De unge forlater Irland i krise

Klippet handler om emnene

Relevante artikler

Relaterte program

Noen relaterte klipp

De unge forlater Irland i krise (5:12)

Sendt: 17. okt 2010

På 2000-tallet har økonomisk nedgang og arbeidsløshet økt i hele Eurosonen. I 2011 var situasjonen verst i Hellas, men også Irland og Portugal, samt store medlemsland som Spania og Italia slet tungt.

En økonomisk krise har mange årsaker og gir mange utslag. Statene i Euro-samarbeidet har for mye gjeld, de må betale høyere renter på lån fra utlandet, og de må samtidig støtte bankene som har lånt ut for mye penger.

Når bankene sliter, er det færre som tør å investere penger i nye selskaper og virksomheter. Dette fører igjen til færre arbeidsplasser.

I 2010, da denne reportasjen gikk i Dagsrevyen, var Irland det EU-landet der flest ungdommer utvandret for å finne arbeid.

Også fra Sverige, Spania, Hellas og andre EU-land flyttet tusenvis av unge mennesker utenlands for å forsøke å skaffe seg arbeid.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen