Lydklipp: Intervju med Charlie Chaplin

Klippet handler om emnene

Personer relatert til klippet

Noen relaterte klipp

Lydklipp: Intervju med Charlie Chaplin (29:10)

Sendt: 04. des 1954

Charles Spencer Chaplin (1889-1977), også kjent som Charlie Chaplin, står for mange som tidenes største komiker. Han ble født i London og hans barndom var preget av fattigdom og nød. Hans første sceneopptreden var som 5 åring og det ble tidlig klart hva gutten skulle bli.

Unge Charlie og hans bror Sydney begynte å jobbe som artister i Fred Karnos vaudevilletrupp. Truppen reiste til USA og Charlie ble raskt publikumsyndling. Tilbud om filmkontrakt kom som følge av det, og brått var Chaplins stumfilmkarriere i gang med hele 35 filmer det første året.

I filmen ''Kid Auto Races at Venice'' (1914) opptrer Chaplin som landstryker med store, posete bukser, altfor store sko, bowlerhatt, stokk og en liten mustasje, som skulle bli hans varemerke. Chaplin komponerte, regisserte og spilte selv i en hel rekke av sine filmer, og ble genierklært av mange.

I dette engelske programmet kan du høre Chaplin bli intervjuet om sin karriere og sitt liv.


HTML referanse

Klipp og lim denne koden for å lage referanse til dette klippet i din blogg eller nettside. Koden kan også limes inn i systemer som Fronter, It's Learning og PedIT.

Embed kode

Embed koden fungerer tilsvarende som HTML referanse, men lar deg spille av klippet direkte uten å måtte klikke deg til NRK Skole.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen