Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Vis klipp3.48

Kristen helligdom i Betlehem

Omhandler dato: 1998

Her er vi inne i Fødselskirken i Betlehem i Midt-Østen, som skal være reist av den romerske keiser Justinian på 500-tallet, over stedet der tradisjonen sier at Jesus ble født.

Fødselskirken er et viktig pilegrims- og turistmål i Betlehem, som mange kristne fra hele verden besøker. Det finnes også en kristen minoritet i Betlehem, der flertallet ellers er muslimer.

Betlehem er en palestinsk by på den okkuperte Vestbredden. Israel overlot den politiske kontrollen over byen til de palestinske selvstyremyndighetene i 1995.

Vis klipp3.05

Fødselskirken i Betlehem

Omhandler dato: 1998

I denne reportasjen er vi med i Fødselskirken, som skal være reist av den romerske keiser Justinian på 500-tallet, over hulen (ev. stallen) ved Betlehem, der det sies at Jesus ble født.

Den første kirken sto her allerede på 100-tallet, bygget av keiser Konstantin den store. Denne basilikaen ble ødelagt. Fødselskirken i Betlehem er et viktig pilegrimssted for mange kristne.

Betlehem er en palestinsk by på den okkuperte Vestbredden i Midt-Østen. Israel overlot den politiske kontrollen over byen til de palestinske selvstyremyndighetene i 1995.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen