Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Personer relatert til "Distriktsnyheter"

Vis klipp2:30

Varmepumpe - ny fyringstrend

Omhandler dato: 2013-11-20

Flere og flere installerer varmepumpe for å varme opp hjemmene sine. Fordelen med varmepumpe er at andre fyringsutgifter går ned, og på sikt gir det en økonomisk og miljømessig effekt. Men er det egentlig slik det fungerer i praksis?

Vis klipp13.58

Samenes nasjonaldag 2015

Omhandler dato: 2015-02-06

6. februar er samenes nasjonaldag. I 2015 var mange samlet i Tana i Finnmark for å feire. Samtidig med feiringen prøvde de å sette en ny verdensrekord. Programleder Ole Máhtte Hætta Gaup leder oss gjennom verdensrekordforsøket.

Her får du se hvordan samer i hele Norge, og samiske etterkommere i Minnesota i USA, feirer dagen.

Vis klipp1:52

Faresymboler

Omhandler dato: 2015-06-02

Fra 2015 har FN innført nye ''faresymboler'', som skal gjelde over hele verden. Dette er merker som raskt skal forklare at noe er brannfarlig, etsende, farlig for helsa eller kan eksplodere.

Men noen av de nye symbolene er kanskje ikke så selvforklarende som man kanskje kunne ønske seg?

Vis klipp1:49

LOs sommerpatrulje

Omhandler dato: 2013

Unge arbeidstagere kan være et lett bytte for arbeidsgivere som vil utnytte dem. Derfor sender Landsorganisasjonen (LO) hvert år ut inspektører, som sjekker at ungdommer med sommerjobb har arbeidsforhold som er innenfor forskriftene, lover og regler. Her er de på jobb i Elverum i Hedmark.

Vis klipp2:06

Engerdalsjenter startet sommerkafé

Omhandler dato: 2014

Om ikke du og vennene dine finner sommerjobben dere kan tenke dere - hva med å lage den selv? Det gjorde disse tre jentene i Engerdal i Hedmark.

Det krever mye organisering, snarrådighet og innsats for å få det til å gå rundt, og fordele roller og oppgaver er lurt.

Vis klipp2:28

Flyktningbarn i sommerjobb

Omhandler dato: 2012

Det er ikke alltid lett for ungdom å finne sommerjobb. For unge flyktninger er det enda vanskeligere, fordi de mangler språkkunnskaper og kontakter.

I 2012 fant Arendal kommune en løsning som gav flere unge flyktninger i kommunen sommerjobb.

Vis klipp2.38

Lagde sin egen sommerjobb

Omhandler dato: 2013

Det er ikke alltid lett å skaffe seg sommerjobb, men hvis du har en interesse og er god til noe, kan du kanskje lage sommerjobben selv?

Her ser du hvordan Osmund Høye og Petter Imeland kombinerer interessen for snekring, design og håndverk med å tjene penger i sommerferien.

Vis klipp1:46

Sommerjobb og arbeidsmoral

Omhandler dato: 2008

Selv om man er ung og det er første gang man er i skikkelig jobb, kreves det at man står på og yter sitt beste. Her møter du en jente som har fått sommerjobb på restaurant Skarven i Tromsø.

Direktør Inger-Helen Hjemvoll ved Clarion Collection Hotel With og Leif Petter Hansen i LO, (Landsorganisasjonen) er ikke enige om de unges arbeidsmoral.

Vis klipp29:00

Samenes nasjonaldag 2014

Omhandler dato: 2014-02-06

6. februar er samenes nasjonaldag, og den feires over hele Norge. Her ser du glimt fra feiringen i 2014, der blant annet samisk mat, styling og musikk står i fokus. Bli med på feiringen fra mange forskjellige steder i landet!

Vis klipp1.46

Lytter til verden

Omhandler dato: 2014

960 superører plassert i skogbunnen skal avsløre atomprøvesprengninger i atmosfæren.

I en stille furuskog i Målselv står et inngjerdet område med et intrikat rørsystem på bakken. Her har norske forskere lagt ut 960 superører, som skal kunne fange opp lyder fra prøvesprengninger av atombomber rundt omkring i verden.

Stasjonen samler infralyd fra atmosfæren, og registrerer på den måten langbølget, lavfrekvent lyd.

Vis klipp2:59

Seniordans på statsbudsjettet?

Omhandler dato: 2014

Helse- og omsorgsminister Bent Høye (H) svinger seg i dansen med seniorer som ønsker å bli en post på statsbudsjettet. Seniordansen er et viktig initiativ for mange eldre rundt Mjøsa. Helseministeren er helt enig i at dette både er sosialt, helsebringende og moro, men om han kan love penger; det gjenstår å se.

Vis klipp2:02

Flomsikring på statsbudsjettet?

Omhandler dato: 2014

Når finansminister Siv Jensen (Frp) legger fram revidert statsbudsjett er det mange som vil ytre sin sak. Flomutsatte kommuner har fått penger til flomsikring, men de synes ikke det er nok. Nå har ordførere fra Gudbrandsdalen og Valdres tatt turen til Finansdepartementet i håp om å få enda flere penger, og finansministeren er både lydhør og imøtekommende.

Vis klipp2:29

Rubiks kube

Omhandler dato: 2012

Rubiks kube tok verden med storm på begynnelsen av 1980-tallet, og både unge og gamle lot seg rive med i kampen om å løse én eller flere sider av kuben. Kuben er fortsatt populær, og det finnes mange måter å løse den på. Forskjellige oppskrifter kan man finne på nettet, men man kan også gå kurs, slik barna i denne reportasjen har gjort.

Ernö Rubik er en ungarsk oppfinner som allerede i 1974 lagde den første kuben. Nå finnes det mange varianter, og det arrangeres både nasjonale mesterskap og verdensmesterskap i løsing av disse. Verdensrekorden for løsing av den vanlige 3x3-kuben er 5,55 sekunder.

Vis klipp1:03

Billigere båtmotorer i revidert statsbudsjett

Omhandler dato: 2014

Båtselgere på Sørlandet har sikkert grunn til å juble sommeren 2014. Den blå-blå regjeringen har i det reviderte statsbudsjett fjernet hestekraft-avgiften på båtmotorer, noe som mange mener vil gi bransjen et viktig løft. I alle fall får båteierne en billigere sommer.

Vis klipp1:50

Når kommunene er misfornøyde med statsbudsjettet

Omhandler dato: 2014

Statsminister Erna Solberg (H) tar gjerne turen til skoler med gode resultater. Da hun besøkte skolene i Østfold i januar 2014, var det ikke bare skoleavisene som ville prate med henne. Flere kommunepolitikere var også møtt fram for å fortelle statsministeren hva de mente om statsbudsjettet som var lagt fram. Her kan du høre statsminister Solbergs svar til de misfornøyde politikerne.

Vis klipp8.30

Slik skjærer du gresskar

Omhandler dato: 2013-10-30

Gresskar en en grønnsak som vi i Norge forbinder med høst, oktober og halloween. Ifølge tradisjonen betyr en tent gresskarlykt utenfor døra at man ønsker barn som går ''knask-eller-knep'' velkommen. Halloween-gresskar har relativt mykt skall, og er lett å lage lykt av. Her får du et kurs i hvordan du gjør det av en skikkelig gresskar-proff!

Slik skjærer du gresskaret:
- Sørg for å ha nødvendige verktøy som stor kniv, saks og gjerne en syl eller noe annet du kan skjære inn motivet med.
- Tegn eller print ut et motiv som du skal skjære etter.
- Skjær av toppen i enten flatt eller «krone»-mønster med kniv.
- Ta ut innmaten slik at man kan lyse opp gresskaret med stearinlys.
- Når du er klar med motivet: Skjær det inn i det ytterste laget, og skrap vekk skallet (det enkleste er å skjære helt gjennom).
- Skjær ut detaljene først – før du skjærer ut resten.
- Begynn med de store gresskarene først. Jo mindre jo vanskeligere.
- Se videoen for flere detaljer.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen