Kongen av Groruddalen

Klippet handler om emnene

Relaterte program

Personer relatert til klippet

Noen relaterte klipp

Kongen av Groruddalen (1:35)

Sendt: 23. apr 2012

I april 2012 begynte rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Breivik har gjennomført de verste terrorangrepene på norsk jord siden Andre verdenskrig. De skjedde 22. juli 2011 på Utøya i Buskerud og i regjeringskvartalet i Oslo, der til sammen 77 mennesker mistet livet. Mange andre ble skadet, og de materielle skadene var kolossale.

Det ble fort klart at gjerningsmannen er en høyreekstrem og voldelig fiende av norsk innvandringspolitikk.
Han ønsket å hevne seg på Arbeiderpartiet og AUF fordi de lar Norge få nye innbyggere fra muslimske land.

Både Kongehuset og statsminister Jens Stoltenberg deltok i rosetog og andre markeringer som samlet folk for å vise sorg, sjokkfølelse og solidaritet med etterlatte i tida etter 22. juli 2011.

Da rettssaken mot terrortiltalte åpnet i Oslo tingrett, dro Kong Harald flere ganger på besøk til bydeler i Oslo som har en spesielt stor andel minoritetskulturelle innbyggere.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen