Uroligheter og fyll i Troms og Finnmark

Fire menn i 20-årene innbrakt til Tromsø politistasjon på grunn av beruselse og en mann i Vest-Finnmark truet en annen mann med kniv i går kveld.

Fire menn i tyveårene ble i løpet av siste natta innbragt til Tromsø politistasjon fra forskjellige steder i Tromsø sentrum på grunn av beruselse. De holdes i arrest til de er edru og kan ta vare på seg selv. En av de innbragte er i tillegg anmeldt for å ha forulempet en annen person på et utested.

Truet en annen med kniv

I går kveld skal en mann i 30-årene ha truet ean annen mann med kniv i Hammerfest. Mannen som ble truet klarte å få den truende mannen under seg, og ringte til politiet om hjelp. Da politiet kom til stedet, var den truede mannen borte, men mannen er kjent for politiet.

Mannen som ble truet vil anmelde saka.

Oanehaččat

  • Dohkkehuvvon Unesco muitolistui

    Nuortalaččaid dološ Gramota-arkiiva lea dohkkehuvvon Unesco máilmmi muitolistui, nu almmuhii Sámi arkiiva Suomas maŋŋit eahkeda bearjadaga.– Suenjel-siidda nuortalašarkiiva lea sámi álbmoga áššegirjjiid kulturárbbi stuorámus árdna, mas boarrásamos áššegirji lea jagis 1601 ja nuoramus jagis 1775. Válljejumi maŋŋá eamiálbmoga arkiiva beassá seamma jovkui ovttas Magna Cartain, Guterberga Biippaliin ja Ludwig van Beethovena Ovccát synfoniijai, cealká suoma Álbmotarkiivva hoavda Jussi Nuorteva Yle Sápmai.

På forsiden av NRK Sápmi nå