"Kåre Willoch" hører til emnene

Artikler om "Kåre Willoch"

"Kåre Willoch" er relatert til programmene

Vis klipp2.35

Kåre Willoch om Marshallhjelpen

Omhandler dato: 1947

Handelsminister Kåre WILLOCH forteller om den historiske bakgrunnen for Marshall-hjelpen som ble opprettet i 1947. Og om konsekvensene av denne utviklingshjelpen.

Vis klipp5:11

Alt om statsministeren på 5 minutter

En statsministers oppgaver er mange. Men hva betyr det at han eller hun er kongens rådgiver? Og hvorfor er det så stas å være statsminister? Petter Schjerven gir deg svarene - på bare 5 minutter!

Vis klipp1:15

Høyres glansdager

Omhandler dato: 1997

Høyre kjemper i motvind og ligger i 1997 an til å gjøre sitt dårligste stortingsvalg noensinne. Vi ser partiets leder, Jan Petersen på partimøte fire uker før stortingsvalget. Tilbakeblikk på historien viser at i Kåre Willochs tid som partileder hadde partiet i 1981 31,7 prosent av stemmene, og dannet den første rene Høyre-regjeringen siden 1927.

Vis klipp1:28

Gro og Kåre

Omhandler dato: 1981

Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch var politiske hovedmotstandere på 1980-tallet. Mange kalte dem bare for Gro og Kåre, og debattene dem imellom var gjerne av høy temperatur. Her fra en valgdebatt på Eidsvoll i 1981 da Gro nylig var blitt Arbeiderpartiets statsminister og Kåre var Høyres parlamentariske leder på Stortinget.

Vis klipp4.09

Retorikken i nyttårstalene

Omhandler dato: 1988

Forfatteren og språkmannen Ottar Grepstad analyserte i 1988 retorikken i nyttårstalene. Selv om klippet ser litt gammelt ut i dag, er det Grepstad sier om retoriske grep fortsatt aktuelt. Essensen i enhver slik politisk skål-tale, som Grepstad kaller nyttårstalen, er at vi nå har det veldig bra i forhold til tidligere tider, og at det skal bli enda bedre i året som kommer. De tidligere statsministrene Oddvar Nordli og Kåre Willoch bruker dette poenget i sine taler, mens tidligere statsminister Per Bortens tale skiller seg litt ut.

Vis klipp5:04

Debatt mellom Brundtland og Willoch

Omhandler dato: 1983

Valgduell mellom Arbeiderpartileder Gro Harlem Brundtland og statsminister Kåre Willoch fra Høyre. Debatten foregikk før kommunevalget i 1983. Disse duellene mellom Gro og Kåre ble klassikere, med høy temperatur og mange beskyldninger.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen