"Ungdomskultur" inngår i emnet

"Ungdomskultur" inneholder flere emner

Artikler om "Ungdomskultur"

Personer relatert til "Ungdomskultur"

Vis klipp1:38

Surfing mot ungdomskrim i Brasil

Omhandler dato: 2014

De store byene i Brasil har slumområder med gjengkriminalitet og fattigdom. Men heldigvis har Brasil også varmt klima og fantastiske sandstrender, som er som skapt for vannsport. Her forsøker noen ildsjeler å nå barn og unge i faresonen, med hobbyer og interesser som ikke fører dem ut i lovbrudd og narkotikabruk.

Vis klipp5:00

Streetdancebattle i Verdensparken

Omhandler dato: 2014

Liker du å danse? Hva med å danse utendørs? Streetdance kan du gjøre nesten hvor som helst. Christian Strand fra Puls får en kjapp innføring i streetdance, og blir utfordret til en ekte streetdancebattle.

Klippet er hentet fra en spesialsending fra Puls og FBI om friluftsliv i parken.

Vis klipp1:41

Parkour og freerunning i Bodø

Omhandler dato: 2012

Hva får du hvis du blander kampsport, turn og hinderløype? Jo - da får du Parkour og Freerunning. Her skal vi se to som går rett på der andre går rundt.

Vis klipp2:25

Parkouranlegg bygget på Hove

Omhandler dato: 2013

Freerunning eller parkour er en av de hurtigst voksende sportene i verden for tida. På Hove i Arendal åpnet nylig ett av landets beste anlegg for den temmelig nye sporten.

Vis klipp1.40

Urban ekstremsport i Brønnøysund

Omhandler dato: 2010

De har omgivelsene som sin lekegrind og utnytter den til det fulle. Med spektakulære og halsbrekkende krumspring har sportene Freerunning og parkour blitt populære over hele verden. I dag er det et fåtall som driver med dette i Norge, men i Brønnøysund har to kamerater falt helt for sportene.

Vis klipp2:01

Freerun, en sterkt voksende sport

Omhandler dato: 2013

Det sies å være den sporten i verden som vokser mest. Den er spektakulær og krever både styrke og spenst. Freerunning, er nok for de som våger litt ekstra. 17 år gamle Mathias fra Kristiansand er en av disse.

Vis klipp6:07

Parkour i Verdensparken på Furuset

Omhandler dato: 2014

Parkour er en kul og tøff måte å komme seg ut på, men hva er parkour? Og hvordan gjør man det? Christian Strand fra Puls får opplæring i parkour for nybegynnere, og får dessuten en heftig demonstrasjon fra de som kan det.

Klippet er hentet fra en spesialsending fra Puls og FBI om friluftsliv i parken.

Vis klipp28.29

Norge på tvers med Maria

Omhandler dato: 2013

Maria Grøntjernet var 16 år da hun brukte hele sommerferien på å gå Norge på tvers, alene, sammen med hunden Vega og et kamera.

Maria er ikke supermodig; hun er litt redd for å være alene, litt redd for både store dyr og insekter. Likevel valgte hun å gå 650 kilometer i villmarksnatur, mye fjell med snø og is, over flomstore elver som må vades, og gjennom en skummel tunnel! Heldigvis blir det noen overnattinger på turisthytter også. Og besøk i teltet... Men Maria skal helt til Stadhavet. Her kan du følge henne!

Vis klipp44:21

Sara 13 - tenåring i to kulturer

Omhandler dato: 2014

Norskpakistanske Sara er 13 år og vil ikke lenger bli behandlet som et barn. Hun bor mesteparten av tiden hos sin norske mamma, sammen med stefar og stebrødre. Resten av tiden er hun hos sin pakistanske familie. Hos pappa har hun koranklasse, hos mamma har hun plikter. Sara har sin egen lyddagbok. Snart er det skoleball…

Vis klipp7:19

Russelåt

Omhandler dato: 2014

I dag er det blitt mer og mer vanlig å kjøpe en spesialkomponert russelåt til russebussen sin. Christian Strand besøker russ fra Fredrikstad som har gjort dette.

Han forsøker etterpå å lage seg en russelåt nesten helt gratis, etter å ha hørt at russ kan betale opp til 100.000 kroner for én låt.

Vis klipp5:27

På vakt

Omhandler dato: 2014

Da Johan (18) ble ranet på vei hjem, mistet han noe mye viktigere enn mobilen og lommeboka.

Johans historie er den andre av fem dokumentarer i NRK Skoles grunnlovssatsing, ''Ung i 2014'', om hvordan det er å være ung i Norge 200 år etter Grunnloven. (2:5)

DU KAN LESE MER om JOHAN og TRYGGHET på nrk.no VIA LENKEN TIL HØYRE FOR KLIPPET.

Vis klipp6.56

Drømmen om Norge

Omhandler dato: 2014

Det eneste Bashayer (16) drømmer om, er å få være som alle andre norske ungdommer. Men i seks år har hun levd med frykten for å bli sendt tilbake til et land som ikke lenger er hjemme.

Er alle like inkluderte i samfunnet vårt, 200 år etter vi fikk vår grunnlov?

Bashayers historie er den første av fem dokumentarer i NRK Skoles grunnlovssatsing, ''Ung i 2014'', om hvordan det er å være ung i Norge 200 år etter Grunnloven. (1:5)

DU KAN LESE MER om BASHAYER og INKLUDERING på nrk.no VIA LENKEN TIL HØYRE FOR KLIPPET.

Vis klipp58:27

Kjære søster

Omhandler dato: 2013

Her kan du følge to sammensveisa tvillingsøstre som deler en lidenskapelig interesse for jakt. De stortrives utendørs med gevær og støvler, og bruker mye fritid smygende i buskas og kratt hjemme i Reisadalen i Troms.

OBS! Denne reportasjen inneholder elementer som gjør at den passer best for elever over 15 år.

Vis klipp29:28

Fra rusmisbruker til hundekjører

Omhandler dato: 2012

Ungdommene du møter her, var tunge rusmisbrukere i mange år. Etter fem måneder i behandling på Frankmotunet (en institusjon under Tyrili-stiftelsen) stiller de til start i et av verdens tøffeste og kaldeste hundeløp, Femundløpet. 40 mil i 40 kuldegrader! Kan det gå bra? Starten går fra Røros.

Først og fremst skal de bevise overfor seg sjøl at de kan klare å gjennomføre løpet. Det blir i tilfelle en stor og viktig seier på vegen mot et nytt og rusfritt liv. Men det er langt til mål og vegen dit er kald og ensom, men full av overraskelser og rørende øyeblikk.

Vis klipp38:00

Vinn eller forsvinn: Episode 5

Omhandler dato: 2013

Her kan du dele gleden med jentene i NRC Tigers, som vinner sølv i Norgesmesterskapet i cheerleading etter beinhard trening gjennom lang tid! Du kan også bli med Thomas i Oppsal IF Fotball til fysioterapeuten for å undersøke kneskaden han må slite med en stund. Vestli IL Håndball jobber også hardt med treninga, men må denne gangen se i øynene at resultatet ikke blir så bra som de ønsker seg.

Dette er femte og siste programmet i NRK-serien om barneidrett, ''Vinn eller forsvinn''.

Vis klipp39:41

Vinn eller forsvinn: Episode 4

Omhandler dato: 2013-10-10

Fotball er hele livet til Thomas fra Oppsal IF, og drømmen hans om å spille for Manchester United deler han med mange unge fra hele verden. Men først må han lære seg å spille 11-er fotball. Cheerleader-trenerne bruker all sin fritid på junior-elitelaget, så når foreldrene og jentene klager på stort og smått, skorter det på motivasjonen. Taminas trener på Vestli IL forsøker å få alle spillerne til å ta håndballen på alvor, de er 14 år nå, og kravene strammer seg til.

Dette er det fjerde programmet i serien ''Vinn eller forsvinn'', NRKs dokumentarserie om barneidretten, sendt i 2013. (4:5)

Opphavsrett NRK © 2009–2014 NRK | Nettsjef: Sindre Østgård | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen