"Ungdomskultur" inngår i emnet

"Ungdomskultur" inneholder flere emner

Artikler om "Ungdomskultur"

Personer relatert til "Ungdomskultur"

Vis klipp58:27

Kjære søster

Omhandler dato: 2013

Her kan du følge to sammensveisa tvillingsøstre som deler en lidenskapelig interesse for jakt. De stortrives utendørs med gevær og støvler, og bruker mye fritid smygende i buskas og kratt hjemme i Reisadalen i Troms.

OBS! Denne reportasjen inneholder elementer som gjør at den passer best for elever over 15 år.

Vis klipp29:28

Fra rusmisbruker til hundekjører

Omhandler dato: 2012

Ungdommene du møter her, var tunge rusmisbrukere i mange år. Etter fem måneder i behandling på Frankmotunet (en institusjon under Tyrili-stiftelsen) stiller de til start i et av verdens tøffeste og kaldeste hundeløp, Femundløpet. 40 mil i 40 kuldegrader! Kan det gå bra? Starten går fra Røros.

Først og fremst skal de bevise overfor seg sjøl at de kan klare å gjennomføre løpet. Det blir i tilfelle en stor og viktig seier på vegen mot et nytt og rusfritt liv. Men det er langt til mål og vegen dit er kald og ensom, men full av overraskelser og rørende øyeblikk.

Vis klipp38:00

Vinn eller forsvinn: Episode 5

Omhandler dato: 2013

Her kan du dele gleden med jentene i NRC Tigers, som vinner sølv i Norgesmesterskapet i cheerleading etter beinhard trening gjennom lang tid! Du kan også bli med Thomas i Oppsal IF Fotball til fysioterapeuten for å undersøke kneskaden han må slite med en stund. Vestli IL Håndball jobber også hardt med treninga, men må denne gangen se i øynene at resultatet ikke blir så bra som de ønsker seg.

Dette er femte og siste programmet i NRK-serien om barneidrett, ''Vinn eller forsvinn''.

Vis klipp39:41

Vinn eller forsvinn: Episode 4

Omhandler dato: 2013-10-10

Fotball er hele livet til Thomas fra Oppsal IF, og drømmen hans om å spille for Manchester United deler han med mange unge fra hele verden. Men først må han lære seg å spille 11-er fotball. Cheerleader-trenerne bruker all sin fritid på junior-elitelaget, så når foreldrene og jentene klager på stort og smått, skorter det på motivasjonen. Taminas trener på Vestli IL forsøker å få alle spillerne til å ta håndballen på alvor, de er 14 år nå, og kravene strammer seg til.

Dette er det fjerde programmet i serien ''Vinn eller forsvinn'', NRKs dokumentarserie om barneidretten, sendt i 2013. (4:5)

Vis klipp39.05

Vinn eller forsvinn: Episode 3

Omhandler dato: 2013

Tamina er vant til å være flink pike, men som ny på håndballbanen er det ikke så lett. Alpinsesongen er i gang, og Fia får råd fra Kjetil André Aamodt, og fra mor - om hva som må til for å bli god. Camilla er redd hun blir den som gjør feil på cheerleader-konkurransen i Paris, hvor pallplassen avhenger av at alle leverer!

Når idrettsleken begynner å bli alvor, må unge utøvere skjerpe seg på trening. Høye krav møter dem som vil prøve å passere nåløyet inn i langrennseliten eller til topplanet i håndball.

Dette er det tredje programmet i serien ''Vinn eller forsvinn'', NRKs dokumentarserie om barneidretten, sendt i 2013. (3:5)

Vis klipp39:04

Vinn eller forsvinn: Episode 2

Omhandler dato: 2013-09-26

Her møter du igjen Sivert, Fia og Camilla. Sivert jobber fortsatt for å bli best i langrenn, men trener han for mye? Fia er på treningsleir i Alpene før alpinsesongen starter, og det koster! Camilla og de andre cheerleaderne skal til Paris for å konkurrere, så jentene presses hardt for å få øvd inn de tøffeste stuntene.

Dette er andre program i NRKs dokumentarserie om barneidretten, ''Vinn eller forsvinn''. (2:5)

Vis klipp38:48

Vinn eller forsvinn: Episode 1

Omhandler dato: 2013

Unge idrettsutøvere lever med høye krav og forventninger. Her møter du fem ungdommer som må ta stilling til hvor mye de egentlig ønsker å slite for å nå elitenivå som idrettsutøvere. De er godt over gjennomsnittlig ivrige, og har allerede flere års trening bak seg. Foreldrene har også et ord med i laget. I det første programmet møter du tre av dem: Fia, Camilla og Sivert.

Dette er første program i NRKs dokumentarserie om barneidretten, ''Vinn eller forsvinn'' (1:5)

Vis klipp6:27

Dansk russ om Danmark

Omhandler dato: 2013

Jublende danske russ ser lyst på livet i dagens København i 2013. Christina, Josefine og Lykke, er ikke bekymret for framtida. De forventer at den økonomiske krisa snart går. Danmark er medlem i EU, og har flere arbeidsløse unge enn i Norge.

Sjøl om mange dansker er kritiske til innvandrere, synes disse ungdommene å ha et avslappet forhold til kulturforskjellene. De mener at det går an å løse motsetninger gjennom kompromisser.

Vis klipp2.37

Russeknuteregler

Omhandler dato: 17.05.2011

Syntes politiet i Gjøvik at russejentene 2011 var gode til å kysse? Hvis man som russ vil gjøre alt ''etter boka'' er det noen oppgaver som må gjennomføres, før man får knytte diverse knuter på russelua. I dette klippet er Gjøvikrussen 2011 i aksjon for å få noen av knutene.

Vis klipp5.14

Dataspill er livet

Omhandler dato: 2013

Forskere tror at barn om én generasjon vil tilbringe mer tid i den virtuelle verden enn i den virkelige. Filmskaperen Tonje Schei er bekymret for konsekvensene av den digitale leken, og at barn sjelden eller aldri er i naturen.

''Livet på spill'' handler om seks amerikanske ungdommer, som vanligvis spiller dataspill mellom seks og 15 timer per dag. I filmen drar de blant annet på villmarkstur, uten tilgang til data eller mobitelefon.

Se playagainfilm.com for mer info, trailer og video.

Vis klipp2:26

Russebiler og trafikksikkerhet

Omhandler dato: 2010-05-17

Er russebilsjåfører trygge og gode sjåfører? I Ringsaker skriver russen kontrakt på at de skal oppføre seg pent i trafikken. Dette har fått ned antall ulykker med russebil i Ringsaker.

Vis klipp6:10

Kluss med russebuss

Omhandler dato: 2000-05-17

Det er mange fallgruver knyttet til kjøp av russebil eller russebuss. Sjekk at kjøretøyet ikke har heftelser og er i teknisk god stand før man betaler. Dette klippet viser hvordan tre russ ble lurt trill rundt av en selger i Valdres.

Vis klipp1.11

Grimstads russ tar sosialt ansvar

Omhandler dato: 17. mai

16. mai kom Grimstads russekull på besøk til Langemyr spesialskole. Spesialskolen ligger i Grimstad, men har elever fra mange forskjellige kommuner, derfor feirer spesialskolen 17. mai dagen før dagen.

Russen opplever at de gjør noe bra for andre, og elevene ved spesialskolen får ta del i russens vitalitet og glede.

Kan dette inspirere russ også andre steder i landet?

Vis klipp31:11

Nordens hardeste fyll

Omhandler dato: 2012

Du kjenner lukten av halvnakne kropper, tung fyll og horder av ungdom i tvilsomme kassebiler og bassdunkende bussmonster. Det er vår i Norge, og eksamenstiden står for døren. Men resten av Norden feirer også uteksamineringa fra skolen, og jammen finnes det fellestrekk i feiringene i alle de nordiske landene.

På hjemmesidene til P3 Dokumentar kan du lese mer om eksamensfesting i Norden, analyser og bakgrunn. http://p3.no/dokumentar/nordens-hardeste-fyll/

Vis klipp2:04

Russen og forbruk

Omhandler dato: 2011-05-17

Det finnes russ som fester for alle penga, og russ som fester på sparebluss.

Hvor mye en vil spandere på russefeiringen avhenger av synet på hva som er nødvendig å skaffe seg, for å få en vellykket feiring. Se prioriteringene og argumentasjonen til avgangselever fra Ålesund i 2011.

Vis klipp19:38

Russefeiring i 1962

Omhandler dato: 17. mai

''Mer enn én gang er skolearbeidet blitt skjøvet til side til fordel for russeforberedelser'', sies det om russefeiringen i dette klippet fra 1962.

Selv om mye er forandret i årene som er gått, er det fortsatt enkelte innslag i russefeiringen som er like. Hva er verdt å ta med seg videre, og hva skal man kaste vrak på i russefeiringen?

Klippet er i sv/hv og man må bære over med litt rå redigering...

Opphavsrett NRK © 2009–2014 NRK | Nettsjef: Sindre Østgård | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen