag?

Linda Eide reiser til den lille kommunen i Sør-Trøndelag og finner ut av dette og enda litt mer.

Vis klipp7:06

Harald Hardrådes grav i Trondheim

Omhandler dato: 2012-02-11

Harald Hårdråde var konge i Norge fra 1046 til han falt i slaget ved Stamford Bridge, i 1066. Men hvor ligger denne sagnomsuste kongen gravlagt?

Linda Eide reiser til Trondheim på jakt etter gravplassen, og blir mildt sagt overrasket når hun endelig finner den.

Vis klipp5:56

Cittaslow: Levanger

Omhandler dato: 2007-10-13

I Levanger i Nord-Trøndelag går det meste litt sakte. Her kan man ta livet med ro uten at reklameskiltene skriker mot en og larmen fra trafikken overdøver det man sier. Fra 2003 har denne byen vært en del av Cittaslow eller Slow Cities-bevegelsen.

Ideen bak dette konseptet er at byutviklingen skal ivareta det spesielle og særegne ved stedet. Dette skal gi bedre livskvalitet og styrke tilhøringheten til innbyggerne. Gjennom kuturelt mangfold, bevaring og bevisstgjøring kan Levanger by på ''det gode liv i byen''.

Vis klipp3:02

Dette gjør de på Ringerike

Omhandler dato: 2007-10-06

Hva forbinder nordmenn flest med Ringerike i Buskerud? Mange vil nok svare ''rusling'', og tenke på verselinja ''Jeg går og rusler på Ringerike'' fra den kjente sangen ''Blåveispiken'', skrevet av Arne Paasche Aasen. Linda Eide undersøker hvordan populærmusikken påvirker vårt attraksjonsblikk, og vi får bli med seniorgruppa i Turistforeningen på rusletur.

Vis klipp5.33

Polarsirkelen flytter seg

Fysikerne deler jordoverflata med lengde- og breddegrader, og ved lengde- og breddesirkler. Det finnes en polarsirkel ved hver pol (Arktis og Antarktis, eller Nordpolen og Sørpolen).

Denne reportasjen handler om den nordlige polarsirkelen. Den er markert ved et monument og et turistsenter på Saltfjellet i Nordland fylke.

Nord for polarsirkelen skinner midnattssola om sommeren, og det er mørketid om vinteren.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen