Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Personer relatert til "Distriktsnyheter"

Vis klipp1.42

Renta påvirker reiselivsnæringen

Omhandler dato: 2011

Når nordmenn er på utenlandsferie nyter de godt av en sterk krone, men slik er det ikke for reiselivsnæringa her hjemme. En dyr krone kan skremme turistene fra å komme til Norge. Derfor er hotellsjefen for Kviknes Hotel i Balestrand urolig for at Norges Bank nå skal sette opp renten. Det vil gjøre norgesoppholdet for gjestene hans enda dyrere.

Vis klipp8.56

Feiringen av samenes nasjonaldag 2013

Omhandler dato: 2013-02-06

Samenes nasjonaldag feires 6. februar, og er felles for alle samer i Russland, Finland, Sverige og Norge. Dagen ble feiret første gang i 1993, og er offisiell flaggdag her i landet.

Her får du være med på feiringen av nasjonaldagen i Kirkenes, Alta, Snåsa og Oslo. Kronprinsen besøkte Kirkenes og deltok på feiringen der.

Vis klipp3:41

En viljesterk kvinne

Omhandler dato: 1996

Fredrikke Marie Qvam var en norsk kvinnesaksforkjemper og en pioner i kampen for innføring av allmenn stemmerett for kvinner. Hun var gift med Venstre-politikeren Ole Anton Qvam, og via ham fikk hun mange kontakter, og god kjennskap til det politiske miljøet i Norge på slutten av 1800-tallet.

Hun mistet tidlig flere av sine barn på grunn av tuberkulose, noe som var sterkt medvirkende til at hun i 1896 stiftet Norske Kvinders Sanitetsforening.

Viljesterk og alvorlig er ord som brukes for å beskrive henne, men en utstilling som Egge museum i Steinkjer hadde i 1996, viser også andre sider ved Fredrikke Marie Qvam.

Vis klipp3:33

Halvbroren - glimt fra filminnspillingen

Omhandler dato: 2011-06-01

TV-serien ''Halvbroren'' er en av NRKs største dramasatsninger gjennom tidene, og et stort antall skuespillere og filmfolk er involvert i produksjonen. Serien er basert på Lars Saabye Christensens prisbelønte roman med samme tittel.

Her får vi bli med under innspillingen av en scene som omhandler frigjøringsdagen i 1945.

Vis klipp1:53

Å drive eget konditori

Omhandler dato: 2012

Norske myndigheter bevilger penger for at norske bedrifter skal legge til rette for arbeidstakere med spesielle behov. Mange med funksjonshemning er ikke i lønnet arbeid, sjøl om det finnes ledige stillinger også for dem.

Her er en reportasje om et ærverdig gammelt konditori i Halden i Østfold, der psykisk utviklingshemmede er medarbeidere og medeiere. Kaféen drives uten offentlig tilskudd.

I 2012 er norske politikere opptatt av økt sysselsetting. Norge opplever økonomisk vekst, og trenger mer arbeidskraft.

Vis klipp2:18

Økonomisk periferi

Omhandler dato: 2012

Rogaland, med oljebyen Stavanger i sentrum, opplever forskjeller i levestandard mellom sentrum og utkant. Stavanger preges av attraktive og godt lønnede arbeidsplasser, stor tilflytting og kraftig prisvekst.

I denne reportasjen hører vi om kontrasten mellom de rike sør i Rogaland og nordområdet, som kalles Haugalandet (et distrikt på seks kommuner med omlag 95 000 innbyggere).

Mange flere får uføretrygd i Haugalandet enn i resten av Rogaland i 2012. I denne reportasjen forklarer fylkesvaraordføreren hva han mener er årsakene til geografiske skjevheter i levestandard.

Vis klipp3:00

Epilepsioperasjon gir mange nytt liv

Omhandler dato: 2010

Epilepsi er forbigående forstyrrelser av hjernefunksjoner, og gir seg ofte utslag i anfall med varierende styrke og varighet. En person med epilepsi har som regel ingen symptomer mellom anfallene.

40 000 nordmenn har epilepsi, og for flere av disse kan en operasjon være en løsning. Her får du møte to personer som har tatt en slik operasjon.

Vis klipp2:20

Tvedestrand forfaller

Omhandler dato: 2011

Tvedestrand blir ofte omtalt som Sørlandets smilehull. Om sommeren er den lille byen en folksom idyll, men om vinteren er situasjonen en helt annen. Folketomme gater og hus i forfall, er lett å finne, og folk i Tvedestrand er fortvilet over hvordan deler av sentrum ser ut.

Vis klipp5:28

Tyholmen i Arendal

Omhandler dato: 1992

I 1992 fikk Arendal Europas høyeste utmerkelse for sitt særpregede trehusmiljø på Tyholmen. Lenge før dette, var Tyholmen en svært falleferdig bydel, og mange politikere ville rive de gamle husene.

I dag er Tyholmen et levende område med ny og gammel trehusbegyggelse, der de nye husene er bygget i samme stil som de gamle. Her får du vite litt om kampen som ble ført for å redde bydelen.

Vis klipp3:26

Sølvsmie i Setesdal

Omhandler dato: 2009

Bedriften Hasla ligger midt i Valle sentrum i Setesdal i Aust-Agder, og ble kåret til årets håndverksbedrift av NHO i 2009. Hasla leverer sølvprodukter til butikker i hele Norge, men eksporterer også til USA.

Sølvsmedkunst har sterke tradisjoner i Setesdal, og her får du hilse på noen som jobber i en sølvsmie. Du får også se litt av støpingsprosessen og eksempler på smykker og tradisjonelt håndverk.

Vis klipp1:34

Lager reir for bier

Omhandler dato: 2011-05-04

På verdensbasis er bier rammet av et mystisk fenomen. Store deler av biebestanden finner rett og slett ikke tilbake til bikubene sine.

Her møter du en bieekspert som er på redningsaksjon i et hogstfelt langt inne i skogen i Sør-Trøndelag. Bevæpnet med drill viser han hvordan man enkelt kan bedre livsgrunnlaget for ville bier.

Vis klipp0.48

Måneformørkelse

Omhandler dato: 2010-12-21

Under en måneformørkelse skygger jordkloden for månen, og sperrer dermed for sollyset som månen reflekterer tilbake til jorda. Dette er et fenomen som skjer relativt ofte, og total måneformørkelse har vi i gjennomsnitt hvert år.

Vis klipp2:02

Jente i bilbransjen - et mannsdominert yrke

Omhandler dato: 2009-06-19

Bilbransjen i Hedmark kårer hvert år den beste lærlingen i bilfaget. For første gang er det ei jente som får prisen i det mannsdominerte yrket. Av 54 lærlinger gikk Mina helt til topps, både med karakterer og faglig utvikling under lærlingeperioden.

Mina føler at hun er likestilt med gutta, og de synes det er bra for arbeidsmiljøet at jenter kommer inn. Det er likevel ikke lett å være jente i et mannsdominert miljø.

Vis klipp1:45

Er du sikret jobb etter økonomistudiet på BI?

Omhandler dato: 2008-05-11

Den treårige BI-utdanningen går mot slutten for studentene du møter i denne reportasjen. Tidligere pekte alle piler oppover, og ny Audi og store bonuser lokket i finansmarkedet.

Nå har den internasjonale finanskrisen blitt en del av timeplanen til økonomi- og markedsførings- studentene, og de har skrudd ned egne forventninger til begynnerlønn og frynsegoder.

Vis klipp1:41

Ingeniørstudiet

Omhandler dato: 2011-02-07

80 prosent av landets sivilingeniører utdannes i Trondheim, og når de etter fem års utdanning skal ut i jobb, står arbeidsmarkedet klart med vidåpne armer. De aller fleste ingeniørstudenter har sikret seg jobb før de er ferdig med studiene.

NTNU er klar over mangelen på ingeniørstudenter, men sier det tar tid å løse problemet. I 2012 år øker de antallet uteksaminerte studenter med 150 i året, men håpet er å utdanne enda flere.

Vis klipp2:33

Vanskelig utdanningsvalg

Omhandler dato: 2010-09-15

Det er karrieredag i Kristiansund. I et mylder av utdanninger og yrker, er det vanskelig å bestemme seg.
I denne videoen får vi møte elever som ikke har bestemt seg for hva de skal bli, men som denne dagen får testet ut forskjellige yrker.

Opphavsrett NRK © 2009–2015 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen