"Lars Saabye Christensen" hører til emnene

Artikler om "Lars Saabye Christensen"

"Lars Saabye Christensen" er relatert til programmene

Vis klipp1.54

Luke 7: På glatte sko med Saabye Christensen

Omhandler dato: 2004

Lars Saabye Christensen er en av våre mest suksessrike samtidsforfattere. Bøkene hans er utgitt i mange land, og han har vunnet mange prestisjetunge priser. Han stiller ofte opp på intervjuer. Forhåpentligvis er det ikke mange som foregår på denne måten.

Vis klipp29.02

Lars Saabye Christensen i Bokprogrammet

Omhandler dato: 2010

I 2010 var Lars Saabye Christensen aktuell med romanen ''Bernhard Hvals forsnakkelser''. Boka er en dypt personlig beretning om Christensens egen far.

Bokprogrammet borer i forfatterens (for)kjærlighet for karakterer med skavanker, og i hans sorg over tapet av faren.

Vis klipp28.54

Halvbroren - intervju med Lars Saabye Christensen

Omhandler dato: 2001-10-19

Lars Saabye Christensen fikk en overstrømmende mottakelse for roman ''Halvbroren'' da den kom ut i 2001. Forfatteren, som tidligere har gledet leserne med romaner som ''Beatles'' og ''Herman'', vandrer også i denne romanen gatelangs i Oslo.

Anne Grosvold inviterte Oslo-forfatteren til bokbadet sitt, og i dette lange intervjuet blir vi litt bedre kjent med personene i ''Halvbroren'', og får høre om skriveprosessen og motivasjonen for å skrive boka.

Vis klipp3:33

Halvbroren - glimt fra filminnspillingen

Omhandler dato: 2011-06-01

TV-serien ''Halvbroren'' er en av NRKs største dramasatsninger gjennom tidene, og et stort antall skuespillere og filmfolk er involvert i produksjonen. Serien er basert på Lars Saabye Christensens prisbelønte roman med samme tittel.

Her får vi bli med under innspillingen av en scene som omhandler frigjøringsdagen i 1945.

Vis klipp2.47

Lars Saabye Christensen om boka Beatles

Omhandler dato: 1984-03-01

Intervju med forfatteren etter utgivelsen av romanen om fire gutter fra Oslo, som har fire karer fra Liverpool som sine største helter.

Vis klipp4:38

Forfatteren bak boka Halvbroren

Omhandler dato: 2001-09-01

Portrett av forfatteren etter utgivelsen av romanen ''Halvbroren''. Han mener alle hans hovedpersoner har vært outsidere, en posisjon han solidariserer seg med, og han fremholder at han fremdeles ønsker å være en av gutta.

Romanen har han jobbet med i omtrent 10 år, og denne gangen føler han at han har gitt alt. Derfor er han ekstra glad for den gode mottakelsen boken har fått.

Vis klipp4:39

Den Misunnelige Frisøren

Omhandler dato: 1997

Lars Saabye Christensen har nettopp kommet ut med novellesamlingen Den misunnelige frisøren, som består av fire noveller. Finnes det en fellesnevner for disse fire novellene? Hva er det han forsøker å skildre i disse fortellingene? Og hvorfor har han valgt den tittelen han har gjort?

I tillegg til å svare på disse spørsmålene, snakker Saabye Christensen her om humor som overlevelsesmekanisme, og om novellen som litterær form.

Vis klipp3:23

Debutant 1976: Lars Saabye Christensen

Omhandler dato: 1976

I løpet av sine 30 første år som forfatter har Lars Saabye Christensen gitt ut flere enn 30 bøker. Han har vunnet mange priser, og blitt en av Norges fremste samtidsforfattere. Her forteller han litt om debuten ''Historien om Gly''.

Forfatteren er glad for sin sterke posisjon som forfatter, og peker på at han har kommet dit han er utelukkende i kraft av det han har skrevet.

Vis klipp4.08

Saabyes cirkus

Omhandler dato: 2006

Lars Saabye Christensen forteller om boken som markerer hans 30-årsjubileum som forfatter. Saabyes Cirkus er en historie som bygger på mange av historiene leserne kjenner fra de tidligere bøkene hans.

Opptakten til boken er en episode forfatteren opplevde selv året før. Men det var i en annen by.

Vis klipp2:46

Brente dikt

Omhandler dato: 2003-09-01

Kunstneren Torunn Myrann har bedt Lars Saabye Christensen om lov til å bruke bruddstykker av tekstene hans i kunsten sin. Hun skriver ord og dikt på steintavler, som hun brenner i keramikkovnen sin. Slik oppstår en ny utstilling.

Vis klipp1:34

Lars Saabye Christensen om Halvbroren

Omhandler dato: 2001-08-31

Det knyttes store forventinger til Lars Saabye Christensens roman Halvbroren. Forfatteren forteller hva boken handler om.

Vis klipp2:17

Lars Saabye Christensen om Beatles

Omhandler dato: 1960

En samtale med forfatteren Lars Saabye Christensen om hans roman ''Beatles''. Hovedpersonene er fire Oslo-gutter som har som drøm å skape et band med gruppa The Beatles som forbilde. Boka skildrer guttegjengen og utviklingen av hvert enkelt medlem.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen