Uavgjort i første kamp i Viva World Cup

Viva World Cup i fotball ble sparket i gang natt til tirsdag. Sápmis herrelag spilte uavgjort 2-2 mot Kurdistan.

Sápmis herrelag i fotball 2008

Sápmis herrelag i fotball

Det ble holdt et åpningsshow med flere artister som opptrådte, flaggene til lagene som deltar ble presentert og det ble holdt flere taler. Været viste seg fra sin beste side og publikum fikk oppleve midnattssola på stadionen i Gällivarre i Nord-Sverige.

Nils-Henrik Sikku som er sameradioens ekspertkommentator mente at Sápmi hadde store problemer mot Kurdistan. Og etter første omgang ledet Kurdistan fortjent 1-0.

Kurdistans fotballspillere jubler over mål

SE: Sápmis åpningskamp mot Kurdistan

- Spilte flere ganger gjennom på kantene

Sikku var ikke imponert over spillet til Sápmi, han mener at breddespillet til Sápmi fungerte dårlig.

- Kurdistan spilte flere ganger gjennom på kantene til Sápmi, og det var slik de kom til målsjansene. Det var også i et slikt angrep at Kurdistan scoret første omgangens eneste mål, sier Sikku.

Sikku mente også at Kurdistan dominerte spillet helt mot slutten av første omgangen.

Et helt annet lag

Matti Eira header inn utligningsmålet

Etter pausen kom det et helt annet Sápmi lag på banen. De tok over og dominerte spillet. Etter fem minutter av andre omgangen headet Matti Eira 1-1 målet. 15 minutter senere fikk Sápmi frispark i god posisjon.

Kaptein Erik Berthelsen scoret Sápmis andre mål etter kjapt frispark mot et ukonsentrert kurdisk lag. Kurderne protesterte kratig og mente at frisparket ble tatt før dommeren ga tegn til at frisparket kunne tas.

I det 71. minutt scoret Kurdistan 2-2 målet. Etter det målet presset Kurdistan voldsomt og Sápmi ble løpt i senk.

Ekspertkommentator Sikkus konkluderte med at Sápmi bør være fornøyd med uavgjort.

- Jeg er fornøyd med guttan

Trener for Sápmi, Morten Pedersen mener at spillerne gjorde en god kamp, spesielt i andre omgang.

- Men vi ble snytt for to klare straffer etter at vi ledet 2-1. Hadde vi fått et mål til, kunne seieren gått til Sápmi.

Pedersen forteller at nå skal de se fremover mot neste kamp og forberede seg godt.

Viva World Cup arrangeres i Gällivare i Nord-Sverige mandag til søndag denne uken. Cupen regnes som et "fotball-VM" for lag som ikke er med i det internasjonale fotballforbundet FIFA. Sápmi vant for to år siden i Occitania i Frankrike.

Les her når det er radiosendinger fra Viva World Cup

Korte nyheter

• Skånland: Besøksforbud på sykehjem grunnet omgangssyke

Ifølge et tips Harstad Tidende har fått tips om at Skånland sykehjem i Tjeldsund kommune er stengt for besøkende på grunn av et smitteutbrudd.

En pårørende av beboer på et sykehjem i Tjeldsund kommune i Sør-Troms mener sykehjemmet i Skånland er avstengt på grunn av smitteutbrudd.

Det skriver Harstad Tidende.

– Jeg skulle besøke noen som bor der, men fikk ikke komme inn. Det har vært stengt for besøk en ukes tid, sier tipseren til Harstad Tidende fredag ettermiddag.

Ifølge ordfører i Tjeldsund kommune, Robin Ridderseth, er det ikke en farlig situasjon.

– Det minner mest omgangssyke, og er ikke et alvorlig utbrudd. Det er likevel innført besøksrestriksjoner, som oppheves i løpet av helgen, sier ordføreren til NRK.