Opprør starter i Egypt

Klippet handler om emnene

Relaterte program

Noen relaterte klipp

Opprør starter i Egypt (13:05)

Sendt: 28. jan 2011

Den brede politiske opprørsbevegelsen som spredte seg gjennom en rekke arabiske land i Nord-Afrika og Midt-Østen vinteren og våren 2011, startet med én enkelt manns handling.

17. desember 2010 begikk tunisieren Mohammed Bouazizi (26) selvmord i protest mot myndighetene. Han var utdannet på universitet, men fikk ikke jobb, og måtte prøve å overleve ved å selge grønnsaker.

I januar spredte opprøret i Tunis seg til Egypt, der hundretusener demonstrerte i gatene hver dag i flere uker mot arbeidsløshet, korrupsjon, mangel på ytringsfrihet og lav levestandard.

Her kan du følge en nyhetssending i NRK, som analyserer den nye politiske situasjonen i et arabisk land, der presidenten, Hosni Mubarak (f. 1928), hadde styrt med diktatoriske metoder i 30 år.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen