Tilhørende emner

Ingen tilhørende emner.

Personer relatert til "Distriktsnyheter"

Vis klipp3.04

Overlevde anoreksi

Omhandler dato: 2013-02-06

Christin Alice er ei livsglad jente, men at hun lever i dag er ikke en selvfølge. På grunn av noen sleivete kommentarer, utviklet hun en spiseforstyrrelse som nesten tok livet av henne. Nå er Christin Alice friskmeldt, og hun har laget en blogg der hun blant annet skriver om sin anoreksi.

Her forteller hun om den vanskelige tiden, og om hvordan hun kom seg ut av den.

Vis klipp2.37

Russeknuteregler

Omhandler dato: 17.05.2011

Syntes politiet i Gjøvik at russejentene 2011 var gode til å kysse? Hvis man som russ vil gjøre alt ''etter boka'' er det noen oppgaver som må gjennomføres, før man får knytte diverse knuter på russelua. I dette klippet er Gjøvikrussen 2011 i aksjon for å få noen av knutene.

Vis klipp1.52

Unge starter eldrebedrift for eldre

Omhandler dato: 2012-12-10

Da elevene ved Lambertseter vgs fikk i oppgave å lage deres egen bedrift, kontaktet Pernille og Ulrik eldresenteret like ved skolen. Nå har de startet en bedrift som aktiviserer de eldre én gang i uka. Arbeidet gir både gode inntekter og gjensidig glede for begge parter.

Andelen eldre i Norge stiger for hvert år, og den såkalte eldrebølgen vil toppe seg i 2030. Da bør nesten annenhver ungdom begynne å jobbe i helsevesenet. Men vil de unge det?

Vis klipp1.25

Hvorfor feirer vi pinse?

Omhandler dato: 2010

I Norge er pinsen en høytid som mange forbinder med ekstra fridager fra skole eller jobb. Men hva er den egentlige grunnen til at vi markerer denne høytiden?

Hakkebakkeskogen barnehage i Stavanger er på besøk i kirken for å lære om pinsen, og har en ganske god plan for hvordan de skal feire høytiden når de er tilbake i barnehagen.

Vis klipp1.53

Eksportnæringen ønsker seg svakere krone

Omhandler dato: 2012-03-14

Nordland er blant de fylkene i Norge som eksporterer mest varer til utlandet. Fra gammelt av var tørrfisk den viktigste eksportartikkelen, mens det i dag går godt både for oppdrettsnæringen, olje- og gassnæringen og gruvedriften. Konkurransen fra lavkostland er imidlertid tøff, og flere bedrifter sliter med at kronekursen gjør norske produkter og tjenester dyre. Fastsettelsen av styringsrenten følges derfor med spenning av de ansatte i bedriften Rapp Hydema. De ønsker seg en svakere krone og mer stabile valutakurser.

Vis klipp1.53

Skoleelever i Holmestrand forsker

Omhandler dato: 2011-05-27

Hvor mye matematikk finnes egentlig i en dorull? Og hva er det lureste man kan gjøre for å få bedre sangstemme? I 2011 kom både tredje og sjette klasse på Hillestad skole i Holmestrand videre til finalen i konkurransen Årets nysgjerrigper.

Her får du se eksempler fra forskningen deres. Det gikk bra i finalen, og sangstemmeforskerne vant andrepris og dorullgjengen vant matematikkprisen!

Vis klipp2.26

Russebiler og trafikksikkerhet

Omhandler dato: 2010-05-17

Er russebilsjåfører trygge og gode sjåfører? I Ringsaker skriver russen kontrakt på at de skal oppføre seg pent i trafikken. Dette har fått ned antall ulykker med russebil i Ringsaker.

Vis klipp1.42

Renta påvirker reiselivsnæringen

Omhandler dato: 2011

Når nordmenn er på utenlandsferie nyter de godt av en sterk krone, men slik er det ikke for reiselivsnæringa her hjemme. En dyr krone kan skremme turistene fra å komme til Norge. Derfor er hotellsjefen for Kviknes Hotel i Balestrand urolig for at Norges Bank nå skal sette opp renten. Det vil gjøre norgesoppholdet for gjestene hans enda dyrere.

Vis klipp1.52

Sterk krone er et problem for turistnæringen

Omhandler dato: 2012

Vi må helt tilbake til 2003 for å finne ei like sterk krone som nå. Eksportbedriften Oshaug Metall i Molde merker godt den sterke krona som gjør det vanskeligere å selge varene utenlands.

Høye oljepriser, et høyt rentenivå og lavere risiko i verdensøkonomien gjør den norske krona sterk. Det merker også turistene ombord på cruisebåten Marco Polo, her på vei inn Romsdalsfjorden. For disse turistene er prisen i dag 7,4 norske kroner for en euro, noe som gjør Norge til et dyrt turistland.

Vis klipp8.56

Feiringen av samenes nasjonaldag 2013

Omhandler dato: 2013-02-06

Samenes nasjonaldag feires 6. februar, og er felles for alle samer i Russland, Finland, Sverige og Norge. Dagen ble feiret første gang i 1993, og er offisiell flaggdag her i landet.

Her får du være med på feiringen av nasjonaldagen i Kirkenes, Alta, Snåsa og Oslo. Kronprinsen besøkte Kirkenes og deltok på feiringen der.

Vis klipp3:41

En viljesterk kvinne

Omhandler dato: 1996

Fredrikke Marie Qvam var en norsk kvinnesaksforkjemper og en pioner i kampen for innføring av allmenn stemmerett for kvinner. Hun var gift med Venstre-politikeren Ole Anton Qvam, og via ham fikk hun mange kontakter, og god kjennskap til det politiske miljøet i Norge på slutten av 1800-tallet.

Hun mistet tidlig flere av sine barn på grunn av tuberkulose, noe som var sterkt medvirkende til at hun i 1896 stiftet Norske Kvinders Sanitetsforening.

Viljesterk og alvorlig er ord som brukes for å beskrive henne, men en utstilling som Egge museum i Steinkjer hadde i 1996, viser også andre sider ved Fredrikke Marie Qvam.

Vis klipp3:33

Halvbroren - glimt fra filminnspillingen

Omhandler dato: 2011-06-01

TV-serien ''Halvbroren'' er en av NRKs største dramasatsninger gjennom tidene, og et stort antall skuespillere og filmfolk er involvert i produksjonen. Serien er basert på Lars Saabye Christensens prisbelønte roman med samme tittel.

Her får vi bli med under innspillingen av en scene som omhandler frigjøringsdagen i 1945.

Vis klipp2.18

Økonomisk periferi

Omhandler dato: 2012

Rogaland, med oljebyen Stavanger i sentrum, opplever forskjeller i levestandard mellom sentrum og utkant. Stavanger preges av attraktive og godt lønnede arbeidsplasser, stor tilflytting og kraftig prisvekst.

I denne reportasjen hører vi om kontrasten mellom de rike sør i Rogaland og nordområdet, som kalles Haugalandet (et distrikt på seks kommuner med omlag 95 000 innbyggere).

Mange flere får uføretrygd i Haugalandet enn i resten av Rogaland i 2012. I denne reportasjen forklarer fylkesvaraordføreren hva han mener er årsakene til geografiske skjevheter i levestandard.

Vis klipp1.53

Å drive eget konditori

Omhandler dato: 2012

Norske myndigheter bevilger penger for at norske bedrifter skal legge til rette for arbeidstakere med spesielle behov. Mange med funksjonshemning er ikke i lønnet arbeid, sjøl om det finnes ledige stillinger også for dem.

Her er en reportasje om et ærverdig gammelt konditori i Halden i Østfold, der psykisk utviklingshemmede er medarbeidere og medeiere. Kaféen drives uten offentlig tilskudd.

I 2012 er norske politikere opptatt av økt sysselsetting. Norge opplever økonomisk vekst, og trenger mer arbeidskraft.

Vis klipp3:00

Epilepsioperasjon gir mange nytt liv

Omhandler dato: 2010

Epilepsi er forbigående forstyrrelser av hjernefunksjoner, og gir seg ofte utslag i anfall med varierende styrke og varighet. En person med epilepsi har som regel ingen symptomer mellom anfallene.

40 000 nordmenn har epilepsi, og for flere av disse kan en operasjon være en løsning. Her får du møte to personer som har tatt en slik operasjon.

Vis klipp2:20

Tvedestrand forfaller

Omhandler dato: 2011

Tvedestrand blir ofte omtalt som Sørlandets smilehull. Om sommeren er den lille byen en folksom idyll, men om vinteren er situasjonen en helt annen. Folketomme gater og hus i forfall, er lett å finne, og folk i Tvedestrand er fortvilet over hvordan deler av sentrum ser ut.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen