"Kjell Askildsen" hører til emnene

"Kjell Askildsen" er relatert til programmene

Vis klipp29.04

Kjell Askildsen i Bokprogrammet

Omhandler dato: 2012

Kjell Askildsen som ble 82 år i 2012, er regnet som den fremste av våre novellekunstnere. Han har en særegen og nøktern skrivestil, og i sin litteratur tar han opp de store livsspørsmålene.

Bokprogrammets Ninja Benneche har møtt ham for å snakke om bakgrunnen for hans kunst.

Vis klipp5:04

Kjell Askildsen får kritikerpris

Omhandler dato: 1992

Kjell Askildsen har for andre gang fått kritikerprisen, denne gang for novellesamlingen
Et stort øde landskap. Forfatteren forteller om hvordan han opplever det å bli hyllet på denne måten, og om hvordan han er som menneske.

Forfatter Espen Haavardsholm forteller om sitt forhold til Askildsen. Kjell Askildsen har skrevet 11 bøker i perioden 1953 til 1991.

Vis klipp1:54

Kjell Askildsen om skrivetempoet sitt

Forfatter Kjell Askildsen liker ikke sol på søndager, men ellers spiller været ingen rolle. Her har han kommet ut med sin tiende bok på 38 år, novellesamlingen Et stort øde landskap. I gjennomsnitt blir det bare 25 sider i året. Hvorfor skriver han så lite?

Vis klipp2:07

Kjell Askildsen skriver ikke solskinnshistorier

Det nytter ikke å fortelle solskinnshistorier, mener forfatteren Kjell Askildsen. All kunst skal pirke i folk. Det er kunstens oppgave å gjøre oss litt redde, sier forfatteren som har realismen som rettesnor.

Vis klipp1:21

Kjell Askildsen kaller seg realist

Kjell Askildsen har ingen tro og er ikke spesielt pessimistisk. Han ser på seg selv som realist. Som forfatter er han blitt sammenliknet med Beckett. Det smigrer ham, selv om Askildsen ikke ser den store likheten dem imellom. Beckett har samme menneskesyn, men skriver på en helt annen måte.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen