"Roald Dahl" hører til emnene

"Roald Dahl" er relatert til programmene

Vis klipp16:21

Roald Dahl gjester programmet Miks

Omhandler dato: 1989-10-20

Som liten gutt fikk Roald Dahl og hele skolen hans prøvesmake hver sin pakke med åtte ulike sjokolader. Det fikk Roald Dahl til å undre over hvordan det så ut inni en sjokoladefabrikk. Han så for seg forskere kledd i hvite frakker som eksperimenterte med forskjellige smaker og farger. Mange år senere lot han fantasien løpe fritt og skrev historien om Charlie og sjokoladefabrikken.

Her forteller den verdenskjente forfatteren Roald Dahl (1916-1990) mer om hvordan barnebøkene hans ble til.

Innslaget er både på engelsk og norsk.

Vis klipp0:46

Roald Dahl som TV-vert

Omhandler dato: 1986-03-17

Forfatteren Roald Dahl (1916-1990) er en verdensberømt forfatter, som har skrevet verdenskjente barnebøker og noveller for voksne.

I tillegg til å skrive fortellinger for store og små, skrev han også noen få filmmanus, deriblant to James Bond-filmer og Charlie og sjokoladefabrikken.

Roald Dahl har også vært programleder for NRK. Se han i aksjon her.

Innslaget er på engelsk.

Vis klipp6:29

Roald Dahl om sine barnebøker

Omhandler dato: 1985

- Det er nesten vanskeligere å skrive barnebøker enn voksenbøker, sier forfatter Roald Dahl i dette innslaget.

Roald Dahl (1916-1990) er en verdenskjent norsk-britisk forfatter, som gledet både voksne og unge lesere. Han vant mange priser, og flere av bøkene hans er blitt filmatisert. Noen av disse er Matilda, Heksene og Charlie og sjokoladefabrikken.

I dette intervjuet forteller han mer om hvordan det er å skrive bøker for barn.

Intervjuet er delvis på norsk og delvis på engelsk.

Vis klipp9:54

Barne-tv besøker Roald Dahls hjemby

Omhandler dato: 2006-01-08

Charlie og sjokoladefabrikken er en av de mest kjente bøkene som er skrevet av den norsk-britiske forfatteren Roald Dahl. Boken handler om Charlie som finner den siste gullbilletten som er gjemt i en sjokoladeplate fra Wonkas fabrikk. Med gullbilletten får han lov å komme inn i Willy Wonkas sjokoladefabrikk.

I boka foregår handlingen i den engelske byen Buckinghamshire, og her ser du barne-tv på besøk der. Se hva som skjer når programleder Christine åpner en sjokolade og finner en gullbillett til Roald Dahl Museum and Story Center.

Vi blir bedre kjent med hans barnebøker når programlederen i ... reiser til Roald Dahl

Vis klipp22:43

Roald Dahl om sitt forfatterskap

Omhandler dato: 1975

Roald Dahl (1916-1990) er i Norge spesielt kjent gjennom sin barnelitteratur, som for eksempel historien om Charlie og sjokoladefabrikken. Det hele startet imidlertid med morbide, humoristiske noveller for voksne.

Roald Dahl vokste opp i Cardiff i Wales. Hans foreldre var norske, men Roald selv bodde aldri i Norge. Han tilbrakte imidlertid sommerferiene på Tjøme, noe som gjorde at han ble god til å snakke norsk. Han startet for alvor å skrive for barn rett etter krigen, da han selv fikk barn. I 1944 gav han ut sin første barnehistorie The Gremlins, senere fulgte over 17 barnebøker, mange ble filmatisert.

I dette intervjuet hører du Roald Dahl fortelle om sitt forfatterskap. Intervjuet er delvis på norsk og delvis på engelsk.

(Vi beklager støy på lyden noen steder)

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen