Utvist kan bli arbeidsinnvandrer

Klippet handler om emnene

Relevante artikler

Relaterte program

Personer relatert til klippet

Noen relaterte klipp

Utvist kan bli arbeidsinnvandrer (1:32)

Sendt: 18. jan 2011

Den 25 år gamle papirløse Maria Amelie (eg. navn Madina Salamova) blir pågrepet og sendt ut av Norge til Russland 24.januar 2011.

Maria Amelie var 16 år gammel da hun og foreldrene fikk avslag på søknad om asyl i Norge. De ble likevel ulovlig i landet i 8 år.
I løpet av den tiden har Maria Amelie tatt videregående skole, universitetsutdanning og utgav i 2010 en bok om seg selv. Hun ble kåret til ''Årets Nordmann'' i 2010.

Saken om Maria Amelie vekker stor oppmerksomhet i massemediene. Politikerne er uenige om utkastelsen. Regjeringen ønsker nå en endring i lovverket for innvandring. Endringen åpner for at Maria Amelie og andre papirløse asylsøkere kan søke om arbeidstillatelse i Norge. Det må de gjøre fra landet de opprinnelig kommer fra.

I april 2011 får Salamova arbeidstillatelse i Norge og kan bosette seg her.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen