"Kåre Willoch" hører til emnene

Artikler om "Kåre Willoch"

"Kåre Willoch" er relatert til programmene

Vis klipp2.35

Kåre Willoch om Marshallhjelpen

Omhandler dato: 1947

Handelsminister Kåre WILLOCH forteller om den historiske bakgrunnen for Marshall-hjelpen som ble opprettet i 1947. Og om konsekvensene av denne utviklingshjelpen.

Vis klipp5:11

Alt om statsministeren på 5 minutter

En statsministers oppgaver er mange. Men hva betyr det at han eller hun er kongens rådgiver? Og hvorfor er det så stas å være statsminister? Petter Schjerven gir deg svarene - på bare 5 minutter!

Vis klipp1:15

Høyres glansdager

Omhandler dato: 1997

Høyre kjemper i motvind og ligger i 1997 an til å gjøre sitt dårligste stortingsvalg noensinne. Vi ser partiets leder, Jan Petersen på partimøte fire uker før stortingsvalget.

Tilbakeblikk på historien viser at i Kåre Willochs tid som partileder hadde partiet i 1981 31,7 prosent av stemmene, og dannet den første rene Høyre-regjeringen siden 1927.

Vis klipp4:09

Statsministernes nyttårstaler

Omhandler dato: 1988

Statsministerens nyttårstale har vært en tradisjon siden 2. verdenskrig. Ottar Grepstad har skrevet om retorikken i disse talene, og snakker om de vanligste retoriske grepene i talene til Odvar Nordli og Kåre Willoch.

Vi hører hvordan begge refererer til hva historien har vist oss, og stiller spørsmål ved om man oppfatter denne historien likt fra ulike politiske ståsted. Essensen i enhver slik politisk skål-tale, som Grepstad kaller nyttårstalen, er at vi har det veldig bra i forhold til tidligere tider, og at det skal bli enda bedre i året som kommer. Per Bortens taler skilte seg litt ut fra denne malen.

Vis klipp1:28

Gro og Kåre

Omhandler dato: 1981

Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch var politiske hovedmotstandere på 1980-tallet. Mange kalte dem bare for Gro og Kåre, og debattene dem imellom var gjerne av høy temperatur. Her fra en valgdebatt på Eidsvoll i 1981 da Gro nylig var blitt Arbeiderpartiets statsminister og Kåre var Høyres parlamentariske leder på Stortinget.

Vis klipp5:04

Debatt mellom Brundtland og Willoch

Omhandler dato: 1983

Valgduell mellom Arbeiderpartileder Gro Harlem Brundtland og statsminister Kåre Willoch fra Høyre. Debatten foregikk før kommunevalget i 1983.

Disse duellene mellom Gro og Kåre ble klassikere, med høy temperatur og mange beskyldninger.

Opphavsrett NRK © 2009–2015 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen